IDRÆTSMØDET samler Aalborg: Prøv over 25 forskellige sportsgrene på en weekend

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Landsstævne Aalborg Lørdag 1. juli 2017
Landsstævne Aalborg Lørdag 1. juli 2017

I starten af juni kunne vi fortælle den store nyhed om, at Aalborg bliver vært for IDRÆTSMØDET, som kommer til at danne ramme for masser af fede sportsaktiviteter i hele byen, opvisninger, talkshows og en masse andet.

IDRÆTSMØDET finder sted fra torsdag d. 29. august til søndag d. 1. september, og byen kommer virkelig til at summe af liv.

Det finder nemlig sted samtidig med Aalborg i rødt og den ambitiøse WAATER-festival i Østre Havn, så der bliver rig mulighed for både shopping, motion og fede oplevelser den sidste weekend i august.

IDRÆTSMØDET består af  tre dele:

En konferencedel med over 130 oplæg, hvor idrætsfaglige og folk der arbejder med idræt kan mødes om vidensdeling, best-practice-eksempler og debatter. Det kan du allerede tilmelde dig nu lige her.

Den anden del bliver folkemødekonceptet, som man blandt andet kender det fra Bornholm. Her vil syv scener– seks på Aalborgs havnefront og en i Vestre Fjordpark – danne ramme om oplæg, debatter og diskussioner på sports- og idrætsområdet.

Den tredje og sidste del bliver en ambitiøs aktivitetsdel, som koordinator for IDRÆTSMØDET, Morten Arvidsson, allerede kan løfte lidt af sløret for nu.

DGI Landsstævne 2017
Vester Fjordpark
Dato: 01.07.17
Foto: Lars Horn / Baghuset

Gå en tur langs havnen – og prøv ALLE sportsgrene

IDRÆTSMØDET bliver nemlig meget mere end relevante debatter og diskussioner på de mange scener rundt omkring i byen.

“Over 25 sportsgrene vil være repræsenteret på IDRÆTSMØDET, og der skal være mulighed for at prøve det hele.

Hvis du går en tur langs havnen under IDRÆTSMØDET, kan du helt gratis prøve alt lige fra en ethjulet cykel, til kampsport, parkour, street-fodbold, e-sport og meget, meget mere,” fortæller Morten Arvidsson til MigogAalborg.

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival.4 dage med idræt om dagen og fest og koncerter om aftenen. Mere end 25 idrætter og flere end 400 aktiviteter. Aalborg 1 .7. 2017 Foto: Jens Astrup

Der bliver også opstillet en masse små stationer, hvor man eksempelvis kan få foretaget et sundhedstjek eller få målt blodtrykket.

Et af de steder, hvor der virkelig bliver mulighed for at prøve idrætten på egen krop er i området omkring Vestre Fjordpark, hvor hele parken er i spil til aktiviteter.

“Vi vil gerne ramme så bredt som muligt, så alle kan få indblik i lige præcis den idrætsgren, som tiltaler dem.

Derudover håber vi selvfølgelig også på, at folk kan få øjnene op for nye sportsgrene, som de måske ikke lige havde troet, var noget for dem.”

Derfor kan man også prøve kræfter med gadeidræt som eksempelvis løbehjul, BMX, Street Basket og meget mere.

Skateboard-BMX
Panna Finals

Idrætsmødet kommer også til at have stort fokus på den voksende idrætsgren, e-sport, hvor der både vil være spændende oplæg og debatter, men også muligheden for at stifte bekendtskab med den i egen musearm.

Masser af fede løb i vente

Men udover muligheden for at prøve alverdens sportsgrene på havnefronten og i Vestre Fjordpark, vil der også være andre store arrangementer i forbindelse med IDRÆTSMØDET.

Man kan blandt andet glæde sig til den store WAATER-festival, som byder på alt fra et spring på Danmarks største Waater Blob, leg med SUP boards, mega SUP board, flydende trampolin, dyk på land, ture i kanoer og kajakker, adgang til Kabelparken og GoBoats – og meget, meget mere.

Det kan du blive meget klogere på her.

Men har du selv lyst til at få testet konkurrencegenet under IDRÆTSMØDET er der også rig mulighed for dette.

Lørdag kan du deltage i det populære Fjordmarathon, som består af distancerne 42 kilometer, 21 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer og børneløbet på 2 kilometer.

Løbet starter ved Vestre Fjordpark, og arrangørerne lover en folkefest uden lige, hvor der bliver bred tilskueropbakning i hele byen.

Om søndagen kan du prøve kræfter med triathlon, uanset om du er nybegynder eller erfaren, for her løber Tri ved Havnen af stablen med både svømning, cykling og løb.

Foto: Fjordmarathon

Det hele skydes i gang i ved havnen kl. 10.00, og der er kun 250 pladser. Man kan vælge mellem 1/10 SPRINT – 380M X 18KM X 4.21KM og 1/4 DISTANCE – 950M X 45KM X 10.5KM.

Om fredagen kan man derudover glæde sig til Friday Night Skate, som er en social rulleskøjtetur gennem gaderne i Aalborg.

Derudover kan man også opleve elitesport på allerhøjeste niveau, for både både AaB og Aalborg Håndbold spiller hjemmekampe mod henholdsvis FCK og FC Nordsjælland i den weekend.

Du kan blive meget klogere på IDRÆTSMØDET her.

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge