Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvilke investeringsmuligheder trender lige nu?

Af Annoncør

Aalborgenserne, og mange andre danskere, er blevet mere og mere interesserede i at investere. Vi husker alle sammen tilbage til de dage hvor man kun hørte om aktiemarkedet i forbindelse med store virksomheder og investorer. Men nu findes der flere og flere investeringsmuligheder, og viden samt rådgivning er gjort mere tilgængelig for ’almindelige’ mennesker. Man behøver i hvert fald ikke længere at være ekspert for at kunne investere og få et afkast på sin investering. Men hvilke investeringsmuligheder findes der lige præcis, og hvordan kommer man i gang? Vi giver dig nogle gode tips og fif her.

Aktier – den klassiske investering

Den måske bedst kendte investeringsmulighed er selvfølgelig aktier. Når du køber en aktie, køber du faktisk en lille andel i den virksomhed du køber aktien i. Man køber typisk en aktie, fordi man har en forventning om at aktien vil stige i værdi af den en eller den anden grund. Aktier er en god måde at få et afkast på sin investering på, især hvis man følger godt med i aktiemarkedet og er nogenlunde god til at spekulere i hvilken aktie der vil stige i værdi, og hvornår man skal slå til og købe. Dette kan være hvis en virksomhed pludselig klarer sig enormt godt.

CFD-handel – til den mere erfarne investor

Hvis du har styr på aktiehandel, har du sikkert også hørt om CFD’er – såkaldte contracts for difference. Når du køber en CFD, investerer du i prisudviklingen på et givent underliggende aktiv – for eksempel en aktie. Du ejer dog ikke aktien, men retten til at få enten et afkast, eller i værste fald et tab, på baggrund af dens kursvikling der sker for det underliggende i aktiv i den periode du ejer CFD’en. Dette er en rigtig god investeringsmulighed for den mere erfarne investor, som følger godt med i markedet. Handl med CFD’er på en platform, der gør det nemt for dig.

Valutahandel og råvarer

Du kan også vælge at gå i gang med valutahandel til din næste investering. Valutahandel gør det muligt for dig at spekulere i kursen på to valutaer op mod hinanden. Det betyder altså, at du kan spekulere i at EUR kommer til at stige i kurs i forhold til USD. Hvis du har ret i dette, kan du tjene penge på denne investering.

Ligeledes kan du vælge at investere dine penge i råvarer – såsom olie eller guld. Råvarer er nok den mest sikre investeringsmulighed, eftersom råvarer også kan bruges som et betalingsmiddel og er beskyttet mod inflation.