Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny indvielsesdato: Legeplads i midtbyen er snart færdig

Af Nathalia Hentze Nielsen

I november 2021 påbegyndte Aalborg Kommune deres arbejde med en ny legeplads på Frederikstorv.

“En lille ny,  grøn legeplads skyder nu op på Frederikstorv. Legepladsen er tegnet af GUSTIN Landskabsarkitekter. Her er plads til pause – og lidt leg til de mindste,” skrev kommunen dengang på Facebook.

Legepladsen skulle egentligt stå færdig og klar til indvielse den 15. december sidste år, men det dårlige vejr i december forlængede processen.

Det fortæller Karen Luise Høgsbro, der er landskabsarkitekt hos Aalborg Kommune og projektleder på projektet.

“Det har drillet med vejret. Det gummi faldunderlag, der sættes op skal have nogle specielle temperaturer og pga. det dårlige vejr i december, måtte det vente lidt. Derudover kom de også lidt senere i gang med legepladsen, da der var nogle andre projekter, der trak ud,” forklarer hun til MigogAalborg.

Nu er arbejdet dog i fuld gang igen, og indvielsen er derfor sat til onsdag den 9. februar kl. 10.00 til 12.00. Her kommer rådmand Jan Thaysen og holder tale samt klipper snoren. Der vil spilles musik, og da torvedagen afholdes om onsdage, vil der være mulighed for at udforske standene.

Ny indvielsesdato: Legeplads i midtbyen er snart færdig
Legepladsen bliver monteret i det østlige hjørne af pladsen.

Lille grøn oase

GUSTIN Landsskabsarkitekter står for hele transformationen af Frederikstorv, hvor man vil på sigt vil gå fra at have et torv med en p-plads uden byliv til en levende plads med mulighed for leg, ophold, cafeområde og torvehandel.

“Med få indgreb på selve pladsen og en markant opgradering af beplantning, skabes et mere levende miljø med fokus på de gamle, smukke bygninger der skaber pladsens afgrænsning,” skriver de blandt andet på projekt-hjemmesiden.

På legepladsen kommer der til at være specialproducerede mini legehuse i aluminium, lamper samt egetræsbjælker, som man vil kunne balancere på. Om aftenen vil legehusene lyse op på skulpturel vis.

Der er allerede lidt beplantning på pladsen, men planen er, at der skal komme endnu flere buske og træer. Faktisk vil en indre række af træer skabe et afskærmet rum, hvor man vil kunne sidde i skygge fra solen og nyde omgivelserne. Dette ligger dog lidt ude i fremtiden, da træerne først skal vokse de store trækroner.

Ny indvielsesdato: Legeplads i midtbyen er snart færdig
Noget af beplantningen er allerede på plads.

Torvedagene fortsætter

Med alle de nye planer for Frederikstorv, hvad kommer der så til at ske med de traditionelle torvedage – bl.a. Grønttorvet, der finder sted hver onsdag og lørdag?

“Grønttorvet fortsætter. Vi har respekt for pladsens historie, og det er også derfor, at legepladsen ligger i et hjørne. Vi får det hele til at gå op med affaldscontainere, torvehandel og et ønske om udeservering,” fortæller Karen Luise Høgsbro.

Legepladsen på Frederikstorv er den tredje legeplads, der er kommet til i Aalborg det seneste år. I 2021 blev til to nye legepladser i hhv. Sohngårdsholmparken og Mølleparken, og der er også planer om endnu flere i de kommende år.

“Vi håber at kunne lave flere legepladser de kommende år og også andre små elementer, hvor man kan komme forbi og holde en pause,” siger Karen Luise Høgsbro afslutningsvis.

Hvad: Indvielse af den nye legeplads
Hvor: Frederikstorv
Hvornår: 9. februar, kl. 10.00 – 12.00