Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I hjertet af Aalborg: Nyt lyskryds er nu åbnet på trafikeret vej

Af Michael Qureshi

Et helt nyt lyskryds er dukket op centralt i Aalborg.

Det er på den meget trafikerede strækning Nyhavnsgade langs Havnefronten. Det er lige ved springvandet på Toldbod Plads tæt på Bistro V.

Der har længe været stor efterspørgsel på både fodgængerfelt samt lyskryds i det område, da rigtig mange mennesker både store og små dagligt krydser vejen.

De mange Cruise-gæster der strømmer ind i Aalborgs gader fra Havnefronten kommer også til at finde det nye lyskryds belejligt.

I hjertet af Aalborg: Nyt lyskryds er nu åbnet på trafikeret vej

Mange mennesker går over Slotspladsen

På strækningen mellem Friis Shoppingcenter og helt ned til bygningen med Restaurant Fusion har der ikke været en sikker overgang af vejen.

På Aalborg Kommunes Facebook-side skriver kommunen;

“Det er nu blevet lettere at komme fra Toldbod Plads til havnefronten uden at risikere liv og lemmer, når vejen skal passeres. Havnefrontens store succes betyder, at mange mennesker går over Slotspladsen.

I hjertet af Aalborg: Nyt lyskryds er nu åbnet på trafikeret vej

Det gælder også de mange krydstogtsturister, der ikke er vant til at færdes til fods i blandet trafik.  Derfor er der nu opsat en lysregulering, hvor fodgængersignalet er lavet, så man skal trykke på en knap for at få grønt. Det betyder, at biltrafikken kan køre uden unødvendige stop.”

Trafikalt kan det dog stadig give nogle udfordringer, da en stor del af morgen- og eftermiddagstrafikken går igennem Nyhavnsgade. Her kan der potentielt skabes længere kø på tidspunkter med spidsbelastning. Men hellere vægte sikkerheden for gående samt cyklister frem for andet.