Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I tvivl om valg af uddannelse efter folkeskolen? Her får du noget inspiration!

Af Annoncør

Hvis du, eller nogle af dine nærmeste, er lige ved at være færdig med folkeskolen, så står du eller vedkommende overfor en meget stor beslutning. Efter folkeskolen skal man vælge hvilken vej, som man ønsker at tage i livet i form af sin uddannelse. Det er en beslutning, som kommer til at definere den, som man ender ud med at blive og ikke mindst hvilken karriere, som man ender ud med at få.

Beslutningen kan være meget svær at træffe, da langt de færreste ved lige præcist, hvad de gerne vil arbejde med i deres voksne arbejdsliv. Derfor kan det være en svær beslutning at træffe, da man ofte træffer den på baggrund af begrænsede oplysninger. I denne artikel kommer vi derfor med nogle af de mest populære uddannelser samt hvad fordelen er ved den enkelte uddannelse. Vi håber, at det vil hjælpe til at gøre beslutningen nemmere. 

De gymnasiale uddannelser

Vi lægger ud med de gymnasiale uddannelser, som langt de fleste af os allerede kender i forvejen. De gymnasiale uddannelse indebærer mange forskellige uddannelser såsom STX, HHX og HTX som de mest populære. Der er rigtig mange fordele forbundet med at tage en af disse uddannelser, som f.eks. at man efterfølgende har meget brede muligheder for at læse videre. 

Hvis man vel og mærke afslutter sin studentereksamen med et tilstrækkeligt gennemsnit, kan man vælge at læse stort set alle videregående uddannelser, hvis man samtidig har de adgangsgivende fag. Der er dog rigtig mange, som vælger at tage gymnasiet, hvilket betyder, at der kommer mere og mere konkurrence, når det handler om at finde et job efter endt videregående uddannelse.

Erhvervsuddannelser med fokus på håndværk

Hvis man er et barn, som ikke trives så godt i at sidde stille og blive undervist i forskellige fag, men hellere vil ud at bruge sine hænder, så kunne en erhvervsuddannelse med fokus på håndværk være noget, som man skulle overveje. Uddannelser som tømrer, murer og elektriker har nemlig det tilfælles, at man bruger sine hænder ved alle uddannelserne. 

Den helt store fordel ved disse uddannelser er, at der lige pt. er meget stor mangel på folk med en håndværkerrelevant uddannelse. Der er ikke nok håndværkere tilgængelige, når man sammenligner med mængden at arbejde, som der bliver efterspurgt. Der vil derfor være meget gode muligheder for at finde et arbejde, efter man har fået sit svendebrev med en erhvervsmæssig uddannelse. 

Andre erhvervsuddannelser

Der findes naturligvis ikke kun erhvervsuddannelser, som har fokus på håndværk. Der findes langt flere erhvervsuddannelser, hvor det også kræver, at man bruger sine hænder, men hvor det handler om andet end at bygge renovere. Her kan uddannelser som kok, frisør og mejerist bl.a. nævnes. 

Fordelen ved disse uddannelser er, at man uddanner sig indenfor et fag, hvor der også bliver efterspurgt forholdsvis meget arbejdskraft, og derfor er man forholdsvis sikker på, at få et arbejde så snart, man har færdiggjort sin uddannelse. Det er nogle uddannelser, som kræver at man har en indre lyst til at arbejde med det fag, som man uddanner sig i, at man bliver specialist indenfor nogle meget specifikke arbejdsopgaver.  

Vi håber at denne artikel har været med til at give sig noget inspiration til uddannelser som du eller nogle af dine nærmeste kan tage.