Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kommunalvalg 2021: I år kan du stemme i Aalborg Storcenter

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Kommune laver pop-up stemmested i Aalborg Storcenter for første gang fra den 26. oktober til og med den 11. november. Det er for at give endnu flere borgere mulighed for at stemme til kommunalvalget 2021, når det passer dem.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Ved sidste kommunalvalg var stemmeprocenten 67,6 procent i Aalborg Kommune.

“Jeg håber, at vi får endnu flere borgere til at stemme til kommunalvalget den 16. november 2021 for at styrke lokaldemokratiet- og her er krydset til kommunalvalget rigtig vigtigt for det nære i borgernes hverdag.

Vi åbner for første gang et pop-up center i Aalborg Storcenter for at komme ud, hvor stemmerne er,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Borgere kan brevstemmes i Aalborg Storcenter i Nygade fra tirsdag den 26. oktober 2021, hvor dørene åbner kl. 15-19.

Muligheden for at brevstemme fortsætter alle hverdage fra kl. 15-19 og i weekenden fra kl. 10-16 både lørdag og søndag. Tilbuddet fortsætter til og med torsdag den 11. november 2021.

Borgere, der ønsker at stemme, skal huske at medbringe legitimation i form af sundhedskort, pas, kørekort, valgkort, coronapas-app, sundhedskort-app eller kørekort-app.

Borgere kan også brevstemme rundt omkring på kommunens biblioteker.

Kommunalvalg 2021: I år kan du stemme i Aalborg Storcenter

Bogbussen er forvandlet til valgbus

Hver femte borger i Aalborg Kommune er studerende. Med over 45.000 studerende er der rigtig mange unge vælgere til kommunalvalget i 2021, og Aalborg Kommune ruller nu ud med et helt nyt og mobilt initiativ for at få stemmeprocenten op blandt de unge vælgere.

“Vi har forvandlet bogbussen til en valgbus, der kører ud til uddannelsesinstitutioner for at få endnu flere unge til at stemme. De unge borgere er fremtidens Aalborg og en stor del af vores identitet. Valgbussen kører ud til en lang række uddannelsesinstitutioner såsom UCN, Tech College, Nørresundby Gymnasium, Hasseris Gymnasium, VUC NORD og SOSU NORD.

Stemmeboksen kommer ud, hvor de er. Her kan de unge i fællesskab gå ned i valgbussen og brevstemme. Jeg vil opfordre alle unge – uanset om de får besøg af valgbussen eller ej – til at få stemt til kommunalvalget, for det er et vigtigt valg for borgernes fremtidige hverdag og gerne med en ven eller to under armen, som også får sat kryds,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Den totale stemmeprocent i Aalborg Kommune var i 2017 på 67,6 %.

Stemmeprocenten for de unge var:

18 – 25 år: 58,1 %

26 – 29 år: 56,3 %

Se mere om kv21: Valg – Aalborg Kommune her.