ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvilke personlige oplysninger skal der stå på mit CV?

Af Annoncør

Rådgivning om CV

Det virker måske indlysende, men afsnittet “Personlige oplysninger” i dit CV er din første mulighed for at præsentere dig selv for en potentiel arbejdsgiver. Gør du det grundlæggende forkert på dette tidspunkt, kan du vinke farvel til dine chancer for at få en samtale. Her er en vejledning i, hvilke personlige oplysninger du bør og ikke bør medtage i dit CV, og hvordan du sikrer, at du ikke bliver offer for forskelsbehandling på grund af din alder, dit køn, din religion eller din nationalitet.

Dit navn

Skriv dit navn med en større skrifttype end resten af dit CV for at oprette dit CV, der er mere imponerende. Dit CV er trods alt et markedsføringsværktøj, der bruges til at markedsføre DIG Ltd. Mellemnavne er valgfrie, men lad dig ikke friste af Frank “The Tank” Ricard.

Civilstand og familie

Du behøver ikke at medtage oplysninger om din civilstand eller oplysninger om, hvorvidt du har en familie eller ej. Det kan du dog godt, hvis du mener, at din status vil gøre din ansøgning mere attraktiv. Hvis du f.eks. er enlig, kan det være lettere at arbejde på usociale arbejdstider, mens det at have en familie kan betyde, at du er i en mere stabil situation og sandsynligvis vil være loyal over for virksomheden. Arbejdsgiveren må ifølge ligestillingsloven ikke træffe en beslutning på baggrund af disse faktorer, men det kan ikke skade at stille dig selv i et positivt lys.

Fødselsdato

Du kan medtage din fødselsdato, hvis du ønsker det. Det er dog ikke længere nødvendigt, da ligestillingsloven fra 2010 gør aldersdiskrimination ulovlig i ansættelsesprocessen. Hvis du har problemer med at få samtaler, kan du prøve at fjerne den fra dit CV for at se, om det har en positiv effekt.

Nationalitet

Med undtagelse af offentlige stillinger, som kan kræve denne oplysning, bør din nationalitet udelades. Ovennævnte lov forbyder også forskelsbehandling på grund af race, hudfarve eller nationalitet (herunder statsborgerskab, etnicitet eller national oprindelse). Så længe du enten er indfødt i det land, hvor du søger, eller kan fremvise et passende arbejdsvisum, er det ikke nødvendigt at oplyse, hvor du kommer fra.

Kontaktoplysninger

Her gælder simpel logik – du skal ikke angive dit telefonnummer eller din e-mailadresse på arbejdspladsen. Brug din egen personlige e-mail-adresse eller opret en ny konto specifikt til din jobsøgning, især hvis din nuværende e-mail-adresse er noget i stil med foxybabe@webaddress.com.

Sørg for at skrive dit mobiltelefonnummer på dit CV. Og dobbelttjek, at du har det rigtige nummer! Hvis du er bekymret for at blive ringet op, mens du er på arbejde, kan du måske sætte nogle tidspunkter på, hvor det er bedre for dig at blive kontaktet.

Andre oplysninger, som du kan medtage på dit CV

Hvis det job, du er ude efter, kræver, at du kører bil, vil du sandsynligvis gerne forsikre dem om, at du har et rent kørekort. Hvis du går efter en stilling som webdesigner, kan du måske henvise dem til et websted, du har oprettet. Uanset hvad du beslutter dig for at medtage, skal du bare sørge for, at det hjælper og ikke hæmmer din ansøgning.

Del artikel