Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen

Af Redaktionen

At være gravid og blive mor er en vidunderlig oplevelse, men det er vist ingen underdrivelse at sige, at det også er både møghårdt og et forløb man ikke kan forestille sig, før man har været det igennem.

FitMom Aalborg har fokus på at give ”mor” de bedste forudsætninger – uanset om det er inden en fødsel eller efter en fødsel for korrekt og sikker genoptræning.

De har sammensat flere forløb, som afdækker alle behov på et spænd fra graviditet til når ”mor” er tilbage på arbejdet.

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen
Helene Bach Ørvad

I kompetente hænder – uanset forløbet

Ved FitMom Aalborg er du i de bedste og mest kompetente hænder med både Fysioterapeuter med speciale i gynækologi, urologi og obstetrik, kostvejleder, vanecoach og Jordemoder.

På den måde sikrer du dig høj faglighed og kvalitet.

Du får ikke ”bare” træning, men også undervisning i alle relevante emner, alt efter hvilket forløb du vælger. ‘

Skulle du være så uheldig at opleve gener fra fx dit bækken under din graviditet eller efter fødslen, så har du al den hjælp du behøver, samlet under ét tag og det samme team af fagpersoner tager hånd om dig – når teamet kender til dig og din historik er det derfor også et helt individuelt og specielt forløb lavet til dig.

Du kan se en video derfra herunder

Du kan få en komplet løsning ved FitMom Aalborg med både Fødselsforberedelse, Ammeforløb, Specifik bækkenbundstræning og Efterfødselsforløb.

Så vil du være klædt på og have de bedste forudsætninger for en god fødsel og genoptræning efterfølgende, som vil forebygge gener senere hen i livet.

Du kan booke hele pakken eller dele af den, alt efter hvad dit behov er.

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen

Sådan foregår fødselsforberedelse

Rikke er en ny del af FitMom Aalborg, og hun er hovedpersonen bag fødselsforberedelsen:

”Vi kommer virkelig rundt om alle relevante emner i forbindelse med graviditet, fødsel og den første amning.

For mig er det bedste ved forløbet, at vi giver kvinderne undervisning, redskaber og bevidsthed omkring dét at være gravid og selve fødslen.

Deltagerne får både brugbare redskaber til at øve forskellige vejrtrækningsteknikker, være fysisk aktiv under graviditeten og viden omkring kost og vaner.”

Mange gravide har især interesse for gerne, at ville vide en masse om selve fødslen, dens faser og fx hvilke muligheder der er for smertestillende.

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen

Alt dette kommer jordemoderen Pernille indover i sine undervisninger på forløbet.

Pernille er til daglig ansat på fødegangen i Aalborg og arbejder derudover hos FitMom Aalborg med bl.a. fødselsforberedelsen og ammeforløbet.

”Det er så dejligt som jordemoder på fødegangen, at få en fødende ind som har noget viden omkring, hvad hun står overfor at skulle igennem.

At den kommende mor er bevidst omkring hvad hun vil og ikke vil, selvom ønskerne kan ændres flere gange undervejs – men så har hun i det mindste taget stilling,” fortæller Pernille.

Forløbet varer 8 uger og har mødegang én gang om ugen, tirsdage kl. 16.00-17.30. Hele forløbet kan desuden også tages online.

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen

Hvad så efter fødslen?

Allerede fra 14 dage efter fødslen vil FitMom Aalborg gerne have dig i gang med genoptræningen af din bækkenbund. Dette giver dig bedre forudsætninger for en stærk og sund bækkenbund.

Derfor har de lavet Online-forløbet Stærk Bækkenbund, så du stadig kan være derhjemme, give din baby ro og genoptræne når det passer dig!

Helene, som er fysioterapeut med speciale i bl.a. gynækologi og ”moderen” bag FitMom Aalborg fortæller:

”Også på Stærk Bækkenbund forløbet er der en del undervisning.

Vi synes, at det er altafgørende at kvinderne forstår, hvad det er deres underliv har været igennem med en graviditet og fødsel.

Deltagerne lærer hvad underlivet indeholder, hvordan bækkenbunden fungerer, hvordan man får det korrekte knib og selvfølgelig hvordan man bedst muligt genoptræner denne.

Derudover får deltagerne også viden omkring inkontinens, fødselsskader og arvævsbehandling.”

Helene tripper for at fortælle alle om, at de også snart har et online kejsersnit-forløb klar, således kvinder med kejsersnit får den korrekte genoptræning og generelt får et godt forhold til sit ar.

