Smukkere end nogensinde: International kunstner julepynter Aalborg Teater

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Lars Horn
Foto: Lars Horn

“Corona-trist” er et helt nyt begreb, som vi er blevet bekendt med i år. Især i øjeblikket, da hele situationen kun synes at gå i én retning.

Heldigvis er der mange i Aalborg, der gør en ekstraordinær indsats i år for at få os til at glemme alt det trælse, der sker omkring os.

Én af dem er på Aalborg Teater, der i år er ekstraordinært smukt pyntet op til jul. Her har papirkunstneren Bit Vejle, der er stifter af Museum for Papirkunst i Blokhus, nemlig haft en finger med i spillet og pyntet Aalborg teater med sine smukke papirklip.

“Ideen til samarbejdet opstod, da teatret blev præsenteret for dekorationen til årets store familiejuleforestilling Snefald, hvor Julemandens verden blandt andet prydes af store, hvide snekrystaller, som ser ud til at være klippet i papir,” fortæller PR-chef Thomas Villefrance.

Foto: Aalborg Teater

Aalborg Teater kontaktede herefter Bit Vejle, som straks var med på ideen om at samarbejde, der kunne være med til at skabe et helt fortryllende og eventyrligt univers for publikum – lige fra de træder ind ad døren til teatret.

Som noget helt unikt har Bit Vejle også klippet julepynten til teatrets juletræ, her har hun med sin lille fine saks kreeret små fine snekrystaller, magen til de snekrystaller som indgår i scenografien til Snefald.

Papirkunsten lever videre

Bit Vejle er en stor og enestående kunstner med en saks, hun har klippet papirkunst gennem det meste af sit liv og viderefører med sin papirkunst en tradition, som også H. C. Andersen var en stor udøver af.

Hendes kunstværker er udstillet over det meste af verden.

I 2018 etablerede hun Museum for Papirkunst i Blokhus, som er det eneste museum af sin art i Norden.

Kan man ikke vente med at se Bit Vejles smukke papirklip til når man skal i teatret, er man altid velkommen til at kigge forbi teatret i åbningstiden og nyde de fortryllende papirkreationer.

Hvis man selv kunne have lyst til at forsøge sig ud i papirklip-kunsten kan man på Aalborg Teaters hjemmeside finde en skabelon med snekrystaller samt se en video, hvor Bit Vejle viser hvordan disse klippes.

Foto: Lars Horn/Baghuset