ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I morgen uddeles Michelin-stjerner: Disse kan hente den første til Nordjylland

Af Michael Qureshi

Når Nordens bedste kokke og restaurantchefer samles i norske Trondheim i morgen mandag d. 17. februar, så er det med store forventninger til, hvilke steder Michelin-guiden har valgt at tage med i deres 2020 udgave.

Hypen omkring Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde. For restauranter i Danmark betyder en stjerne ofte en øget omsætning på flere millioner kroner.

På den store bane er det helt store spørgsmål, hvorvidt hypede Alchemist i København får en, to eller de maksimale tre Michelin-stjerner i deres første år efter genåbningen.

Alchemist er den mest populære restaurant i landet lige nu, og forleden solgte de 3000 pladser på under tre minutter med en omsætning på 7,5 mio. kr., da de åbnede op for bookinger. Ventelisten er på langt over 25.000.

I dag er det Geranium med tre stjerner, som topper den danske liste.

Aalborg fik for første gang en anbefaling

Restauranter i København, Aarhus, Vejle, Præstø, Fredericia og selv Bornholm har Michelin-stjerner. Men endnu er det aldrig lykkedes Nordjylland at sikre sig en eftertragtet stjerne.

For Aalborg var sidste år dog lidt specielt, da byen for første gang fik en restaurant nævnt i Michelin-guiden. Restaurant Tabu fik en såkaldt Michelin Plate, som er en anbefaling af en restaurant.

Ikke en stjerne men en klar anbefaling. I Nordjylland er det udover Tabu kun Ruths Hotel og Vendia Bryghus som har en anbefaling i den franske guide.

Så det helt store spørgsmål er så, om det bliver i 2020, at Nordjylland får den største Michelin-stjerne?

De seneste to år har de i hvert fald besøgt Nordjylland, hvilket bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Men er de blevet overbevist? Og hvem er i spil i Nordjylland? Det kigger vi lidt nærmere på herunder.

Restaurant Tabu i Aalborg

Det klart bedste bud i Nordjylland lige nu.

Den kendte kok Michael “Miv” Pedersen har i den grad skabt en helt unik restaurant i en storby som Aalborg, hvor niveauet er til 1200-1600 kr. per kuvert.

Vi ved, at Michelin-guiden har besøgt Tabu, og det har også en betydning, at de fik en anbefaling i sidste års guide.

Der er senest lavet en række tiltag på Tabu ved også at inddrage Ubat-lokalerne til gæste-oplevelsen, men spørgsmålet er om, det er nok til en stjerne i 2020?

I morgen uddeles Michelin-stjerner: Disse kan hente den første til Nordjylland

Svinkløv Badehotel

I 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen prestigefyldte Bocuse d´Or, som kaldes for kokke-VM.

Siden genåbningen af det nedbrændte Svinkløv Badehotel har han forkælet hotelgæsterne i restauranten, og han har om nogen niveauet til at hente en Michelin-stjerne.

Det er en outsider i bestræbelserne på en stjerne til Nordjylland, men absolut ikke utænkeligt, at Kenneth Toft-Hansens guldmedalje har gjort ham til en bejler og fået Michelin-inspektørerne til at besøge Svinkløv i smukke omgivelser.

Kan Ti Trin Ned i Fredericia få en Michelin-stjerne bør en profil som Kenneth Toft-Hansen også kunne hente en.

I morgen uddeles Michelin-stjerner: Disse kan hente den første til Nordjylland
Kenneth Toft-Hansen sammen med en benovet elev

Ruths Gourmet

I Skagen på det ikoniske hotel har ambitionsniveauet længe været tårnhøjt.

Dennis Juhl, der i dag har restauranterne Textur og Struktur i Aalborg, lagde fundamentet til, at Ruths Hotel kom på Michelins radar.

Men der har været stor udskiftning på køkkenchef-posten, og selv om en profil som Michel Michaud er med i køkkenet på Brasseriet, så føles der lidt langt op til en Michelin-stjerne.

Det ville være en noget af en overraskelse, hvis Ruths Hotel henter stjernen.

Vendia Gourmet

Kristian Rise har skabt noget helt unik nord for Aalborg med Vendia Bryghus- og Gourmet i Hjørring.

Det er i øvrigt også ham, der står bag Bistro V i Aalborg og Hjørring.

Det er en fantastisk gastronomisk rejse, man kommer igennem på Vendia Gourmet, og den har også en fortjent anbefaling i Michelin-guiden.

Vi vil dog vurdere, at Restaurant Tabu i en by som Aalborg med lufthavn tæt på, et pulserende byliv og gode hoteller står bedre end en Hjørring-restaurant.

Men overraskelser kan jo forekomme, og ingen kan helt rigtigt forudse Michelin-inspektørernes beslutninger.

Andre i spil til en anbefaling

Hvis det ikke bliver til den første stjerne til Nordjylland, så håber vi selvfølgelig på, at der kommer flere med på en anbefaling i Michelin-guiden 2020.

Her må restauranter som Mortens Kro og Textur samt Villa Vest være i spil.

I morgen uddeles Michelin-stjerner: Disse kan hente den første til Nordjylland

Her er dommen

Hvis vi skal tage ja-hatten af for et kort øjeblik og kigge meget objektivt på det. Så er det næppe sandsynligt, at Nordjylland får en Michelin-stjerne i 2020.

Der har i år slet ikke været de samme indikationer på, at den kommer – som tilfældet faktisk var i 2019. Men som nævnt tidligere, så er guiden bevogtet med hemmelighedskræmmeri.

Det er svært at spå om inspektørernes valg.

Den kendte madekspert Rasmus Palsgård, som står bag bloggen Feinschmeckeren, tror heller ikke på en stjerne til Nordjylland, ligesom han også tvivler på, at Fyn får sin første.

Men vi har da lov til at håbe.

Del artikel

Andre læser også