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen

Pernille som er jordemoder står for Ammeforløbet, hvor hun guider dig igennem alt inden for amning.  Du får undervisning, så du forstår vigtigheden af hver del i amningen, hormoner, stress niveau og meget mere.

Forløbet kommer omkring sundhedsstyrelsens anbefalinger, den første amning efter fødslen og hvorfor den er så vigtig, mælkens tilløb, tegn på mæthed ved baby, ammestillinger og de mest gængse problematikker under amning.

Du er efter forløbet godt rustet til, at få et rigtig godt ammeforløb med din baby.

Mental og fysisk sundhed efter fødslen

Efterfødselsforløbet er et forløb på 8 uger, som tager udgangspunkt i genoptræning efter fødslen, men hvor du stadig får godt med sved på panden.

Udover træningen, som både har fokus på bækkenbund og delte mavemuskler, får du ligesom på de andre forløb, undervisning i relevante emner.

Helene fortæller:

”Pigerne skal være oplyst og vide hvorfor vi gør, som vi gør. Jeg har den klare opfattelse af, at alle deltagerne virker super interesseret i den nye viden og er motiveret for at arbejde med de redskaber de får, både med vejrtrækning, bækkenbund og vaner.”

Der er fokus på både ”mor” og barn – og der tages højde for den mentale sundhed.

”Der sættes ord på emner, som der ellers ikke ofte tales højt om, men som er meget relevante emner, som flere end man tror gennemgår.

Det kan være snakken om samleje første gang efter fødslen, nye og måske svære vaner som nybagt mor og hvad deltagerne ellers har af spørgsmål og erfaringer.

Sammenholdet på holdene er beundringsværdigt og er én af grundende til, at pigerne glæder sig til at mødes hver uge på holdene.”

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen

Fleksibilitet i en travl hverdag

Holdet er tilrettelagt således at det er fleksibelt for dig som mor, da hårde nætter og planlægning ikke altid går hånd i hånd.

Derfor kan du selv vælge fra uge til uge hvilke dage du vil træne. Du må træne to gange om ugen, men kan vælge frit mellem 4 dage.

Tidspunkterne varierer en lille smule, så du forhåbentlig kan komme på det tidspunkt der passer bedst for dig og din baby. Der er træning mandag kl. 10.00-11.15, tirsdag kl. 11.00-12.15, onsdag kl. 10.00-11.15 og torsdag kl. 11.00-12.15

Fit Working Mom er et af de nyeste skud på stammen fra FitMom Aalborg. Her kan du, når du er begyndt på arbejde igen, starte op eller køre videre fra de andre forløb til Fit Working Mom.

Holdet er selvsagt kun for kvinder, men du kan være med uanset om det er 9 måneder siden du fødte eller 10 år siden.

Der er fokus på kvalitet, sammenhold og du får både styrketræning, høj puls og smil på læben. Holdet er hver tirsdag og torsdag kl. 20.00-21.00.

Tilskudsberettiget træning

Der er mulighed for tilskud fra ”danmark”, hvis der er indikation for fysioterapi, og når der er et behandlingsmæssigt sigte.

Det gælder ved de fysiske forløb Fødselsforberedelse og Efterfødselsforløbet.

Taksterne kan ses på sygeforsikringens hjemmeside.

Du kan udover forløbene hos FitMom Aalborg også få almindelig fysioterapi, hjælp til graviditetsgener, gynækologisk undersøgelse, akupunktur, jordemoder konsultationer, ammevejledning, fødselsmodning med bl.a. akupunktur, rebozo og/eller hindeløsning og meget mere. Du kan også altid få hjælp til dit individuelle forløb.

I gode hænder: FitMom Aalborg tilbyder populære forløb til før og efter fødslen

Barselscafé med brunch og hyggeligt samvær

Som noget helt nyt er FitMom Aalborg en del af et nyt samarbejde med Luksus Baby og Helmuth, hvor de sammen vil skabe en barselscafé med fokus på hygge, samvær og læring.

Første event med barselscafé og brunch løber af stablen onsdag den 30. september 2020, kl. 9.00-12.00. Her er der b.la. indlæg fra FitMom Aalborg omkring bækkenbunden, delte mavemuskler og vaner som nybagt mor.

Ønsker du at deltage kan du se hvordan på FitMom-, Luksus Baby- og Helmuths sociale medier.

Læs mere om FitMom Aalborg og booke her.

Du kan også følge med på Facebook og Instagram.

Del artikel

Andre læser også