Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny street art spottet: International kunstner maler nyt gavlmaleri i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Har du været forbi krydset i Dannebrogsgade og Annebergvej for nylig, har du måske lagt mærke til at et nyt gavlmaleri er ved at tage form.

Det er den internationalt anerkendte kunstner LONAC fra Kroatien, der er inviteret til Aalborg af Kirk Galleri som en del af deres ‘Out in the Open’ projekt.

Vi tog fat i Lene Kirk, ejer af Galleri Kirk, for at høre mere om gavlmaleriet, og hvornår det er færdigt.

“På grund af det meget blandede vejr trækker arbejdet lidt ud, og han har været udfordret af den kraftige regn.

Lonac står netop nu og arbejder i krydset Dannebrogsgade og Annebergvej og vil være her indtil på torsdag,” fortæller hun.

Ny street art spottet: International kunstner maler nyt gavlmaleri i Aalborg
Foto: KIRK Gallery

National Geographic på besøg

Hele processen er blevet fulgt af National Geographic til deres programserie ‘Europe from Above’, der p.t. er deres andet mest sete program med millioner af seere.

De har været på stedet med en drone for at følge udviklingen, og de vender også tilbage for at filme det færdige resultat.

Ny street art spottet: International kunstner maler nyt gavlmaleri i Aalborg
National Geographic følger Lonac med drone. Foto: KIRK Gallery

LONAC er en af verdens førende gavlmalere og startede oprindeligt på kunstakademiet for Fine Arts i Zagreb, hvor han er født og opvokset.

Den kroatiske kunstner er bedst kendt for sine fotorealistiske vægmalerier og malerier, som kan findes i hans hjemland og resten af verden.

Hans enorme, iøjnefaldende signaturværker – skabt med spraydåser og børster – er normalt inspireret af skateboardkulturen, tegneserier, graffiti, film, musik, men også aktuelle samfundsmæssige forhold.

Med en solid viden om og færdigheder i at bruge malerudstyr, herunder spraymaling, har kunstneren skabt en genkendelig portfolio af værker, der spænder fra monumentale realistiske værker til mindre, humoristiske og ofte surrealistiske værker.

Out in the Open

Siden 2014 har Kirk Gallery været i gang med projektet ‘Out in the Open’, hvor en række store gavlmalerier, skabt af højt profilerede internationale street art kunstnere, skyder op over alt i bybilledet.

Galleriets ønske med projektet er, at få kunst i højeste kvalitet ud til de mange og ikke blot de få.

Kunsten skal dermed “ud i det åbne”, hvor så mange som muligt kan få en oplevelse af, hvad det vil sige at leve med kunst i det daglige.

Se et overblik over alle gavlmalerierne her.