Intern svindel på Nibe Festival: En række personer er anmeldt til politiet

Skrevet af: Redaktionen

Tilbage i maj måned meldte arrangørerne af Nibe Festival ud, at der var udsolgt af dagsbilletter til onsdag samt partout-billetter.

I søndags blev den allersidste billet solgt til årets festival.

Der har altså været rift om billetterne til musikfesten i Skalskoven, og det har fået den betydning, at der er kommet falske billetter i omløb.

Dette er selvfølgelig en situation, som Nibe Festival tager meget alvorligt.

“Vi har fået information om, at der har været sat fysiske armbånd til salg forskellige steder – som selvfølgelig ikke burde være muligt i og med, at man først får armbåndet udleveret ved festivalens start,” siger formand, Thomas Larsen.

Der er altså tale om nogle personer, der på den ene eller anden måde har fået fat i fysiske festivalarmbånd.

En række personer er anmeldt

Det har organisationen været nødt til at tage konsekvensen af:

“Vi har indgivet en politianmeldelse på en række navngivne personer, der eftersigende skulle være indblandet i denne svindelsag. Vi er derfor i kontakt med Nordjyllands Politi og giver informationerne videre, hver gang vi modtager nye navne.

Og det er uanset om det er sælgere eller købere,” siger Thomas Larsen.

Derudover er der nu kun tre personer i organisationen, der har adgang til de fysiske armbånd.

“Det er en kriminel handling og en alvorlig sag, som vi tager meget seriøst. Det betyder også, at der nu står folk på den anden side af hegnet, der ikke kommer til festival i år.

Det er meget beklageligt – men får man tilbudt at købe et fysisk armbånd på denne måde, så kan man altså være sikker på, at der er svindel involveret.”

Sådan undgår du falske billetter

Vil du være på den sikre side, og undgå en afvisning til festivalen, så er der en række ting, du kan være opmærksom på, for at undgå falske billetter.

Først og fremmest er det altid en god ide at købe din billet fra officielle billetudbydere – og altid undgå at købe fysiske armbånd.

Hvis du har det, kan du være helt rolig.

Står du dog i den situation, at du har købt en dagsbillet til i morgen eller lørdag udenom de officielle udbydere, så har du god grund til at undersøge, om din billet kan være falsk.

Nordjyllands Politi anbefaler folk, der har købt billetter privat, at tjekke, om samme navn figurerer på billetten, MobilePay-kontoen og evt. sælgers facebookprofil.

Hvis skaden er sket, og du står med en falsk billet, så bedes du anmelde svindel til Nordjyllands Politi.

Gode råd til en sikker festival

Selvom Nibe Festival er fyldt med kærlighed og fællesskab, så er det aldrig helt uundgåeligt at blive udsat for en uheldig oplevelse.

Hvis du vil beskytte dig selv bedst muligt på en festival, så følg følgende råd:

  • Lad være med at efterlade din iPhone, pung, taske, Soundboks eller andre værdiggenstande i dit telt, når du ikke er der. Selvom du har lås på dit telt, skal der ikke meget til at bryde ind.
  • Se efter hinandens ting. Hjælp naboen med at holde øje med teltet, hvis han/hun skal ud og hilse på Ulrik eller stå i kø til toilettet.
  • Pas på hinanden. Hold øje med din drink og hjælp din kammerat, hvis der er kommet for meget indenbors.

Hvis skaden er sket, og du blevet udsat for udsat for tyveri, så anmeld det her.

Skulle du være så uheldig at blive udsat for voldsom eller personlig kriminalitet, så tøv ikke med at ringe 112.

Du kan finde flere gode råd til en sikker festival her

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her