Intern svindel på Nibe Festival: En række personer er anmeldt til politiet

Skrevet af: Redaktionen

Tilbage i maj måned meldte arrangørerne af Nibe Festival ud, at der var udsolgt af dagsbilletter til onsdag samt partout-billetter.

I søndags blev den allersidste billet solgt til årets festival.

Der har altså været rift om billetterne til musikfesten i Skalskoven, og det har fået den betydning, at der er kommet falske billetter i omløb.

Dette er selvfølgelig en situation, som Nibe Festival tager meget alvorligt.

“Vi har fået information om, at der har været sat fysiske armbånd til salg forskellige steder – som selvfølgelig ikke burde være muligt i og med, at man først får armbåndet udleveret ved festivalens start,” siger formand, Thomas Larsen.

Der er altså tale om nogle personer, der på den ene eller anden måde har fået fat i fysiske festivalarmbånd.

En række personer er anmeldt

Det har organisationen været nødt til at tage konsekvensen af:

“Vi har indgivet en politianmeldelse på en række navngivne personer, der eftersigende skulle være indblandet i denne svindelsag. Vi er derfor i kontakt med Nordjyllands Politi og giver informationerne videre, hver gang vi modtager nye navne.

Og det er uanset om det er sælgere eller købere,” siger Thomas Larsen.

Derudover er der nu kun tre personer i organisationen, der har adgang til de fysiske armbånd.

“Det er en kriminel handling og en alvorlig sag, som vi tager meget seriøst. Det betyder også, at der nu står folk på den anden side af hegnet, der ikke kommer til festival i år.

Det er meget beklageligt – men får man tilbudt at købe et fysisk armbånd på denne måde, så kan man altså være sikker på, at der er svindel involveret.”

Sådan undgår du falske billetter

Vil du være på den sikre side, og undgå en afvisning til festivalen, så er der en række ting, du kan være opmærksom på, for at undgå falske billetter.

Først og fremmest er det altid en god ide at købe din billet fra officielle billetudbydere – og altid undgå at købe fysiske armbånd.

Hvis du har det, kan du være helt rolig.

Står du dog i den situation, at du har købt en dagsbillet til i morgen eller lørdag udenom de officielle udbydere, så har du god grund til at undersøge, om din billet kan være falsk.

Nordjyllands Politi anbefaler folk, der har købt billetter privat, at tjekke, om samme navn figurerer på billetten, MobilePay-kontoen og evt. sælgers facebookprofil.

Hvis skaden er sket, og du står med en falsk billet, så bedes du anmelde svindel til Nordjyllands Politi.

Gode råd til en sikker festival

Selvom Nibe Festival er fyldt med kærlighed og fællesskab, så er det aldrig helt uundgåeligt at blive udsat for en uheldig oplevelse.

Hvis du vil beskytte dig selv bedst muligt på en festival, så følg følgende råd:

  • Lad være med at efterlade din iPhone, pung, taske, Soundboks eller andre værdiggenstande i dit telt, når du ikke er der. Selvom du har lås på dit telt, skal der ikke meget til at bryde ind.
  • Se efter hinandens ting. Hjælp naboen med at holde øje med teltet, hvis han/hun skal ud og hilse på Ulrik eller stå i kø til toilettet.
  • Pas på hinanden. Hold øje med din drink og hjælp din kammerat, hvis der er kommet for meget indenbors.

Hvis skaden er sket, og du blevet udsat for udsat for tyveri, så anmeld det her.

Skulle du være så uheldig at blive udsat for voldsom eller personlig kriminalitet, så tøv ikke med at ringe 112.

Du kan finde flere gode råd til en sikker festival her

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.