#instaworthy sommer: Få fotografens tips til de bedste feriebilleder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommeren er over os, og det betyder for de flestes vedkommende dermed også sommerferie — og forhåbentlig en masse gode oplevelser i vente.

Vi lever i en tid, hvor de bedste øjeblikke helst og gerne skal foreviges – ofte med et kamera eller en smartphone. Men kan det måske tænkes, at du i realiteten kunne få endnu mere ud af dine redskaber og gøre øjeblikke endnu mere #instaworthy?

Her hos MigogAalborg har vi allieret os med Morten Henriksen, der til daglig er professionel fotograf hos Fotograf Aalborg.

Morten deler i denne artikel ud af hans 6 bedste tips til at få endnu bedre billeder af sommerens mange oplevelser.

Tips, hvor alle kan være med, uanset kamera og selv med små virkemidler, der gør, at du kan få mere levende og spændende billeder.

1: Gå tættere på

Folk går ofte ikke tæt nok på deres motiv, og det er en skam. Ved at gå tættere på motivet får man ofte flere gode detaljer med og bedre mulighed for at skære forstyrrende elementer væk; som for eksempel skilte, lygtepæle, skraldespande osv.

Billedtekst: Der er 2 meters forskel på det her billede, men billedet bliver mere spændende og levende. (Kamera: iPhone 11 – Redigering: Ingen)

2: Leg med vinklerne

Vinkler er altafgørende for et fedt billede.

Vinkler kan være med til at skabe et mere dynamisk og levende billede – og kan ofte gøre et måske kedeligt motiv mere spændende.

En bygning skal eksempelvis ikke altid fotograferes lige på – men måske fra siden eller nedefra? Prøv selv!

Billedtekst: Ved at lege med vinklerne i et billede giver det ofte en anden dynamik, og en bygning skal måske ikke altid fotograferes lige på? (Kamera: iPhone 11 – Redigering: Ingen)

Nyere smartphones har ofte flere kameraer og mange indstillinger, så som vidvinkel, panorama og zoom – leg med dem.

3: Det gode billede tager tid

Det gode billede får du ofte ikke ved blot at stoppe op, pege på dit motiv og gå videre.

Ofte kan det kræve ventetid, før det helt rette øjeblik er der, det rigtige lys indfinder sig – eller at irriterende elementer så som busser, biler og andre personer er helt eller delvist ude af billedet.

Så hav tålmodighed, når du tager billeder – det kan sagtens betale sig.

… og nå ja, så er der de situationer, hvor dit motiv ikke har tid til at få taget billeder, så vent hellere.

4: Leg med dine billeder, efter de er taget

Det har aldrig været nemmere at redigere billeder, uanset om billederne skal igennem Photoshop på computeren, eller du blot redigerer dem på mobilen.

Der er et hav at fede (og nemme!) muligheder for at rette op på dine billeder, beskære dem og måske ændre på lys, kontrast, farver, skarphed osv.

Billedtekst: Et ellers fint billede kan blive endnu bedre ved lige at blive rettet op, få ændret kontrast og lys. (Kamera: iPhone 11 – Redigering: Standard iPhone billedredigeringsværktøj)

Nyere smartphones har et stort udvalg af diverse fede funktioner – udnyt dem!

5: Øvelse gør mester

Uanset hvilket kamera du har et dyrt spejlreflekskamera eller en billig smartphone – så gør øvelse mester.

Så har du interesse i at tage bedre billeder, gælder det om at komme ud at lege og finde sin egen stil.

Heldigvis har det aldrig været nemmere og billigere at komme i gang med at tage gode billeder – og dårlige billeder kan nemt slettes – udnyt det, og se så at komme ud og tage en masse billeder, og kend dit grej.

Er man god nok, vil man med lethed som god fotograf, der kender sit udstyr og teknikker, kunne tage bedre billeder med en smartphone end en amatør med et dyrt professionelt kamera.

6: Brug din fantasi og humor, når du tager billeder

Det vigtigste aspekt I at tage gode, sjove og anderledes billeder, er at bruge sin fantasi – og brug den grundigt!

Det kræver en helt del øvelse, og at være kreativ på kommando kan være svært …

Men ta’ og udfordre dig selv på det på. Du bør kunne få noget ud af selv de mindste ting – og er nedenstående eksempelvis et par pølser eller to ben?

Hvad kamera tager fotografen selv med på sommerferie?

“Som fotograf slæber jeg til dagligt rundt på store spejlreflekskameraer fra Canon, men jeg må erkende, at på ferie har jeg ”bare” min iPhone med – af samme årsag som de fleste andre: den fylder ikke ret meget, billederne er nemme at dele og se igen.

Men vigtigst af alt er, at kvaliteten på de fleste nyere smartphones i dag så høj, at man sagtens kan forevige gode oplevelser med dem.

