Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tomme stalde: Nordjyllands Internat er rippet for kæledyr

Af Stine Kjølby Christensen

… Men der er intet så skønt som en vuffeli, vov!

Selvom det måske har været svært at finde lyspunkter i disse tider, så er der altså nogen, der nyder godt af de ekstra timer, vi alle har fået derhjemme.

I dette tilfælde er der tale om Nordjyllands herreløse kæledyr, der i den grad er blevet de store vindere under corona-krisen.

Det mærker man for eksempel hos Nordjyllands Internat, der overfor MigogAalborg fortæller, at de faktisk aldrig haft så få dyr, som de har nu.

“Hundene og kattene går som “varmt brød” hernede, og vi kan næsten ikke følge med i vores kalender,” fortæller Cathrine Cocks, kommunikationsmedarbejder hos Nordjyllands Internat.

Tomme stalde: Nordjyllands Internat er rippet for kæledyr
Sådan ser det i øjeblikket ud på Nordjyllands Internat.

Omhyggelige før adoptionen

Et nyt kæledyr er for mange familier blevet et meningsfuldt corona-projekt, hvor der er tid og ro til at integrere det nye familiemedlem. Nordjyllands Internat tager selvfølgelig også verdenssituationen i betragtning, når nye henvender sig.

“Vi er meget omhyggelige med, hvor vi sender dyrene hen, så vi sikrer os, at det ikke bare er af kedsomhed, men efter længere tids overvejelser,” fortæller hun.

På Nordjyllands Internat er der både ældre dyr, der af den ene eller anden grund er blevet herreløse, men også små nuttede dyreunger, hvor livet først lige er begyndt.

Fx er der mange kattekillinger, som efter at have været ude i plejefamilie de første 12 uger af deres liv, kommer retur til internatet – og de ryger med rekordfart.

“Man kan ikke reservere killingerne, men folk ringer og spørger, hvilken dag de kommer retur til internatet – og så er de allerede væk dagen efter. Der er enorm efterspørgsel, og vi kan se, at det ikke kun er hos os,” siger Cathrine.

Corona-sikkert besøg

Grundet corona er der selvfølgelig flere restriktioner, som de besøgende på internatet skal følge.

“Det er intet mindre end fantastisk, at så mange viser interesse for os, men vi er selvfølgelig nødt til at tage visse forholdsregler.

Derfor skal man for eksempel bestille tid på forhånd – og så skal man gerne have taget et telefonisk interview inden,” siger hun.

Efterspørgslen er i øjeblikket så stor, at mange nye hunde og katte ikke engang når ind på hjemmesiden, før de er væk igen. Derfor kan du altså være heldig, at der måske er et match til dig på internatet, selvom hjemmesiden ser rippet ud.

Så har du længe overvejet af få et kæledyr – hvad enten det er en hund, en kat eller måske en kanin eller et marsvin, så tøv ikke et øjeblik med at kontakte Nordjyllands Internat på telefon 88 77 03 07  eller på nordjylland@dyrenesbeskyttelse.dk.