I morgen uddeles Michelin-stjerner: Disse kan hente den første til Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi

Når Nordens bedste kokke og restaurantchefer samles i norske Trondheim i morgen mandag d. 17. februar, så er det med store forventninger til, hvilke steder Michelin-guiden har valgt at tage med i deres 2020 udgave.

Hypen omkring Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde. For restauranter i Danmark betyder en stjerne ofte en øget omsætning på flere millioner kroner.

På den store bane er det helt store spørgsmål, hvorvidt hypede Alchemist i København får en, to eller de maksimale tre Michelin-stjerner i deres første år efter genåbningen.

Alchemist er den mest populære restaurant i landet lige nu, og forleden solgte de 3000 pladser på under tre minutter med en omsætning på 7,5 mio. kr., da de åbnede op for bookinger. Ventelisten er på langt over 25.000.

I dag er det Geranium med tre stjerner, som topper den danske liste.

Aalborg fik for første gang en anbefaling

Restauranter i København, Aarhus, Vejle, Præstø, Fredericia og selv Bornholm har Michelin-stjerner. Men endnu er det aldrig lykkedes Nordjylland at sikre sig en eftertragtet stjerne.

For Aalborg var sidste år dog lidt specielt, da byen for første gang fik en restaurant nævnt i Michelin-guiden. Restaurant Tabu fik en såkaldt Michelin Plate, som er en anbefaling af en restaurant.

Ikke en stjerne men en klar anbefaling. I Nordjylland er det udover Tabu kun Ruths Hotel og Vendia Bryghus som har en anbefaling i den franske guide.

Så det helt store spørgsmål er så, om det bliver i 2020, at Nordjylland får den største Michelin-stjerne?

De seneste to år har de i hvert fald besøgt Nordjylland, hvilket bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Men er de blevet overbevist? Og hvem er i spil i Nordjylland? Det kigger vi lidt nærmere på herunder.

Restaurant Tabu i Aalborg

Det klart bedste bud i Nordjylland lige nu.

Den kendte kok Michael “Miv” Pedersen har i den grad skabt en helt unik restaurant i en storby som Aalborg, hvor niveauet er til 1200-1600 kr. per kuvert.

Vi ved, at Michelin-guiden har besøgt Tabu, og det har også en betydning, at de fik en anbefaling i sidste års guide.

Der er senest lavet en række tiltag på Tabu ved også at inddrage Ubat-lokalerne til gæste-oplevelsen, men spørgsmålet er om, det er nok til en stjerne i 2020?

Svinkløv Badehotel

I 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen prestigefyldte Bocuse d´Or, som kaldes for kokke-VM.

Siden genåbningen af det nedbrændte Svinkløv Badehotel har han forkælet hotelgæsterne i restauranten, og han har om nogen niveauet til at hente en Michelin-stjerne.

Det er en outsider i bestræbelserne på en stjerne til Nordjylland, men absolut ikke utænkeligt, at Kenneth Toft-Hansens guldmedalje har gjort ham til en bejler og fået Michelin-inspektørerne til at besøge Svinkløv i smukke omgivelser.

Kan Ti Trin Ned i Fredericia få en Michelin-stjerne bør en profil som Kenneth Toft-Hansen også kunne hente en.

Kenneth Toft-Hansen sammen med en benovet elev

Ruths Gourmet

I Skagen på det ikoniske hotel har ambitionsniveauet længe været tårnhøjt.

Dennis Juhl, der i dag har restauranterne Textur og Struktur i Aalborg, lagde fundamentet til, at Ruths Hotel kom på Michelins radar.

Men der har været stor udskiftning på køkkenchef-posten, og selv om en profil som Michel Michaud er med i køkkenet på Brasseriet, så føles der lidt langt op til en Michelin-stjerne.

Det ville være en noget af en overraskelse, hvis Ruths Hotel henter stjernen.

Vendia Gourmet

Kristian Rise har skabt noget helt unik nord for Aalborg med Vendia Bryghus- og Gourmet i Hjørring.

Det er i øvrigt også ham, der står bag Bistro V i Aalborg og Hjørring.

Det er en fantastisk gastronomisk rejse, man kommer igennem på Vendia Gourmet, og den har også en fortjent anbefaling i Michelin-guiden.

Vi vil dog vurdere, at Restaurant Tabu i en by som Aalborg med lufthavn tæt på, et pulserende byliv og gode hoteller står bedre end en Hjørring-restaurant.

Men overraskelser kan jo forekomme, og ingen kan helt rigtigt forudse Michelin-inspektørernes beslutninger.

Andre i spil til en anbefaling

Hvis det ikke bliver til den første stjerne til Nordjylland, så håber vi selvfølgelig på, at der kommer flere med på en anbefaling i Michelin-guiden 2020.

Her må restauranter som Mortens Kro og Textur samt Villa Vest være i spil.

Her er dommen

Hvis vi skal tage ja-hatten af for et kort øjeblik og kigge meget objektivt på det. Så er det næppe sandsynligt, at Nordjylland får en Michelin-stjerne i 2020.

Der har i år slet ikke været de samme indikationer på, at den kommer – som tilfældet faktisk var i 2019. Men som nævnt tidligere, så er guiden bevogtet med hemmelighedskræmmeri.

Det er svært at spå om inspektørernes valg.

Den kendte madekspert Rasmus Palsgård, som står bag bloggen Feinschmeckeren, tror heller ikke på en stjerne til Nordjylland, ligesom han også tvivler på, at Fyn får sin første.

Men vi har da lov til at håbe.

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.