Hyldest til lokale råvarer: Prinses Juliana inviterer til Nordisk Aften

Prinses Julianas historie går helt tilbage til 13. juni 1931, hvor Hendes Kongelige Højhed Prinses Juliana af Holland døbte det daværende skoleskib.
I dag er skibet kendt som hele Aalborgs maritime restaurant, og i 2019 er det stadig et af byens mest anerkendte spisesteder.
Og selvom Prinses Juliana efterhånden er en erfaren dame, er der altid plads til fornyelse på det hyggelige skib på Aalborg Havnefront.
Nyeste skud på dækket er det ambitiøse helaftensarrangement Nordisk Aften, som finder sted fredag d. 18. oktober kl. 18.00.
En hyldest til Nordjylland
Her bliver hele skibet omdannet til et sandt nordisk himmerige, hvor der udelukkende vil blive brugt råvarer fra vores helt eget Nordjylland.
“Vi vil gerne hylde de nordjyske producenter, som hver dag gør en indsats for at levere den bedste kvalitet. Til Nordisk Aften har vi kun udvalgt det bedste af det bedste,” fortæller restaurantchef, Annette Skøt og køkkenchef Rasmus Ulmer, som har sammensat menuen.
De lokale råvarer kommer fra anerkendte lokale producenter som Tranum Naturbrug, Rosenbeck Frilandskød, Gjøl Bigård, Bøgebæk Økologi og Guldbæk Vingård.
Den nordiske aften består af en velkomstdrink, snacks, 3 retter inkl. et glas vin til hver ret, kaffe & sødt til en pris på 1095 kr. pr. kuvert.
Menuen består af følgende:
Velkomstdrink
Snacks
Baby spidskål med skinke og creme.
Grillet babymajs.
Jordskokker med hummer.
Vesterhavsfisk
Stegt vesterhavsfisk på bund af grønkål
med confiteret æggeblomme
Gris
Braiseret grisenakke med pocheret porre, gulerodspuré,
syltede tragtkantareller og sprødt.
Hertil knust kartoffel og sauce tilsmagt med kærnemælk
og hyldeblomst fra sommeren
Pære
Pocheret pære med honning iscreme,
karamel og syltede havtorn.
Kaffe & sødt
Du kan finde mere info om Nordisk Aften på Prinses Juliana her.
Men nyhederne stopper ikke ved den nordiske aften.
Flere nyheder på dæk
I sidste uge havde vi fornøjelsen af at teste skibets nyeste frokostkoncept: Tapasbræt for to, som har en skarp pris på 100 kr. pr. person.
Vi tør godt lægge hovedet på blokken og kåre det som noget af det mest velsmagende frokost, vi har fået her i byen.
Det overdådige bræt består af tre slags spansk pålæg, pesto, oliven, semidried cherrytomater og naturligvis skiver af hjemmebagt (og smørstegt!) surdejsbrød.
Vis dette opslag på Instagram
Skal frokosten være ekstra lækker, kan du købe et glas vin til brættet for 65 kr. ekstra.
Tapasbrættet kan kun nydes til frokost, men til gengæld i tidsrummet 11.30 – 17.00 fra mandag – lørdag.
Du kan finde mere info om frokostkortet her.
Mortens Aften på skibet
Derudover har Prinses Juliana netop åbnet op for bestillingerne til deres årligt tilbagevendende Mortens Aften, som selvfølgelig finder sted søndag d. 10. november fra kl. 17.00.
Til forret kan du nyde Cremet jordskokkesuppe med dampet torsk, søde grønne æbler, grøn olie og grønt.
Hovedpersonen denne aften er selvfølgelig anden, og Prinses Juliana serverer denne aften confiterede andelår med karamelliserede rødbeder, bedebånd, jordskokkechips og grønt. Hertil petit pommes og andesauce.
Sådan en fed omgang and kræver en forfriskende dessert, og den består i dagens anledning af en Mangosorbet serveret med mangocreme, vaniljesyltet selleri og blød karamel, toppet med mælkeflager.
Du kan købe 2 retter til 285 kr. eller 3 retter til 335 kr.
Du kan også supplere herlighederne med en vinmenu til enten 455 kr. (2 retter) eller til 590 kr. for 3 retter inkl. vinmenu.
Du kan finde mere info om Mortens Aften her.