Interiør og julelækkerier: Design Affair inviterer til ekstraordinært julemarked

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nu’ der ikke længe til …

Selvom den allerede har bredt sig som en epidemi over hele byen, så er der andre steder, der har trukket eksplosionen af det helt store julebrag så længe som muligt.

Hos interiørbutikken Design Affair i Gammel Skørping har planlægningen af årets julemarked, der finder sted i denne weekend, været længe undervejs – faktisk lige siden deres sidste marked i foråret, der også fandt sted på den gamle gård lidt uden for Skørping.

Dette blev gennemført med overvældende stor succes, og derfor har flere af markedets standere ytret ønske om at vende tilbage til Design Affair til dette års julemarked.

Dobbelt op på julestemning

Sidste år nøjedes Anne og Anne-Marie med en enkelt søndag og 15 standere – men grundet sidste års popularitet med over 800 besøgende har venindeparret denne gang valgt at åbne hele weekenden og med dobbelt op på boder, der strækker sig over hele gårdens længe.

Du kan altså opleve alt fra interiør, brændte mandler, keramik, brugskunst, delikatesser, juletræer, juledekorationer, antikviteter, bøger, skind, plaider, ostebil, fiskemand og meget, meget mere.

Der vil også være mulighed for at købe glögg, æbleskiver og nyde hele herligheden ved opstillede caféborde. Med andre ord: Der bliver noget for enhver smag.

“Vi synes, det er hyggeligt at invitere folk herud og få en lidt anderledes oplevelse. Vi ligger i landlige omgivelser, og selvom vi ikke kan give snegaranti, så garanterer vi, at julestemningen er i top!” siger Anne-Marie.

Julemarkedet holder åbent kl. 10-15 både lørdag og søndag, og kommer man omkring 11.30 er man også sikker på et møde med den vaskeægte Julemand.

Der er med andre ord lagt op til en helt ideel start på årets juleri, hvis man ønsker at gå ind i december måned med julestemning til op over begge ører.

Et glitrende eventyrland

Har man endnu ikke haft fornøjelsen af at besøge det eventyrland, som Design Affair i den grad er, så er netop denne weekend nok især et godt bud.

Men skulle man være forhindret, så vil vi alligevel gerne slå et slag for, at man giver sig selv den gave at besøge den fuldstændig fantastiske butik på et eller andet tidspunkt i løbet af julen.

Modsat weekendens mange specialboder, der rykker ud, når weekenden er slut, så bliver det 300 kvm. store Design Affair nemlig liggende i de samme smukke og inspirerende rammer.

Julen er en særlig tid i butikken – og det ses, så snart man træder indenfor.

Anne-Marie og Anne bruger næsten hele året på at forberede højtiden – blandt andet med inspirationsture til Paris, hvor farver, glimmer og fantasi kun er noget, man kan få for lidt af.

“Vi vil rigtig gerne differentiere os fra andre steder, og det gør vi blandt andet ved at skabe det her overdådige eventyrland, som andre måske ikke kan se det praktiske i.

Vi vælger ikke vores produkter ud fra brands – vi vælger det, som vi selv synes, er fantastisk. Vi tør noget mere.”

Julestemningen har altså allerede nu indtaget Design Affair og det fejres i weekenden med et godt bud på årets nok mest gennemførte julemarked.

Hvad: Julemarked hos Design Affair
Hvor: Gl. Skørpingvej 156, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag d. 24. november + søndag d. 25. november, kl. 10-15
Pris: Gratis adgang

Du kan læse mere lige her.

To nye Street Art malerier bliver til i denne uge: Her kan du se dem

Skrevet af: Michael Qureshi
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin

Den smukke Street Art kunst rundt omkring i Aalborgs gader og stræder er noget, de fleste af os værdsætter i høj grad.

Nu er der nye smukke gavlmalerier på vej i bybilledet. I løbet af 2019 vil KIRK Gallery igangsætte flere nye med nogle af verdens bedste Street Art Kunstnere.

De to første bliver malet og præsenteret i denne uge, hvor de vises frem på lørdag d. 27. april.

Men kunstnerne er allerede i fuld gang to forskellige steder i Aalborg med deres kunst på bygninger.

Se dem arbejde løbende og tag en snak med dem

Den hollandske duo Telmo Miel samt Joram Roukes starter i dag tirsdag d. 23. april på to store gavlmalerier i henholdsvis Bispensgade 8-10 og Hjulmagervej 55 (Gabriel A/S) i Aalborg. Kan ses tydeligt fra broen på Øster Allé i Aalborg.

Man vil her kunne se kunstnerne arbejde, og der vil samtidig være mulighed for at få en snak med dem, når de begge afslutter deres ophold med hver især at åbne en soloudstilling i galleriet lørdag d. 27. april kl. 12-14.

De tre kunstnere udstiller derudover anden kunst i KIRK Gallery i Danmarksgade 8.

Af Joram Roukes har beboerne i Gedsted samtidig været heldig at få nedenstående gavlmaleri, hvor vi nu også vil se hans arbejde udfoldet i Aalborg.

 

1600 kvm. med fede mærker: Danmarks største børnetøjs-outlet åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Foråret er over os, og snart kommer de varme sommermåneder buldrende.

Det betyder også, at det er tid til at udvide sommergarderoben til børnene.

Kan du ikke lige overskue udskrivningen, på alt det der skal købes til børnene, så kommer den her nyhed som sendt fra himlen.

Danmarks største børnetøjsoutlet kommer nemlig atter til Aalborg. Denne gang i en ny forbedret og ikke mindst større udgave.

