Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store navne på plakaten: International comedy-festival rammer Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

For tredje år i træk er Comedy Stop klar til at præsentere noget af det ypperste inden for engelsksproget stand-up.

Men i år udvides den populære, internationale comedy-festival, når den for første gang gør ’stop’ i Aalborg fra den 5.-8. september 2024, som det eneste sted i Danmark udover København.

Det skriver AKKC i en pressemeddelelse.

Tidligere på året kunne AKKC løftet sløret for fire af festivalens komikere, blandt andre den canadiske skuespiller og komiker Katherine Ryan, der går på scenen lørdag 7. september med comedyshowet Battleaxe.

Nu er de sidste komikere klar på programmet, og her kan publikum glæde sig til at opleve Tom Ballard, Matt Bragg og festivalens åbningsshow, The Comedy Store Gala.

Og så kigger kendte komikere som Conrad Molden, Sofie Hagen og Abby Wambaugh også forbi festivalen.

Store navne på plakaten: International comedy-festival rammer Aalborg

Kendte ansigter på scenen

Conrad Molden er festivalens presenter, og han går på scenen med sit anmelderroste comedyshow ÆØÅ. Han har boet i Danmark gennem mange år, og det er nu det land, han kalder hjem.

Men ser man på danskerne og det danske sprog udefra, er der rigtig mange sjove ting at tage fat på, og netop det at få danskerne til at grine af sig selv, er blevet Conrad Moldens store speciale.

Conrad har tidligere besøgt AKKC med selv samme show for to udsolgte sale. Så fik du ikke oplevet den britiske komiker den gang eller kunne du bare godt tænke dig A super duper dejlig danglish aften i selskab med Conrad Molden, så er er det nu.

Selvom hun laver engelsksproget stand-up og er bosat i London, gør det ikke den danske komiker, forfatter og podcaster, Sofie Hagen, til en mindre kendt komiker i Danmark.

Hun har vundet prisen for bedste nye navn ved Edinburgh Fringe Festival for sit debutshow Bubblewrap, og har efterfølgende modtaget stor anmelderros for sine udsolgte shows Shimmer Shatter, Dead Baby Frog, The Bumswing og Fat Jokes.

Hun udgav sin debutbog Happy Fat i 2019 og er skaberen bag og vært på den yderst succesfulde podcast Who Hurt You og er medvært på BBC Sounds Original true crime-podcast Bad People.

Den amerikanske komiker, forfatter og improvisator, Abby Wambaugh, er fast vært og optræder regelmæssigt til comedyshows i København og Storbritannien. Sammen med Sofie Hagen er hun medvært på den lovende podcast, Help Hole, og er derudover også medvært på en af de bedste podcasts om livet i Danmark, nemlig Coping in Copenhagen.

Abby Wambaugh har en bachelor i humor og social forandring, så nordjyderne kan godt gøre sig klar til at få rørt lattermuskerne, når hun kigger forbi festivalen.

Den populære festival samler en række af de mest lovende internationale stand-up-navne, som kommer på dansk grund for at give publikum latterkramper over fire dage.

Festivalen består af enkeltstående solo-shows med hver komiker, og billetter til hvert show sælges separat, så publikum selv har mulighed for at skræddersy den perfekte rute i løbet af festivalen.

De enkelte comedyshows foregår på AKKC’s tre scener – så både Aalborghallen, Europahallen og Fakultetet bliver fyldt med latterbrøl i løbet af de fire dage.

Programmet

Torsdag 5. september:

Kl. 19.00 – The Comedy Store Gala i Europahallen

Fredag 6. september:

Kl. 18.00 – Abby Wambaugh i Fakultetet

kl. 19.00 – Sofie Hagen i Europahallen

kl. 19.15 – Tom Ballard i Fakultetet

kl. 21.00 – Conrad Molden i Europahallen

Lørdag 7. september:

Kl. 19.15 – Andrew Mensah i Fakultetet

kl. 20.00 – Katherine Ryan i Aalborghallen

kl. 20.30 – Lara Ricote i Fakultetet

Søndag 8. september:

Kl. 19.15 – Aurie Styla i Fakultetet

kl. 20.30 – Matt Bragg i Fakultetet

Du kan finde billetinfo her.

Del artikel

Andre læser også