Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan går det bilindustrien i og omkring Aalborg?

Af Redaktionen

Bilsalget boomer i Danmark, og det gælder også i Aalborg og omegn.

Vi ser her på, hvordan det er gået bilindustrien de sidste par år, og hvordan investeringer i el- og hybridbiler præger markedet. 

Salget af nye biler har de senere år fuldt den økonomiske fremgang i resten af samfundet.

På Danmarks Statistik kan man se, at andelen af familier, som leasede eller købte en ny bil i 2018 steg med 4-4,9 procent i Aalborg samt med 5-5,9 procent i områderne omkring Svenstrup J, Støvring, Suldrup og Skørping. Det var det tredjehøjeste på landsplan.

Ifølge Danske Bilimportører kom der i de første syv måneder af 2019 1,3 procent flere biler på vejene end året før. 

Den svenske bilproducent Volvo er en af de bilmærker, som har oplevet størst fremgang i første halvdel af 2019.

Hele 28 procentpoint går bilproducenten frem i antallet af solgte biler i Danmark, og fremgangen for firmaet kan også ses i udlandet da det kan ses på det svenske omx index live, hvor aktierne er steget stødt i værdi de senere år.

Måske hænger det sammen med, at Volvo for nyligt lancerede deres første el-bil, som desværre først kommer på de danske veje i august 2021.

Bilproducenten satser benhårdt på deres nye opfindelse med en investering på omkring to milliarder i de europæiske lande.

De kommende seks år vil man ifølge DBR Aalborg, som er en del af det danske bilbrancheråd, for eksempel installere 36.000 ladere over hele Europa. 

Elbiler er et hit i Aalborg

El-biler er nemlig blevet enormt populære, og det gælder også i Aalborg, hvor man fra kommunens side vil gøre en ekstra indsats for at fremme salget af de miljøvenlige biler.

I 2017 vedtog byrådet for eksempel, at man ville lade ejere af elbiler og andre CO2-venlige køretøjer parkere gratis i den såkaldte grønne zone, som er den ydre del af Aalborgs parkeringszone.

Desuden tog man i september 2019 de første spadestik til en ny brændselscellefabrik, som virksomheden Blue World Technologies står bag.

Blue World Technologies er stiftet af en række bilproducenter, og når fabrikken står færdig i foråret 2020, er det meningen, at den skal producere methanol-brændselsceller, som gør det muligt at tanke el-biler op på bare tre minutter.

Methanol fremstilles af forskellige organiske materialer, og er derfor miljøvenlig i forhold til benzin og diesel. Og sidst men ikke mindst har kommunen investeret i 25 elbiler til kommunens ansatte i 2017 og 2018.

Også private beboere har taget elbilen til sig.

Allerede i 2016 kunne TV 2/Nord for eksempel fortælle om beboere, som har etableret en ordning med el-delebiler.

I Himmerlandsboligforening havde man to elbiler til rådighed for beboerne, og da de stort set var i konstant brug, måtte man siden opgradere til tre.

Fordi ordningen, som administreres gennem virksomheden TADAA!, som tilbyder abonnement på delebiler, udtrykte andre afdelinger af boligforeningen også interesse for ordningen.

El- og hybridbiler spreder sig med lynets hast, og der er ingen tvivl om, at man både i Aalborg og resten af Danmark i den nærmeste fremtid vil opleve en komplet udskiftning af de diesel- og benzindrevne biler.

Del artikel

Andre læser også