ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kildeparken får en central rolle: Kæmpe begivenhed i Aalborg udvider næste år

Af Michael Qureshi
Foto: IDRÆTSMØDET
Foto: IDRÆTSMØDET

I sommer summede Aalborg af liv, da både DM-Ugen og IDRÆTSMØDET blev afholdt på samme tid i juni.

IDRÆTSMØDET stod blandt andet bag Brohop fra Limfjordsbroen og Zip-line ned af Aalborgtårnet. Man arrangerede desuden en række andre fede aktiviteter i Vestre Fjordpark.

Næste år udvider IDRÆTSMØDET med flere nyheder, og det kommer til at strække sig over flere dage.

Den åbne del for publikum i Aalborg bliver primært flyttet ned i Kildeparken, hvor der kommer til at ske masser af underholdende ting.

IDRÆTSMØDET udvider nemlig, så man i 2023 kommer til at strække sig over hele tre dage – og aftener.

Kommer til at passe bedre sammen

Som noget nyt, så vil den åbne del af IDRÆTSMØDET nemlig blive afviklet på samme dage som konferencen.

Dermed er der konference for alle tilmeldte i dagtimerne – og en åben del for alle i aftentimerne.

“Vi håber at skabe en større synergi mellem IDRÆTSMØDETS to halvdele – den åbne del for publikum og selve konferencen ved at afholde det hele på en gang,” siger Jes Lunde, rådmand for Sundhed og Kultur i Aalborg kommune og fortsætter:

“Vi har tidligere set, at begge dele har fungeret fint hver for sig, men vi kunne godt tænke os at få det hele til at spille lidt bedre sammen.

Så deltagerne på konferencen også får et indtryk af den store publikumsdel, og med rammerne omkring Aalborg Kongres og Kulturcenter og Kildeparken lige ved siden af, der mener vi, at det er muligt at skabe et stort og godt arrangement.

Til glæde for konferencens deltagere, men bestemt også de mange tusinde der plejer at deltage i den folkelige åbne del af IDRÆTSMØDET.”

Udvidet konference

IDRÆTSMØDETS konferencedel bliver i 2023 udbygget med en enkelt dag.

Dermed bliver det et arrangement, der kommer til at strække sig over tre dage i stedet for de to, der har været længden indtil nu.

Samtidig flytter IDRÆTSMØDET til starten af maj.

“Starten af maj passer os rigtigt godt, da det forhåbentligt giver deltagerne bedre muligheder for at komme med til konferencen,” siger Morten Arvidsson, der er koordinator ved IDRÆTSMØDET.

“Og når vi nu har hele tre dage at strække arrangementet over så giver det bedre muligheder for at sammensætte et program, hvor de forskellige temaer kan bindes sammen, og vi kan lave nogle større samlende indlæg på tværs af de forskellige emner.”

I 2023 vil en del af debatterne på IDRÆTSMØDET have et internationalt perspektiv, og målet er på sigt, at gøre IDRÆTSMØDET til en international konference, hvor verdens idrætspolitikere og personer med viden om idrættens væsen og betydning hvert år vender tilbage for at få et indblik i den nyeste forskning og de nyeste tendenser.

I 2023 vil der i øvrigt være et stort fokus på variation mellem de forskellige indlæg på konferencen, og konferencens deltagere kan forventes i større stil selv at være med til at flytte debatterne.

Åbent for alle i aftentimerne

Som noget nyt i 2023 vil den åbne folkelige del af IDRÆTSMØDET blive afviklet samme datoer som konferencen.

Det betyder at Kildeparken om eftermiddagen og aftenen vil summe af idrætsaktiviteter.

Planen er, at parken vil blive inddelt i forskellige universer, hvor publikum og konferencedeltagere kan prøve kræfter med for eksempel en “outdoor-verden” eller en “bike-verden”.

“Vi er i fuld gang med planerne for den åbne del af IDRÆTSMØDET, men er som altid åbne for gode indspil og deltagelse fra mange forskellige aktører,” siger Morten Arvidsson.

“Vores mål er, at få tingene til at smelte sammen. Så bl.a. nogle af de ting konferencedeltagerne har diskuteret om dagen kan de se udført i praksis i Kildeparken.”

Også i 2023 vil der være en række målrettede aktiviteter for udvalgte målgrupper – for eksempel skoleklasser, idrætsforeninger og lignende.

IDRÆTSMØDET i Aalborg afvikles i 2023 fra den 2. til den 4. maj.

Del artikel

Andre læser også