Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan laves en slutseddel ved bilhandel lettest?

Af Annoncør

Hvad enten du skal købe eller sælge en bil, er det vigtigt, at der laves en slutseddel. Det kan lyde kompliceret at gøre, men heldigvis er det faktisk slet ikke tilfældet.

Annoncørbetalt indhold leveret af; altombilen.dk

Tværtimod er det ganske nemt at gøre, hvis blot man ved, hvordan man skal bære sig ad med det. Der findes tilmed værktøjer på nettet, der kan klare en stor del af arbejdet.

I og med, at du kan bruge et sådant værktøj til at lave en stor del af slutsedlen for dig, er det minimalt, hvad du selv skal udfylde på den.

Hvad er en slutseddel?

En slutseddel bliver brugt til at bekræfte aftalen, når en bil bliver solgt. Derfor fungerer den som en bindende aftale mellem køber og sælger, som angiver, hvad der er blevet aftalt.

Hertil indeholder en slutseddel også en oversigt over bilens specifikationer, pris mv. Ligeledes skal der også være angivet, hvad der er aftalt i forhold til levering betaling.

Da en slutseddel fungerer som en bindende aftale ved en privathandel, er det vigtigt, at du læser den grundigt igennem. Det er naturligvis gældende, hvad enten du er køber eller sælger af bilen.

Brug værktøj på nettet

Når du skal lave en slutseddel, er det – som sagt – lettest at bruge et værktøj på nettet. Ud fra bilens nummerplade eller stelnummer, kan værktøjet nemlig autogenerere en stor del af slutsedlen.

Det er en fordel af flere årsager. Først og fremmest sikrer det, at slutsedlen bliver udfyldt med de rette specifikationer om bilen. Derudover sparer det begge parter for en del tid.

Da de er nemme at bruge, er der ikke nogen grund til at undlade det. Af denne grund vælger de fleste at bruge et værktøj på nettet til at generere deres slutseddel.

Sørg for, at den er lovlig

Der er en række ting, der skal være på en slutseddel, hvis den skal være lovlig. Når du laver slutsedlen, er det derfor vigtigt at have fokus på at sikre, at den faktisk er lovlig.

Ydermere vil der også være ting, der ikke kan skrives på slutsedlen, hvis den skal være lovlig. Ved at bruge et værktøj til at lave den, gør du det også lettere at overholde reglerne på området.

Hertil har det også den fordel, at du som regel vil få slutsedlen elektronisk. Det vil sige, at du nemt kan sende den til køber. Dermed har begge parter en elektronisk kopi af slutsedlen.