Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I trygge hænder: Sikker rådgivning til landmænd

Af Annoncør

Få hjælp til administrative opgaver, indkøb af nye produkter og andre særlige behov, som landmænd har.

Selv den mest erfarne landmand kan have brug for god rådgivning. I en tid med skiftende klimakrav og nye teknologier er det en god idé at få professionel sparring omkring ens virksomhed, så man kan være klar til fremtidens udfordringer. Derfor er det en god idé at få rådgivning fra en af landets allerstørste landboforeninger Fjordland. Det er en virksomhed, som tilbyder landbrugsrådgivning til langt de fleste former for landbrug – hvad enten du arbejder fuld- eller deltid med dit landbrug.

Nye produkter, nye behov

En af Fjordlands ekspertiser er planteavl. Fjordland kan hjælpe med at rådgive, hvilke plantearter man skal satse på, når man skal passe og pleje sine marker. Som landmand i dag skal du også være dygtig til både strategi og planlægning. Den rette jord skal matches med de rette planter, som skal passes på den helt rigtige måde. Her kan Fjordland hjælpe nord- og vestjyske landmænd med at udarbejde indkøbslister, så man får indkøbt de helt rigtige produkter, som passer til de nyeste teknologier og krav.

Præcisionslandbrug er blevet et af kerneordene i moderne landbrug. Præcisionslandbrug handler kort og godt om at mindske spild og kun dyrke, sprøjte og udnytte i præcise mængder. Det er til fordel for både miljøet og landmanden selv. Landmanden slipper for at indkøbe overflødige varer, og miljøet bliver skånet for unødigt slid. Det er til fordel for alle parter, men kræver nogle specialiserede tryk på den elektronisk landsbrugslommeregner.

Få styr på alle godkendelserne

Landbrug kan i dag medføre en masse bureaukrati, hvor man skal have de rette tilladelser, godkendelser og vurderinger, før man må dyrke jorden. Det er sjældent papirarbejdet, som giver landmanden de største glæder. Derfor er det en stor fordel, at man kan lade Fjordland stå for at få lavet de nødvendige miljøgodkendelser og holde styr på, at man har de nødvendige vådområder eller har overblikket over, hvor der skal drænes.

Det smarte ved at udlicitere opgaven til en anden part er, at så kan man frigøre sine egne ressourcer til det, som man er god til, og som man tjener sine penge på.

Endvidere kan Fjordland hjælpe med de helt administrative opgaver. Det kan dreje sig om momsregnskaber, bogføring og budgetter. Det kan være, at der er nye tilskudsordninger, som du skal sætte dig ind i. Alt dette kan du få rådgivning omkring hos Fjordlands erfarne medarbejdere. Fordelen er, at medarbejderne er vante til at arbejde med folk inden for landbrugssektoren. Det vil sige, at de har erfaring med lige præcis dine problemer, så de kan give dig god, specialiseret rådgivning.

Det kan eksempelvis være, at du har nogle ansættelsesretlige dilemmaer, du ikke selv ved, hvordan du skal løse. Eller måske står du med nogle skattetekniske spørgsmål, op til at du skal aflevere årsregnskab. Så kan det både give dig ro at overlade det administrative arbejde i trygge hænder, og i stedet fokusere på den del af virksomheden, som du passer bedst. I sidste ende kan det ende med at være en god investering, hvis din virksomhed bliver optimeret.

Del artikel

Andre læser også