Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan fremtidssikrer små- og mellemstore virksomheder deres forretning?

Af Annoncør

Langt de fleste små- og mellemstore virksomheder har været igennem en omvæltning i forbindelsen med pandemien de seneste par år. Der har været store udfordringer, og der har skulle store omstillinger til at ændre forretningsmodellerne. Hvad gør de nu i forhold til at fremtidssikre deres forretning?

Det er på mange måder et ny marked, som mange små- og mellemstore virksomheder skal justere til under og efter en global pandemi. Der er ingen tvivl om, at danskernes forbrugsmønstre og adfærdsmønstre er ændrede. 

Samtidig er der vokset en lang række nye initiativer og teknologier op af jorden. Det har fået mange små- og mellemstore virksomheder til at ændre måden, de driver forretning på. Hvis du vil holde dig opdateret på alle nyheder om små- og mellemstore virksomheder, så besøg siden her.

En ny virkelighed 

Der er ingen tvivl om, at det er en ny virkelighed for mange virksomheder. Det lader ikke til, at danskernes vaner kommer til at vende tilbage til det, de var før pandemien. Det betyder, at det nu for de små- og mellemstore virksomheder ikke handler om at forsøge at vende tilbage til virkeligheden, men i stedet handler om at have fokus på at omstille sig til den nye virkelighed.

Hvordan ser den nye virkelighed ud? Det er svært at svare på allerede nu, da pandemien ikke er ovre. Der tegner sig dog allerede nu et billede af, at der er nogle forbrugsmønstre, der kommer til at holde ved efter pandemien. Danskernes har for eksempel virkelig fået øjnene op for, hvor nemt det er at handle på nettet. Samtidig er der kommet et nyt fokus på det nære, hjemmet, og naturen, som højst sandsynlig også vil præge fremtidens forbrug. 

De store op- og nedture

Nedlukningerne af Danmark i forbindelse med pandemien har haft store konsekvenser for rigtig mange virksomheder. Hårdest er det gået ud over de små- og mellemstore virksomheder. Der været en lang række konsekvenser for dem. Det har blandt andet været fyringer og i værste fald konkurser. 

Samtidig har det for nogle virksomheder været årene, hvor de har vækstet helt utroligt. Det gælder især de virksomheder, der har haft godt tag på e-commerce. Danskerne handler som aldrig før på nettet, og det har givet et boom for mange virksomheder. 

Hvordan fremtidssikrer man sin forretning? 

Hvis der er en ting, som pandemien har vist os, så er det, at verden er under konstant forandring. For en virksomhed betyder det, at man skal gøre sit bedste for at fremtidssikre sin forretning, uanset hvordan den fremtid eventuelt måtte se ud. Det handler om at optimere og gentænke måden, man driver forretning på. Det kunne eksempelvis også være i forhold til den grønne omstilling, som kun bliver mere og mere nærværende.

Det lader til, at mange af de små- og mellemstore virksomheder, der klarer sig særligt godt, er dem som har styr på sin online forretning. Umiddelbart sin virker styrkelse af sin digitale tilstedeværelse og e-commerce som den bedste måde at fremtidssikre sin forretning.

Del artikel

Andre læser også