Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det er nærmest kunst: Han løfter cocktailscenen op på nyt niveau i Aalborg

Af Michael Qureshi

Kigger man på byer som London, Madrid, Barcelona, Hamborg med flere så har disse trendy europæiske storbyer mange ting tilfælles.

Et særligt fællestræk er dog, at de hotteste cocktailbarer typisk ligger på et eller flere af hotellerne i byerne.

I Danmark har vi i årtier været vant til, at hoteller er for turister, og så finder man de lækre spisesteder og barer inde i centrum.

Men sådan er det faktisk ikke mere.

I København har d’Angleterre en hip champagnebar. Hotel Ferdinand i Aarhus har både en populær restaurant og cocktailbar.

Aalborg er også med på trenden.

I de seneste år har Bar V på Hotel Comwell Hvide Hus været med til at højne niveauet på cocktailscenen i byen.

Det kulminerede, da man vandt prisen for “Byens Bedste Cocktails” til AALBORG AWARDS i 2019.

En pris der stadig hænger på væggen, så alle kan se anerkendelsen af et stort stykke arbejde. Den store succes og ikke mindst de lækre signaturcocktails peger især i retning af en mand.

Barchef Sebastian Døssing.

Det er nærmest kunst: Han løfter cocktailscenen op på nyt niveau i Aalborg

Fra uddannet gymnasielærer til barchef

De seneste fem år har den vellidte selvlærte bartender formået at højne niveauet på cocktailscenen ikke bare på selve hotellet. Men i hele Aalborg.

Han har været med til at inspirere andre til også at eksperimentere med deres cocktailkort og til at prøve noget nyt.

Det stod ikke helt i kortene, at det ville ende sådan, da Sebastian flyttede fra Sjælland til Aalborg for at læse til lærer. Drømmen var at blive gymnasielærer.

I stedet er han blevet en af landets mest eftertragtede cocktailbartendere.

“Da jeg var færdig på universitet var der ingen ledige jobs, der passede til min fag-konstellation.

Så jeg kastede mig over det at være bartender som en midlertidig løsning.

Men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var mere end bare et midlertidigt job.

Jeg fik en stor passion for det at lave cocktails og skabe smagssammensætninger. At drive noget frem i specifikt spiritus,” fortæller Sebastian Døssing over en cocktail på Bar V.

Det er nærmest kunst: Han løfter cocktailscenen op på nyt niveau i Aalborg

Serveret i en Chinabox

Han har lavet en Japansk Orkidé fra cocktailkortet, som simpelthen er serveret i en Chinabox.

Det er både skørt og genialt på samme tid, og det er her, at Sebastian Døssings evner virkelig kommer til sin ret.

“Det at lave cocktails er for mig et særligt håndværk.

Det kan godt sidestilles med kunst.

Når vi serverer den her cocktail i en China Box, så overrasker vi folk, og vi rykker deres grænser.

Ellers har de fleste en tendens til altid at vælge det sikre. Det som de kender.

Men vi prøver at udfordre gæsterne. Så laver vi også nogle af klassikerne med et twist,” fortæller Sebastian Døssing.

Det er nærmest kunst: Han løfter cocktailscenen op på nyt niveau i Aalborg

Perfekt før byturen eller som After Dinner Drinks

Når man kommer på Bar V i det centrale Aalborg, så skal det gerne være som opvarmning til at gå ud og spise. Et par drinks før den store bytur eller måske de gode cocktails after dinner.

Der er ikke natklubsstemning her, og det er især noget, som gæsterne værdsætter.

“Der er tid til at fortælle en historie med den cocktail, som gæsterne bestiller. Det er de her små guldkorn og ekstra detaljer, som gør en forskel og giver en ekstra oplevelse.

Hvis man vil have stjernekastere og flammer, når man bestiller en stor flaske, så skal man nok vælge et andet sted.

Men vi har plads til alle, og folk er vilde med den her storytelling,” fortæller den 32-årige barchef.

Da han overtog for en fem år siden som barchef på stedet, var det eksisterende cocktailkoncept ikke helt i mål.

Siden har han arbejdet målrettet på at skabe et koncept, som både imponerer aalborgenserne men også gæsterne på selve hotellet.

“I en tid hvor mange barer får flere og flere ready to drink cocktails, hvor man har forberedt dem og sat i en flaske på forhånd, så værdsætter vores gæster, at vi skaber de her helt fra bunden.

At vi gør en dyd ud af at tænke over, hvordan vi serverer dem. Vi serverer også en cocktail i et tekrus og en i en rygekasse,” forklarer Sebastian.

Han fortsætter;

“Mange af vores udenlandske gæster, eller danskere der er vant til at rejse rundt i storbyer, de bliver glædeligt overrasket, når de prøver vores cocktails.

Den feedback de giver, er, at det er på højde med cocktailbarer i flere europæiske storbyer.

Det er jo noget, man bliver stolt af, ligesom det var en kæmpe anerkendelse, da vi vandt prisen for Aalborgs bedste cocktails.”

Det er nærmest kunst: Han løfter cocktailscenen op på nyt niveau i Aalborg

Aalborgs cocktailscene i rivende udvikling

Sebastian Døssing ser Aalborgs cocktailscene i rivende udvikling og tror at vi går en stærk fremtid i møde på den front og en dag kan matche eksempelvis Aarhus.

“Jeg har altid haft den overbevisning, at for at Aalborg får en populær cocktailscene, så nytter det ikke noget med kun et godt sted.

Heldigvis kommer der flere og flere ambitiøse muligheder til i Aalborg for at få en lækker cocktail.

Rigtig mange vil faktisk gerne lidt væk fra Jomfru Ane Gade-kulturen, og selv de yngre søger mere og mere cocktails på højt niveau.

”Mit ønskescenarie er, at den nye kultur bliver et ønske om kvalitetsoplevelser med god tid til storytelling og at besøg på en af byens cocktailbarer – helst Bar V – bliver den nyeste trend blandt Aalborgenserne” fortæller Sebastian Døssing

Snart har han hele teamet klar til at fortsætte udviklingen med at lave Aalborgs fedeste cocktailbar. Der arbejdes hele tiden på at eksperimentere og skabe ekstraordinære oplevelser.

Det handler om at sammensætte de forskellige smage med den rette mængde spiritus, så gæsterne får en fantastisk helhedsoplevelse.

To cocktails du skal smage på Bar V

G&Tea

Dette er en cocktail, hvor de introducerer kendte elementer fra teens verden til en cocktail.

De bruger mild grøn te, citron, ingefær og honning og tilføjer gin til dette ellers klassiske te udtryk. Det giver en utrolig dejlig smagfuld oplevelse med velkendte smagsnuancer, men på en helt anden måde.

Old French

Denne cocktail er udviklet med tankerne på en Dark’n’Story og for at skabe et twist på denne.

Med en cognacbase, champagnesirup, lime, mynte og ginger beer skabes der et friskt smagsudtryk, der afsluttes med en blød karamelisering.

Del artikel