Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Intensiv efterforskning fortsætter: Gerningsmand er stadig på fri fod

Af Emil Kjær Jørgensen
Videomateriale fra Nordjyllands Politi
Videomateriale fra Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat intenst med henblik på at identificere og pågribe den person, som man mistænker i forbindelse med de dybt alvorlige voldtægtssager i Østerådalen i Aalborg begået fredag den 20. oktober 2023.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Efterlysningen bragt i offentligheden i går, den 25. oktober 2023, har resulteret i en lang række henvendelser fra borgerne. Og dem takker efterforskningsleder, politikommissær Carsten Straszek, for.

”Borgerhenvendelser er ofte overordentlig vigtige for at opnå fremdrift i vores indsats,” understreger politikommissæren, ”og alle disse henvendelser er vi lige nu i færd med at arbejde med og gennemgå.”

Nordjyllands Politi har modtaget omkring 50 henvendelser og tip fra offentligheden. 

”Flere af dem går på den mistænktes mulige identitet – og det er selvfølgelig noget, som vi hele tiden følger op på. Vi har også modtaget henvendelser fra borgerne, der har ført os til relevante videoovervågning.

Men vi ikke fået identificeret den mistænkte mand i sagen endnu,” siger Carsten Straszek.

Videomateriale af den mistænkte fra Nordjyllands Politi.

Set af flere vidner

Efterforskningslederen fortæller dog, at der er flere vidner, der oplyser til politiet, at de har mødt den mistænkte person forskellige steder fredag den 20. oktober 2023.

”Og på grund af disse vigtige oplysninger så har vi nu fået et ret godt overblik over den rute, som mistænkte har fra gerningsstedet og til Hellevangen, hvor de sidste observationer af ham slutter.”

Carsten Straszek retter endnu en gang en tak til borgerne.

”Vi vil gerne sig tak til borgerne for de mange gode oplysninger, som vi har fået. De bidrager til, at vi har solide spor at arbejde videre med.” 

Videomateriale af den mistænkte fra Nordjyllands Politi.

Intens efterforskning i gang

Der forestår nu, for Nordjyllands Politi, et overordentligt stort arbejde med en lang række andre efterforskningsskridt samt hypoteser. Det indebærer forskellige former for tekniske undersøgelser, forhøringer i området, afhøringer af en række personer og genafhøringer samt som nævnt yderligere opfølgning på de forskellige tip, der er indgået fra offentligheden. 

”Vi har endnu ikke opnået noget gennembrud, men vi har mange spor at forfølge i vores efterforskningsarbejde, så i øjeblikket efterforsker vi på fuldt tryk,” pointerer Carsten Straszek, der dog ikke af hensynet til opklaringsarbejdet kan gå yderligere ned i konkrete detaljer med de enkelte efterforskningsskridt.

”Men jeg vil gerne slå fast, at det er en dybt alvorlig sag, som helt forståeligt skaber en stor utryghed blandt borgerne, især i nærområdet omkring gerningsstedet, og for alle de mennesker, der måske hver dag benytter og færdes i Østerådalen. Og derfor har vi også indsat betydelige styrker til efterforsknings- og tryghedsarbejdet med denne sag. Den skal opklares.”

Mere synligt politi

Politikommissæren tilføjer, at borgerne i Aalborg formentlig i den næste tid vil kunne opleve tilstedeværelsen af lidt mere uniformeret såvel som civilt politi.

”Når vi foretager undersøgelser på højtryk, så vil borgerne kunne opleve, at vores efterforskningsskridt fører os forskellige steder hen i Aalborg, når vi forfølger spor. Man er naturligvis velkommen til som borger i sådanne situationer at tage kontakt til os, hvis man har informationer til politiet. Det gælder naturligvis også, hvis man er utryg.”  

Derudover er Nordjyllands Politi i den kommende tid til stede i området med en styrket patruljeindsats. 

Del artikel

Andre læser også