Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I hjemlige omgivelser: Kærestepar står bag ny restaurant i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Så er der ikke længe til, at Aalborg får – endnu – en ny restaurant.

Det føles måske i sig selv ikke så stort for os her på redaktionen, fordi det sker relativt ofte, men for Freja og Gustav, der er restaurantens nye værtspar, er det en kæmpe milepæl i deres liv.

Det er nu 3,5 år siden, Freja og Gustav mødte hinanden i baglokalerne i Vesterå, hvor de begge arbejdede på det tidspunkt; Freja som chef på Café Vesterå og Gustav som kok på Struktur.

Nu har de begge sagt deres job op for at kaste sig ud i deres nye fælles eventyr: Restaurant Hjemve.

Nostalgi i nye klæder

Med fokus på genkendelige retter som rejecocktails, tarteletter, wienerschnitzel og rådhuspandekager vil Hjemve vække en nostalgisk følelse med en frisk og innovativ tilgang.

“Gennem årene har jeg altid haft en drøm om at have mit eget sted, og efter jeg mødte Freja, var det noget, vi drøftede sammen,” deler Gustav Prisak med MigogAalborg.

Sidste år blev drømmen mere virkelig, da Holles Vinstue lukkede, og de perfekte lokaler pludselig stod ledige.

“Det har længe handlet om at finde det helt rigtige lokale, der heller ikke var alt for stort, så vi kan køre det på egen hånd. Pludselig kom det rigtige så – og så gik det ellers stærkt!” siger Gustav med et grin.

I hjemlige omgivelser: Kærestepar står bag ny restaurant i Aalborg

Kærlighed til mormormad

Siden har parret brugt tiden på at gøre alting klar. Lige fra menukort til indretning til alt det administrative, der følger med, når man skal være restauratør.

Rollefordelingen har indtil videre været godt blandet sammen, da både Gustav og Freja selvfølgelig har nogle meninger omkring, hvad deres fælles projekt skulle indeholde.

Temaet var dog ikke svært at blive enige om.

“Jeg har altid været glad for klassisk dansk mad med sovs og kartofler, og det var noget, vi følte manglede her i Aalborg,” fortæller Freja Bennick.

“Mormormad har måske ikke ry for at være særlig moderne, men det håber vi at ændre på. Derfor vil vores menu byde på klassiske retter fra det danske køkken, men med en nyfortolkning og i en lettere og mere lækker variation,” siger hun.

Små, nordjyske producenter

Det bliver primært Gustav, der står for køkkenet, og også her er forberedelserne allerede i fuld gang.

Han har tidligere været kok på flere anerkendte steder som Falsled Kro, Struktur og Mapak, og har dermed opbygget en omfattende viden om både tilberedning og udvælgelse af de bedste råvarer.

“Vi kommer til at få mange råvarer fra nogle mindre producenter i Nordjylland. Det synes vi er sjovere end at køre udelukkende fra de helt store, der jo ofte leverer til de samme steder.

På den måde kan vi finde nogle mere niche ting,” forklarer Gustav.

Til maden vil der også være særligt udvalgte specialøl samt et mindre vinkort, der passer til menuerne.

I hjemlige omgivelser: Kærestepar står bag ny restaurant i Aalborg

Som at komme hjem

Mens Gustav koncentrerer sig om køkkenet, vil Freja være ansvarlig for driften af restauranten og servicen til gæsterne.

Det sidste stykke tid er gået med at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære i det tidligere Holles Vinstue, samtidig med at hun har tilføjet sit eget personlige præg til Restaurant Hjemve.

“Restauranten var rigtig velholdt, så det har kun været nødvendigt med lidt småforbedringer,” siger Freja, og fortsætter:

“Udgangspunktet for indretningen har været, at det skal være som at komme hjem til os. Lidt retro, men uden at det bliver en antikvitetsbutik.

Og så har vi selvfølgelig peppet det op med en klokkestreng fra min mormor og andre små finurlige ting, der har en historie for os og dermed kan være med til at skabe den der hjemlige fornemmelse.”

I hjemlige omgivelser: Kærestepar står bag ny restaurant i Aalborg
Der er tænkt over alting i den nye restaurant – også servicen.

Åbner lige til påske

Restaurant Hjemve slår dørene op den 27. marts i Algade, og det er allerede muligt at bestille bord.

“Vi åbner jo lige op til påske, der kalder på klassisk, dansk mad, og menuen kan man se på hjemmesiden.

Næste år bliver den måske endnu mere traditionel, men for nu handler det mest om at komme godt i gang,” siger Freja, og Gustav stemmer i:

“Man kan jo ikke selv styre, om gæsterne kommer, men vi håber, at aalborgenserne har lyst til at besøge os.

Tanken bag Hjemve har hele tiden været at lave en restaurant, der favner og har plads til alle. Både dem, der vil bruge en hel aften på en femretters menu med masser af smagsindtryk – til en enkelt hovedret en tirsdag aften, hvor man ikke orker at lave mad.

Hjemve skal være jordnær – ligesom vi ser os selv,” slutter han.

Du kan finde mere info om Restaurant Hjemve her.

Del artikel

Andre læser også