Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvilken flis skal jeg vælge til haven?

Af Annoncør

Er du i tvivl om, hvilken flis du skal vælge til din have? Så er du heldigvis kommet til det helt rigtige sted! I nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvordan du vælger, hvilken flis du skal bruge i din have.

Annoncørbetalt indhold leveret af: havepris.dk.

Flere former for flis til haven

Som udgangspunkt findes der to overordnede former for træflis – barkflis og træflis. Der medfølger flere fordele ved at vælge at bruge flis i haven.

Først og fremmest er flis noget, der giver næring til jorden, så dit bed får de bedst mulige forhold. Udover dette så beskytter flisen også jorden for frost i løbet af de kolde måneder. Der er selvfølgelig også det æstetiske aspekt, når du vælger at anvende eksempelvis barkflis i haven.

Hvad er forskellen på træflis og barkflis?

Den primære forskel mellem træflis og barkflis ligger i navnet. Træflis kommer fra træets stamme, hvor barkflis stammer fra træets bark. Der er fordele og ulemper ved begge to. Det er helt op til dine behov at vælge, hvilken form for flis, du mener, der passer bedst til din have og din situation.

En af forskellene er blandt andet farven. Der er mange, der vælger barkflisen, fordi den er mørkere end træflisen, hvorfor barkflisen går mere i et med den underliggende jord. Dog har træflisen en lidt længere holdbarhed end barkflisen. Uanset hvilken flis du vælger, er der fordele ved begge to:

  • Begge typer flis beskytter jorden med frost
  • De kan begge give haven et nyt visuelt udtryk
  • Det er nemt at benytte og flytte rundt

Hvor meget flis skal jeg bruge?

Et af de store spørgsmål, når det kommer til flis i haven, er, hvor meget skal jeg bruge? Som udgangspunkt skal der laves et lag på ca. 10 centimeter, før flisen får den ønskede effekt i din have.

Del artikel

Andre læser også