Inspiration til sommeraftenerne: Aalborg-restaurant udgiver kogebog for grill-elskere

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er et spisested i byen, der har styr på det med kødet, så kan det næsten kun være MEAT.

Hvem har ikke siddet på restauranten midt i Aalborg og fyldt gabet med en perfekt grillet bøf og lækkert tilbehør?

Og hvem har ikke også tænkt, at sådan måtte maden da egentlig gerne smage, næste gang man inviterer naboerne over til grillaften?

Legendariske opskrifter frigives

Fortvivl ej, for nu åbner MEAT op for kisten med alle de hemmelige opskrifter.

I deres nye kogebog kan du lære at lave flere af de efterhånden legendariske retter: fyldte portobellosvampe, mac and cheese med trøffel, jordbærdrøm og den grillede isbombe – for bare at nævne nogle enkelte.

Men hey – hvad med kødet?

Det er selvfølgelig også med. Faktisk er bogen fyldt til randen med tips og tricks til, hvordan man griller den perfekte bøf.

Eller hvad med din helt egen, hjemmerøgede pulled pork?

Alle kan være med

Kogebogen er i øvrigt sammensat på en måde, så alle kan være med, fortæller indehaver hos MEAT, Gitte Jensen:

”Kogebogen gemmer på tusindvis af kombinationer.

Du kan starte blødt ud med at grille en ribeye og servere den med rødvinssauce og pommes fondant.

Men du kan også gå helt kok-amok og skabe grillmenuen, hele kvarteret stadig snakker om næste år,” siger hun og remser en imponerende menu op bestående af to slags smør og dyppelse, tatar, tournedos, fire slags tilbehør og to desserter.

”Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vil bruge vores kogebog, og vi glæder os til at høre om, hvordan lige præcis du har gjort, når vi ses i restauranten,” siger Gitte Jensen.

En knivskarp pris

Bogen kan købes på MEAT fra i dag, d. 1. april.

Prisen, der ligger et godt stykke under den gennemsnitlige pris for en kogebog, er dog ikke nogen aprilsnar.

Den bliver nemlig på blot 149,95.

”Ja, det er da den perfekte gave til grillmanden, der har alt,” griner Gitte Jensen.