Spar op til 80% på lækre brands

Fra 2. maj kan man glæde sig til shopping-paradis på børnetøj med alle de fede mærker på gigantiske 1600 kvadratmeter i City Syd.

Der er mindst 50% at spare på alle varer og helt op til 80%, så pludselig bliver det overskueligt at få købt alt det lækre til sommeren ind.

Det er Outletland, der står bag det store set-up, hvor de netop har deres ekspertise i at rykke ind i de større danske byer med masser af varer fra fede brands.

Man kan i den grad godt glæde sig til, at de vender retur til Aalborg.

Over 4000 har allerede markeret sig interesseret på Facebook, og lige nu kan man deltage i en konkurrence om børnetøj for 10.000 kr. ved at klikke deltager/interesseret lige her

“Vi udvider butikken med 700m2 i forhold til sidst og kommer kun med NYE sæsonvarer i ALLE størrelser,” skriver Outletland i en pressemeddelelse.

Over 100.000 varer fra over 35 forskellige mærker

Outletland kommer til at køre i stort set hele maj i Aalborg fra 2. maj til og med den 26. maj. Her finder du over 100.000 varer fra over 35 forskellige brands. Med alt i tøj, overtøj og tilbehør!

Her er et udpluk;

Noa Noa Miniature (60.000 stk. i alle størrelser)
Popupshop (30.000 stk. i alle størrelser)
Mini A Ture (15.000 stk. i alle størrelser)
Color kids (20.000 stk. i alle størrelser)
Småfolk (10.000 stk. i alle størrelser)
Minymo (20.000 stk. i alle størrelser)
Me Too (10.000 stk. i alle størrelser)
CeLavi (5.000 stk. i alle størrelser)
Mala (5.000 stk. i alle størrelser)

“Vi har gjort plads til mere shopping, men vigtigst af alt, så har vi lyttet til kunderne og skiftet hele sortimentet ud!

Du kan derfor glæde dig til at gå på opdagelse i et kæmpe udvalg af de helt rigtige brands – og i alle størrelser fra 0mdr.-16 år!,” skriver Outletland i pressemeddelelsen.

Hvad: Danmarks største børnetøjsoutlet
Hvor: Stenbukken 10, City Syd
Hvornår:

Åbningstider:
2-3. maj: 10.00-19.00
4-5. maj: 10.00-16.00
9-10. maj: 10.00-19.00
11-12. maj: 10.00-16.00
16-17. maj: 10.00-19.00
18-19. maj: 10.00-16.00
23-24. maj: 10.00-19.00
25-26. maj: 10.00-16.00

 

Børnekarneval større end nogensinde: Så meget sker der på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jakob Kildehave
Foto: Jakob Kildehave

I over 30 år har Aalborg Karneval inviteret børn og barnlige sjæle til at deltage i det årlige Børnekarneval, som nu er et af Danmarks største arrangementer på børnenes præmisser.

For mens glade og feststemte voksne slår sig løs lørdag den 25. maj, har børnenes deres helt eget karneval den 18. maj, når Kildeparken indrettes til en fortryllende verden, hvor børn i alle aldre kan blive underholdt

“Vi har brugt hele efteråret på at etablere store lokale samarbejder med andre kulturinstitutioner, så de kombinerer det bedste af det bedste i børnehøjde.

Eksempelvis genopliver Kunsten ”Kunsten To-Go”, som får deres hele eget område blandt musiktræerne, og Det hemmelige teater har skrevet en hele bog, hvor man selv kan spille helten,” forklarer formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Foto: Aalborg Karneval

Så meget sker der på dagen

Børnekarnevallet starter traditionen tro kl. 10 på Gabels Torv med en både sjov og festlig parade gennem byen, hvor børnene kan få vist deres flotte og fantasifulde kostumer frem.

Kildeparken åbner også allerede kl. 10, og her vil festen fortsætte hele dagen med alverdens aktiviteter.

Børn og barnlige sjæle kan blandt andet glæde sig til, at Funcenter Aalborg stiller en masse sjove aktiviteter op, mens Søspejderne tilbyder, at man kan sejle en tur i åen eller riste skumfiduser.

Derudover kan børnene prøve kræfter med en forhindringsbane eller den speciallavede parkour-bane.

Derudover vil der også være bordfodbold, Cirkus Klubben, ansigtsmaling og hoppeborge.

Foto: Aalborg Karneval

Alt lige fra Paw Patrol til Djämes Braun og Albert Dyrlund

Til de mindre børn kommer Paw Patrol og giver et fantastisk show, hvor de flankeres af  et kuffertcirkus, som styrer Store Scene hele dagen.

I 2018 startede Aalborg Karneval et samarbejde med musikskolerne, hvor udvalgte skolebands fik plads på deres helt egen scene i Kildeparken.

I 2019 får disse skolebands plads på Store Scene, hvor i alt 8 skolebands får mulighed for at spille i et professionelt setup flankeret af kendte kunstnere som Djämes Braun og Albert Dyrlund, der også vil underholde med deres eget musik.

“Vi glæder os helt vildt til en dag i børnenes tegn, hvor der er fokus på sjov, musik og leg for alle aldersgrupper,” siger Mette Bugge

Hvad: Børnekarneval
Hvor: Kildeparken (Optog starter ved Gabels Torv)
Hvornår: Lørdag den 18. maj fra kl. 10

Kildeparken åbner kl 10 og man må gerne medbringe sin egen picnickurv, dog skal drikkevarer købes i barerne i Kildeparken.

Det koster 50 kr. at komme ind per person. Børn under 2 år er endda gratis.

Du finder mere info om Børnekarneval her.