ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I en god sags tjeneste: Nu kan du “Gå en hund” i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Har du planlagt en gåtur i weekenden, så har vi fundet et god bud på ruten, du skal følge i Aalborg.

I morgen, lørdag den 28. januar, kan du nemlig komme på en såkaldt Kartozoologisk gåtur i byens gader.

Hvad går det så ud på, tænker du nok …

Sådan går du en hund

“Fænomenet med at gå tur i byens gader, så ruten på f.eks. Google Maps ender med at blive til omridset af et dyr, kaldes ”kartozoologi” og er – som så meget andet spændende og uundværligt,– blandt andet ostehøvlen (!) – opfundet af en nordmand,” griner Aalborg Bibliotekernes digitale formidler Hans Wendelboe Bøcher, der den 28. januar inviterer børn og deres forældre til at finde den skjulte beagle i Aalborgs gadenet.

Den lille parkeringsplads bag Aalborg Historiske Museum er nemlig snuden på en artig beagle, altså en hund …

Det kræver dog at man ser byen fra luften eller på et kort.

Og går man videre ad Adelgade, følger murene til venstre, over C. W. Obels Plads, forbi klostret og svinger til højre ad Bispensgade, ja, så har man bevæget sig hen over beaglens hoved, og kan nu fortsætte via Nytorv og Gabels Torv mod halen, der løber rundt om blokken, der både har fungeret som kommunal badeanstalt, elektricitetsværk og senest PCR-testcenter.

Tilbage er blot den artige beagles ben, som udgøres af turen rundt om hjørnet ad Danmarksgade mod Frederikstorv, hvor man dog må lave en detour ad Klokkestøbergade og Søndergade, rundt om Vor Frue og tilbage ad Peder Barkes Gade for at få alle linjerne med.

Men vupti, så har man gået hele beaglen og 3,1 km.

I EN GOD SAGS TJENESTE
Den 28. januar er der endnu en god grund til gå med. For hver kilometer et barn går, donerer Novo Nordisk Fonden nemlig 20 kr. til Børnenes Danmarks Indsamling.

“Faktisk kan alle børn – frem til den 4. februar – gå, hvor som helst og når som helst og udløse pengene til den store landsindsamling. Det kræver blot at registrere navn og kilometer på Børnenes Danmarks Indsamling – Danmarks Indsamling, men det er da altid sjovere at gå sammen,” smiler Hans Wendelboe Bøcher.

Turen, der 3,1 km. og varer ca. 1,5 time, starter og slutter i arkaden foran Hovedbiblioteket i Rendsburggade. Tilmelding via Aalborg Bibliotekernes hjemmeside – www.aalborgbibliotekerne.dk – er gratis.  

Del artikel

Andre læser også