ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

International musicalsucces: Jersey Boys rammer Aalborg i 2023

Af Emil Kjær Jørgensen

Kalder alle musicalfans! Pretty Woman The Musical har netop spillet for totalt udsolgte sale i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) med stor succes. Heldigvis er skaberne bag musicalen, Lion Musicals, allerede fuld gang med at forberede næste års helt store musicaloplevelse: Jersey Boys. Den verdensomspændende Broadway-succes Jersey Boys kommer til AKKC til december næste år, og det bliver uden tvivl lige så spektakulær en oplevelse, som både Pretty Woman The Musical og The Bodyguard The Musical.

Lion Musicals er en af Danmarks førende producenter, og de har et hav af kreative produktioner bag sig, såsom Pretty Woman The Musical og The Bodyguard The Musical. Begge musicals har høstet fine anmeldelser og stjerneregn fra både anmeldere og publikum.

Næste år til december vender Lion Musicals tilbage til AKKC fra 13.-17. december 2023 med Jersey Boys, hvor de tager jer med på endnu en musicalrejse, som I sent vil glemme!

International musicalsucces: Jersey Boys rammer Aalborg i 2023

Har vundet over 55 prestigefyldte priser

Jersey Boys har haft kæmpe international succes de seneste 20 år. Efter musicalens verdenspremiere i San Diego, fik Jersey Boys premiere på Broadway i 2005, hvor den blev en kæmpe succes, spillede i over 11 år og fik hele 4642 opførelser. Derudover har musicalen også indtaget West End i London i hele 9 år, og nu rammer Jersey Boys Danmark i en ny og opdateret version.

Musicalen har vundet over 55 prestigefyldte priser, inklusiv en Tony Award for Bedste Musical og en Laurence Olivier Award for Bedste Nye Musical – og så har den solgt over 10 millioner billetter på verdensplan.

Jersey Boys er historien om en af musikhistoriens mest berømte grupper Frankie Valli and The Four Seasons, som dominerede 60’ernes hitlister med hits som Beggin’, Big Girls Don’t Cry og December 1963.

De fire arbejderdrenge kunne lige så vel være endt i ungdomsfængsel, men i stedet strøg de direkte fra New Jerseys slumkvarter til The Rock and Roll Hall of Fame. Gruppen bestod af medlemmerne Frankie Valli, Tommy Devito, Bob Guadio og Nick Massi, og de havde både looket, attituden og en lyd som ingen andre.

Da de slog igennem med superhittet ”Sherry”, gik alt omkring dem amok, og inden de var fyldt 30, havde de solgt flere end 175 millioner albums verden over.

De kunne både nyde succesen, pengene og opmærksomheden – særligt fra kvinderne. Men så begyndte nedturene. Interne stridigheder, personlig tragedie og gammel mafia-gæld. Det blev begyndelsen på enden, men musikken lever videre for evigt.

International musicalsucces: Jersey Boys rammer Aalborg i 2023

En fortælling om succes, venskab og kærlighed

Når musicalen Jersey Boys indtager AKKC, kan du se frem til at opleve en musikalsk fortælling om succes, venskab, penge, kærlighed – og bagsiden af det hele.

Bag den sande historie om den verdensberømte gruppe står en af de senere års mest succesfulde musicalinstruktører, Thomas Aggerholm. Bag scenografien og kostumerne til musicalen finder man den prisbelønnede scenograf Benjamin La Cour.

Både Thomas Aggerholm og Benjamin La Cour var med på holdet bag The Bodyguard The Musical succesen. Sidst men ikke mindst er det Kim Ace, som tidligere har vist sit talent til blandt andet Shu-Bi-Dua – The Musical, der skal stå for koreografien til Jersey Boys.

De fire Jersey-drenge bliver portrætteret af nogle af Danmarks førende musicalstjerner. I rollen som Frankie Valli med den enestående falsetstemme, kan du opleve det unge stortalent Mikkel Hoé Knudsen, som blev færdiguddannet fra musicaluddannelsen i Fredericia i 2017.

International musicalsucces: Jersey Boys rammer Aalborg i 2023

Johannes Nymark fik sit gennembrud i rollen som Aladdin på Fredericia Teater, og nu indtager han rollen som Tommy Devito. Bob Guadio bliver spillet af stortalentet Søren Torpegaard, som du tidligere har kunne opleve i flere fremtrædende roller på Det Ny Teater og Det Kongelige Teater. Jesper Paasch har medvirket i en lang række film, tv-serier og musicals, og nu indtager han rollen som Nick Massi.

Det stjernespækkede cast er klar til at skildre alle de op- og nedture, som den verdensberømte gruppe var igennem.

Læs mere om Jersey Boys og køb billet her.

Del artikel

Andre læser også