ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Inspireret af Italien: Vesterbro synger sammen på fredag

Af Emil Kjær Jørgensen

Det startede i Italien, og har nu bredt sig til store dele af Europa.

Man skulle næsten tro, at der var tale om corona-virussen, men denne nyhed handler om noget mere glædeligt – nemlig fællessang fra altaner og vinduer.

Italienerne skal blive indendørs, og derfor har de både fundet instrumenter frem og sunget af lungernes fulde kraft for at skabe sammenholdskraft og lidt glæde i en svær tid.

Det har skabt ringe i vandet; i Madrid har man klappet af fællesskabet og for sundhedspersonalet der kæmper en brav kamp i disse tider, og i København har man også set flere eksempler på folk, der synger sammen fra vinduer og altaner – læs mere om det her.

Og nu er tiden så endelig kommet til Aalborg.

Lokale initiativtagere på Vesterbro har lavet begivenheden “Sikker fællessang på Vesterbro”, hvor de sjovt nok opfordrer til fællessang for alle, der har lyst til at deltage. Det sker på fredag, den 20. marts, kl. 19.00.

“Coronakrisen samt den frivillige karantæne er over os, og den kollektive ensomhed er real. Derfor synes vi, at vi på klassisk højskolemanér skal mødes over en god gammeldags omgang fællessang på Vesterbronx – fra vores respektive lejligheder,” skriver de på Facebook.

“Alle, der har lyst, stikker hovederne ud af deres gadevinduer, og så synger vi en sang eller to sammen.

Således kan vi bevare sikkerhedsafstanden og passe på hinanden, samtidigt med at vi får stillet lidt af socialiseringsbehovet – og måske får et godt grin sammen,” skriver de videre.

På onsdag kommer der en afstemning op på gruppen, hvor man kan være med til at afgøre hvilken sang, der skal fylde gaderne med sang.

“Sig det til din nabo, og bliv inden døre,” slutter de på Facebook.

Hvad: Fællessang på Vesterbro
Hvor: Vesterbro
Hvornår: Fredag d. 20. marts kl. 19

Du kan finde mere info her.

Del artikel