Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I førersædet: Aalborg bliver fyrtårn og ambassadør for den grønne kollektive trafik

Af Emil Kjær Jørgensen

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Transportminister Benny Engelbrecht underskriver fredag 26. juni en klimasamarbejdsaftale om grøn kollektiv trafik, der helt officielt gør Aalborg til fyrtårn og ambassadør for den grønne kollektive trafik.

Det gør de midt i anlægsarbejdet af PlusBussen, der er Danmarks første af sin slags.

Med klimasamarbejdsaftalen om grøn kollektiv trafik bliver Aalborg Kommune et fyrtårn og ambassadør for den grønne omstilling af den kollektiv bustrafik sammen med Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Odense Kommune, Vejle Kommune og Frederiksberg Kommune.

Ministeren er rundt i de seks byer på fredag.

Transportsminister Benny Engelbrecht og borgmester Thomas Kastrup-Larsen underskriver aftalen i Aalborg fredag kl. 14. Det gør de midt i anlægsarbejdet af Danmarks første PlusBus i Jyllandsgade i Aalborg, krydset ved Politistationen.

“Jeg er rigtig stolt over, at Aalborg er i førersædet, når det handler om fremtidens grønne kollektive trafik, og det understreger dagens samarbejdsaftale.

Aalborg VIL være i førersædet, når det handler om de grønne valg for fremtidens kollektive transportmuligheder, og så er det et vigtigt parameter for byudviklingen.

Vi vokser årligt med 1.600 nye indbyggere, og Plusbussen vil gøre det lettere at komme rundt og forhåbentlig trække flere borgere fra bilen over til den kollektive trafik.

Der er bl.a. planlagt 2.900 nye boliger langs ruten, så PlusBussen vil styrke Aalborgs vækstområder,” siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.

Anlægsarbejdet til den 12 kilometer lange rute for Danmarks første PlusBus er i fuld gang i byens gader. Plusbussen kommer til at køre i sin egen busbane, bliver prioriteret i lyskryds og der bliver en hurtig og niveaufri ind og udstigning af bussen.

Måske snart en PlusBus2

“Med PlusBus kan vi tilbyde passagererne et meget attraktivt og grønt transportmiddel, men det skal ikke stoppe her. Vi har åbnet en dialog med transportministeren omkring en PlusBus2, der skal køre på tværs af Limfjorden fra Vodskov i Nord til Svenstrup i syd.

Den skal supplere den første PlusBus, så de sammen kan fungere som en rygrad i den kollektive trafik og være en vækstfaktor for fremtidens Aalborg,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg Byråd igangsatte foranalysen for en PlusBus2 i 2019, og den blev færdiggjort i foråret 2020.

Foranalysen er udgangspunkt for det videre arbejde med udvikling af koncept og planlægning.