Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ingen hvid jul?: Danmarks mest populære juleøl er udsolgt

Af Emil Kjær Jørgensen

For første gang i mange år kan Carlsberg Danmark melde alt juleøl udsolgt. Alt øl står ude i butikkerne. Lageret er tomt, og bryggeriet kan ikke nå at brygge mere.

Det meddeler de i en pressemeddelelse.

”Det har været et rigtigt godt år for salget af juleøl. Vi prøver altid at ramme markedet og efterspørgsel, men set i bakspejlet kunne vi sagtens have brygget lidt mere i år,” siger Julie Thygesen Pedersen, marketing manager for Tuborg.

De sidste dåser med Tuborg Julebryg til detailhandlen forlod bryggeriet i Fredericia i sidste uge, ligesom man gik udsolgt på Tuborg Julebryg til barernes fadølsanlæg, og Carlsberg Danmark når ikke at brygge mere juleøl.

”Vores Tuborg Julebryg og øvrige juleøl må have smagt ekstra godt i år, for danskerne har været endnu mere vilde med den, end de plejer. Når vi kigger på vores nuværende salg til detailhandlen og vores bar- og restaurationskunder kan det altså godt blive lidt vanskeligere at få fat i en Tuborg Julebryg, jo tættere vi kommer på julen,” siger Julie Thygesen Pedersen.

5 mio. liter til folket.

Carlsberg Danmark har i alt brygget omtrent 5 mio. liter Tuborg Julebryg og har altså solgt det hele til sine kunder i form af butikker i detailhandlen samt bar- og restaurationskunder.

Julepanikken behøver dog ikke sprede sig. Selvom lageret i Fredericia er tomt for Tuborg Julebryg, har bryggeriet stadig lidt juleøl fra Carlsberg Danmarks specialøls-mærker som Jacobsen og Grimbergen tilbage til barer og caféer.

”Der ingen grund til panik, man kan heldigvis stadig finde en af vores mange juleøl på barer og cafeer, men vi vil gerne forberede vores kunder på scenariet, så de ikke går skuffet ud af butikken,” siger Julie Thygesen Pedersen.

Selvom bryggeriet er løbet tør, kan det også stadig være muligt at finde Tuborg Julebryg. Når bryggeriet melder udsolgt, er det en forvarsel om, at det snart er slut, da butikker og barer ikke kan bestille mere fra bryggeriets hovedlager.

Del artikel

Andre læser også