Hyldest til lokale råvarer: Prinses Juliana inviterer til Nordisk Aften

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Prinses Julianas historie går helt tilbage til 13. juni 1931, hvor Hendes Kongelige Højhed Prinses Juliana af Holland døbte det daværende skoleskib.

I dag er skibet kendt som hele Aalborgs maritime restaurant, og i 2019 er det stadig et af byens mest anerkendte spisesteder.

Og selvom Prinses Juliana efterhånden er en erfaren dame, er der altid plads til fornyelse på det hyggelige skib på Aalborg Havnefront.

Nyeste skud på dækket er det ambitiøse helaftensarrangement Nordisk Aften, som finder sted fredag d. 18. oktober kl. 18.00.

En hyldest til Nordjylland

Her bliver hele skibet omdannet til et sandt nordisk himmerige, hvor der udelukkende vil blive brugt råvarer fra vores helt eget Nordjylland.

“Vi vil gerne hylde de nordjyske producenter, som hver dag gør en indsats for at levere den bedste kvalitet. Til Nordisk Aften har vi kun udvalgt det bedste af det bedste,” fortæller restaurantchef, Annette Skøt og køkkenchef Rasmus Ulmer, som har sammensat menuen.

De lokale råvarer kommer fra anerkendte lokale producenter som Tranum Naturbrug, Rosenbeck Frilandskød, Gjøl Bigård, Bøgebæk Økologi og Guldbæk Vingård.

Den nordiske aften består af en velkomstdrink, snacks, 3 retter inkl. et glas vin til hver ret, kaffe & sødt til en pris på 1095 kr. pr. kuvert.

Menuen består af følgende:

Velkomstdrink

Snacks

Baby spidskål med skinke og creme.

Grillet babymajs.

Jordskokker med hummer.

Vesterhavsfisk

Stegt vesterhavsfisk på bund af grønkål

med confiteret æggeblomme

Gris

Braiseret grisenakke med pocheret porre, gulerodspuré,

syltede tragtkantareller og sprødt.

Hertil knust kartoffel og sauce tilsmagt med kærnemælk

og hyldeblomst fra sommeren

Pære

Pocheret pære med honning iscreme,

karamel og syltede havtorn.

Kaffe & sødt

 

Du kan finde mere info om Nordisk Aften på Prinses Juliana her.

Men nyhederne stopper ikke ved den nordiske aften.

Flere nyheder på dæk

I sidste uge havde vi fornøjelsen af at teste skibets nyeste frokostkoncept: Tapasbræt for to, som har en skarp pris på 100 kr. pr. person.

Vi tør godt lægge hovedet på blokken og kåre det som noget af det mest velsmagende frokost, vi har fået her i byen.

Det overdådige bræt består af tre slags spansk pålæg, pesto, oliven, semidried cherrytomater og naturligvis skiver af hjemmebagt (og smørstegt!) surdejsbrød.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Skal frokosten være ekstra lækker, kan du købe et glas vin til brættet for 65 kr. ekstra.

Tapasbrættet kan kun nydes til frokost, men til gengæld i tidsrummet 11.30 – 17.00 fra mandag – lørdag.

Du kan finde mere info om frokostkortet her.

Mortens Aften på skibet

Derudover har Prinses Juliana netop åbnet op for bestillingerne til deres årligt tilbagevendende Mortens Aften, som selvfølgelig finder sted søndag d. 10. november fra kl. 17.00.

Til forret kan du nyde Cremet jordskokkesuppe med dampet torsk, søde grønne æbler, grøn olie og grønt.

Hovedpersonen denne aften er selvfølgelig anden, og Prinses Juliana serverer denne aften confiterede andelår med karamelliserede rødbeder, bedebånd, jordskokkechips og grønt. Hertil petit pommes og andesauce.

Sådan en fed omgang and kræver en forfriskende dessert, og den består i dagens anledning af en Mangosorbet serveret med mangocreme, vaniljesyltet selleri og blød karamel, toppet med mælkeflager.

Du kan købe 2 retter til 285 kr. eller 3 retter til 335 kr.

Du kan også supplere herlighederne med en vinmenu til enten 455 kr. (2 retter) eller til 590 kr. for 3 retter inkl. vinmenu.

Du kan finde mere info om Mortens Aften her.

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her