Har man mod på at være mere kreativ med et kamera, ja så er der fortsat ingen vej uden om et rigtigt kamera,” understreger han.

Aalborg i rød zone: Flere testbiler og personale hentes fra andre steder i landet

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Aalborg Kommune er lige nu i den forkerte røde zone på Danmarkskortet på Statens Serum Institut.

Seneste opdaterede tal er, at Aalborg har et incidens-tal på 69, hvilket betyder, at man har 69 smittede per 100.000 indbyggere.

Tallet skal gerne være omkring de 20.

Brønderslev Kommune er også mørkerød med et incidens-tal på hele 182.

Region Nordjylland får nu hjælp fra andre regioner, da der ses et stigende og stort smittetal i størstedelen af de nordjyske kommuner.

Samtidig er 18 af regionens podere blevet hjemsendt, da en enkelt poder har vist sig smittet med coronavirus. Tre lånte testbiler samt yderligere personale er på vej.

Kilde: Statens Serum Institut

Testbiler fra Midtjylland og personale fra Sjælland

Der er yderligere testkapacitet på vej til Nordjylland.

Fra i dag mandag kommer der hjælp fra både Region Sjælland og Region Midtjylland, da en nordjysk poder er blevet konstateret smittet – og dette har resulteret i, at 18 andre podere – alle medicinstuderende – er blevet hjemsendt, og forbliver det indtil, der foreligger to negative prøvesvar.

Samtidig ses et stigende og bekymrende smittetal i hele regionen.

“Vi oplever et meget stort pres for at lade sig teste. Det skyldes de bekymrende smittetal fordelt i hele regionen.

Derfor er det utroligt godt, at andre regioner nu prioriterer nogle af deres testressourcer til Nordjylland,” siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Blev opsat testcenter midt i Aalborg på en dag

Hun fortæller, at regionen konstant arbejder benhårdt på at øge testkapaciteten.

Blandt andet blev der med under en dags varsel opsat et midlertidigt teststed i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor der søndag blev testet 850 borgere.

Derudover er fire dage med test i Dronninglund overstået – her er over 4000 borgere blevet testet.

“Den meget store testaktivitet sammenholdt med at 18 podere nu er hjemsendt, gør at vi rækker hånden ud til andre regioner, og de har på under halvanden time sørget for at sætte hurtigt ind hos os, så vi opmander midlertidigt med tre testbiler og 11 ekstra podere,” siger Ulla Astman.

Der er i den seneste tid blevet opjusteret kraftigt på den nordjyske testkapacitet, og regionen arbejder hele tiden på at optimere og maksimere testkapaciteten, så man også kan være med til at stoppe smittekæder hurtigt og effektivt gennem test, opsporing og isolation.

Aktuelt er der ved at blive oprettet endnu flere faste teststeder i hele regionen, så der kommer et nært og hurtigt testtilbud til alle nordjyder.

Samtidig er der også allerede flere gange blevet opjusteret på antallet af mobile testenheder, som kører ud til de steder, hvor der er størst behov.

 

Nyt legetøjskoncept kommer til Aalborg: Her får børnene nyt legetøj hver måned

Skrevet af: Redaktionen

Som børnefamilie vil man gerne have nemme og overskuelige løsninger, så man kan få så meget kvalitetstid med sit barn som muligt.

Mange gange skal man dog handle, sortere og finde ud af, hvad der er det helt rigtige. For hvilken slags legetøj både udvikler og underholder ens barn på det stadie, det er på lige nu?

Alt dette har det nye koncept LeJetøjskassen svaret på.

Hver måned, fra barnet er 0 til 3 år, modtager man som abonnent på LeJetøjskassen en kasse med kvalitetslegetøj, som er specielt udvalgt ud fra forskning til at passe til barnets udviklingstrin.

“Jeg sammenligner tit konceptet med en måltidskasse, fordi vi har gjort alt forarbejdet.

Vi leverer en afmålt portion viden om dit barns udvikling og de rette ingredienser i form af legetøj til at kunne skabe en meningsfyldt leg med dit barn,” siger iværksætteren bag LeJetøjskassen Dorthe Klitgaard.

Legetøjet, som er i LeJetøjskassen, er til gavn for både barnet og miljøet, fordi det genbruges hver måned – selvfølgelig efter omhyggelig rengøring og sterilisering.

Det rette legetøj på det rette tidspunkt

Både tiden under barsel og efterfølgende kan være hård.

Sorte rander, konstant søvnunderskud og et overforbrug af kaffe var bare nogle af de ting, Dorthe Klitgaard selv oplevede.

Derfor satte hun sig for at gøre hverdagen nemmere for andre.

