Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Junkfood og musik: Kom til hyggelige udendørs sommerkoncerter

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Huset i Hasserisgade
Foto: Huset i Hasserisgade

Kan I mærke det?

Sommeren er lige rundt om hjørnet.

Selvfølgelig bliver vejret skønt, selvfølgelig bliver der masser af fede ting at lave – hvert fald hvis du kaster dig ud i det og tager imod alt, hvad Aalborg kan tilbyde.

Kunsten har afsløret kunstnerne til deres Summer Lounges, Lange Kunsthåndværk løfter så småt sløret for deres baggårdskoncerter og nu er Huset i Hasserisgade klar med programme til deres sommerkoncerter Under Mågerne.

Koncerterne foregår hver fredag i juni og byder på fredagsbarer, kunstudstillinger, artist talks og vegansk “junkfood”.

“Vi har arbejdet intenst på at sammensætte 4 programmer og 4 dage, som både rammer bredt og smalt,” fortæller Michael Falk Marino, kulturhusleder på Huset i Hasserisgade.

Entré til alle koncerterne er 110 kroner (+ gebyr på 12 kr.)

Det fulde program

Fredag den 7. juni, klokken 19.00 – køb billetter her

 • Koncert: Nanna Rashid
  Kåret ved Danish Music Awards til “Årets Nye Jazznavn 2023” og har høstet rosende anmeldelser for sit debut-album “Music For Betty”.
 • Koncert: Marí
  Debutalbummet “Making Peace With Uncertainty” udkom i november, og åbenbarede en ny og bemærkelsesværdig artist fra den nordjyske indie-scene.
 • Udstilling: Christina Thomsen
  Oplev Christina Renee Thomsens nysgerrige og materiale-rige kunst, hvor udtryk, former og farver understreger hendes søgen efter det kontrastfulde og det menneskelige.
 • Fredagsbar: Supernova Jazz Blast
  Den lokale jazzfestival med det internationale udsyn gæster fredagsbaren med jazzstemning og “programlaunch” af årets festival i august
 • Mad: Veganske greendogs
  2 stk. lækre plantebaserede gourmethotdogs “med det hele” (Bortset fra gris).  

Fredag den 14. juni, klokken 19.00 – køb billetter her.

 • Koncert: Hymns From Nineveh
  Hymns from Nineveh er tilbage med nye danske sange af høj kaliber. Glæd dig til nærvær af den gåsehudsfremkaldende slags, når Jonas H. Petersen gæster Huset.
 • Koncert: Reveal Party
  Reveal Party fortæller historier om kærlighed og sit liv som transkvinde med skarpe, rå tekster og en blød, men stålsat stemme.
 • Udstilling: Pernille Egetoft – Mnemosyne  
  Billedkunstner, illustrator og forfatter Pernille Egetoft iagttager og skildrer det levede liv, med ærlige, melankolske og humoristiske hverdagssituationer.
 • Fredagsbar: IVÆRK
  IVÆRK samarbejder med foreninger, organisationer og kulturinstitutioner om at bringe unge kunst- og kulturaktører fra de 11 nordjyske kommuner tættere sammen. Kom forbi og mød nogle af ildsjælene bag projektet.
 • Mad: Planteburger
  Sæt tænderne i en syndig junk-klassiker med grøn samvittighed.

Fredag den 21. juni, klokken 19.00 – køb billetter her.

 • Koncert: Angående Mig
  Angående Mig har besat den danske scene med sin helt egen lyd, der blander tung hiphop, akustisk guitar og punkens vrede og desperation, og tvinger dig til at lytte.
 • Koncert: Merry
  Merry skriver mørkepop-sød-rock sange. Med hendes dragende performance søger hun at udforske alle de subtile gnister, der opstår mellem dig og mig.
 • Udstilling: Slow Works
  Designduoen med Benthe Boesen og Troels Schwarz, arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og design, som oftest kommer til udtryk i simple grafiske silhuetter inspireret af naturen og dens rå elementer
 • Fredagsbar: ALIVE Festival
  Den Thisted-baserede festival kigger forbi med Thy’sk stemning, og mulighed for at smage en hel ny festivaløl i samarbejde med Thisted Bryghus 
 • Mad: Vegansk Smørrebrød
  En ægte dansk klassiker i nye dyrevenlige klæder 

Fredag den 28. juni, klokken 19.00 – køb billetter her.

 • Koncert: Total Hip Replacement
  Total Hip Replacement er et festligt musikkollektiv bestående af unge musikere fra Aarhus, der sammenfletter og nyfortolker støvet reggae, maskinel dub og funky soul.
 • Koncert: AddisAbabaBand 
  Træd ind i en verden, hvor musik bliver til en eksplosiv cocktail af rytmisk energi og grænseløs kreativitet. Et unikt 12-mands orkester, der sætter ild i dansegulvene med deres intenst svingende musik.
 • Udstilling: Anna Lunter
  Indviklede papirkunstværker, inspireret af kunstnerens egen genopdagelse af “det vilde”. Oplev denne visuelle udforskning af mødet mellem det mystiske og det harmoniske.
 • Fredagsbar: Under Solen Festival
  Gode mennesker fra Himmerlandsbyen i Aarestrup kommer forbi og drysser lidt bæredygtig festivals-“vibe” over eftermiddagen med hyggelige aktiviteter og god stemning
 • Mad: Spinatlagsagne
  En grøn og velsmagende udgave af den italienske klassiker.
Junkfood og musik: Kom til hyggelige udendørs sommerkoncerter
Foto: Huset i Hasserisgade

En mangfoldig og alsidig by

MigogAalborg deltog i sidste års Under Mågerne og var meget begejstrede for konceptet. Du kan læse vores anmeldelse her.

Michael Falk Marino fremhæver, at deres drøm med arrangementerne er, at de skal afspejle Huset i Hasserisgades rolle som et samlingssted for “et væld af kulturelle strømninger og idéer, udvikling af kunstens vækstlag, kreative ildsjæle og udøvende kunstnere fra hele landet.”

Han tror også på, at aalborgenserne hungrer efter den type arrangementer, hvor der tilbydes både kunst, talks, musik og meningsfuldt samvær.

“Aalborg er en mangfoldig og alsidig by, der kan meget mere end bare at lange fadøl over disken og skabe underholdning.

Det har vi ligesom fået slået fast hen over den eksplosive kulturelle udvikling, byen har oplevet hen over de seneste år.

Vi er heller ikke længere kun gode rammer og bygninger til kunsten og de kunstneriske oplevelser udefra. Vi er en kunst- og kulturproducerende by med en egen kulturel identitet, som strækker sig over mange forskellige kunstarter.

Og ligeledes er Nordjylland en spændende kulturel region, hvor vi gennem tiden har knyttet nogle stærke samarbejder.

Nogle af disse har vi også valgt at invitere ind som partnere på “Under Mågerne”, hvor de kommer forbi med hygge-aktiviteter til fredagscaféer i eftermiddagstimerne, før arrangementerne går i gang,” forklarer Michael afslutningsvis.

Følg med i Huset i Hasserisgades arrangementer.

Del artikel

Andre læser også