Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indskud når du flytter i lejebolig

Af Redaktionen

Hvis du står og skal flytte i en lejebolig, så ved du helt sikkert også at det ikke er en helt billig omgang med sådan noget flytning og det kan virkelig kræve at der er nogle penge på kistebunden, når du ser de forskellige beløb der kræves alene i indskud.

Annoncørbetalt indhold leveret af SantanderConsumer.dk

Indskud skal være med til at sikre din udlejer

Når du skal leje en bolig, så er det meget normalt er der udover den første måneds leje bliver krævet at du betaler det der kaldes for et boligindskud. Et boligindskud er en form for et depositum, der skal sikre din udlejer for ikke at blive snydt, hvis det skulle vise sig at du ikke vil betale som aftalt gennem hele lejeperioden.

Et boligindskud eller depositum bliver også brugt fra udlejers side til at istandsætte lejemålet som du har haft lejet, når du fraflytter igen. Her er det vigtigt at have øje for hvad der handler om almindeligt brug og hvad der handler om faktiske ting og skader, der skal dækkes med penge fra depositummet. Nogle udlejere vil forsøge at få så meget som muligt dækket med dit indskud og det er desværre bare ikke alle der er helt ærlige mennesker.

Sørg for at sikre dig selv med den rette dokumentation

Derfor er det også vigtigt at du sørger for at sikre dig selv, når du flytter ind i et nyt lejemål. Den bedste måde du kan sikre dig selv på er at gennemgå hele lejemålet for fejl og mangler. Noter og tag billeder af alt der måtte være. Selv en ridse i bordpladen i køkkenet bør du dokumentere.

Selv om det kan virke som at du går i små sko, så har denne fremgangsmåde kommet folk til gode i sidste ende. Tilflytning kan være dyrt men det kan en fraflytning også blive, hvis du ikke sikrer dig selv bedst muligt og sørger for at have dokumentationen på plads til værste fald.

Del artikel

Andre læser også