“Under min barsel gik det op for mig, at viden omkring babyers mentale udvikling burde aktiveres i relation til legetøj.

Det gav bare så god mening at lave et legetøjskoncept, der skulle sørge for, at alle børn kan få det rette legetøj på det rette tidspunkt,” fortæller hun.

Netop det rette legetøj på det rette tidspunkt er et hovedfokus hos LeJetøjskassen.

Udvælgelsen af legetøj sker på baggrund af en række eksperters udsagn samt den poplære bog om tigerspring, ”Vidunderlige Uger”, så der bliver sørget for, at både stabletårn, biler og legetøjsklaverer kommer til barnet, når det passer perfekt i forhold til udviklingstrinnet.

Selve konceptet

For iværksætteren Dorthe Klitgaard har det været altafgørende at gøre hverdagen som forælder så nem som mulig i forhold til at underholde og udvikle kognitivt og motorisk sit barn.

Det omfatter altså også fragten af legetøjet, der sker ved din hoveddør hver måned. Nemt og enkelt.

Men det er ikke det eneste. For bag konceptet gemmer der sig også et ønske. At stoppe overforbruget og have fokus på kvalitet.

“Vi sender kun legetøj ud, der er i topkvalitet. Vi vil væk fra overforbrug og rodebunker af legetøj og have mere kvalitet – både når det gælder leg og legetøj,” siger Dorthe Klitgaard.

Intropris til Aalborg

Aalborgenserne er de første i landet, der får mulighed for at prøve LeJetøjskassen af.

Det lanceres med en intropris på 299 kr./måned resten af året.

Den pris er uden nogen former for binding eller noget som helst skrevet med småt af en ganske simpel årsag: Det skal være nemt at være forælder.

Læs mere om konceptet og tilmeld dig www.lejetojskassen.dk

International triumf: 17-årige Valdemar vinder kæmpe Formel 4-løb

Skrevet af: Michael Qureshi

17-årige Valdemar Eriksen, der har sin skolegang i Aalborg, kørte i weekenden tredje afdeling af det spanske F4-mesterskab på den 4,4 km lange Formel 1-bane Circuito de Jerez i Spanien.

Valdemar startede P6, men kørte et fejlfrit løb med en super start og gode overhalinger, og kunne dermed køre over stregen som vinder.

Det spanske Formel 4-mesterskab er ét af de største og hårdeste i verden med 20 kørere og top-10 kørte i dagens løb alle deres hurtigste omgang indenfor en tiendedel af et sekund af hinanden, hvilket bevidner, at konkurrencen er vanvittig tæt.

Var uheldig lørdag – men kørte sig til tops søndag

Valdemar fik en kanonstart på Løb 1 lørdag eftermiddag og lå P5 efter kun 2 omgange, men da en forankørende bremsede uventet tidligt, ramte Valdemar ham desværre og endte i gruset.

I løb 2 søndag eftermiddag startede Valdemar P6, fik en god start igen, og overhalede sig stille og roligt gennem feltet indtil han 2 omgange før det ternede flag overhalede sig til P1 og opbyggede et forspring på et sekund inden han krydsede stregen som vinder.

MP Motorsport har siddet på stor set alt denne sæson, og med 7 kørere i feltet, har det været svært. Valdemar viste dog i dag, at når teamet og ham selv rammer det hele rigtigt, er de ikke urørlige.

En fantastisk sejr

“Jeg er så glad, at jeg næsten ikke kan være i mig selv.

Jeg har været ramt af så meget uheld denne sæson, ikke mindst i sidste weekend, hvor jeg blev kørt af banen fra en sikker sejr kun én omgang før slutflaget, til jeg igen endte i gruset i går.

Så er det bare ekstra fedt at kunne give drengene, teamet og mine sponsorer sådan en fantastisk sejr,” lyder det fra Valdemar Eriksen, der har en masse lokale sponsorer i Aalborg og omegn.”

Han fortsætter

“Jeg har været på podiet en del gange i MRF Challenge, men det her er min første internationale sejr.

Det var en hel speciel følelse at køre først over stregen med mit team hængende udover banen og juble og selvfølgelig at høre ”Der er et yndigt land” fra øverste trin på podiet og med Dannebrog ved min side, er noget jeg aldrig glemmer.”

Tak til dem der støtter

Han slutter af med en stor tak til dem, der støtter ham hele vejen rundt.

“Jeg vil gerne sige en stor tak til mine sponsorer i VER Business Club, stor tak til min drivers coach Benjamin Bailly, til min race engineer Edgar Pastrana, Torben Keller min fysiske træner, Carsten Oldengaard min mentaltræner og hele Team DRIVEX.”

Der bliver ikke tid til at hvile på laurbærrene for Valdemar, for allerede i næste weekend køres 4. afdeling af mesterskabet i Valencia.