Hvad skal jeg lave i Aalborg til sommer?

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Bor du i Aalborg eller omegn, og mangler du noget at lave enten alene eller med veninderne til sommer? Aalborg har en masse hyggelige ting at foretage sig til sommer, hvad end det er at opleve naturen, seværdigheder eller diverse begivenheder, som foregår denne sommer. Læs videre i artiklen her, hvis du ønsker tips til, hvad du kan lave i Aalborg til sommer.

Gå en hyggelig tur i byen

Ønsker du at nyde det lækre vejr i dit eget selskab i Aalborg denne sommer, så kan du med fordel tage de gode sko på, og tage ud og gå en tur ud for at opleve byen. Hvad end det er for at tage et smut forbi havnen, gå en tur langs de smukke parker eller måske opleve den smukke streetart byen har at tilbyde, så er der rigeligt at opleve i byen. Særligt i varmen er det ekstra lækkert at bare gå og nyde naturen i solskinsvejret. En ekstra ting du kan lave, mens du er ude at gå en tur, er at lytte til lydbøger. Hvad end du er til krimier, science fiction eller noget helt tredje, findes der noget til enhver stil og genre, så du kan med fordel tjekke dette ud, hvis du vil have noget i ørene, mens du er ude og gå en tur. Du kan også tage din mor, kæreste eller en veninde under armen og nyde byen sammen på en gåtur.

Tag ud og nyd en svømmetur

Elsker du at bade? Så kan du opleve hav, strand og fjord i Aalborg, hvor du har mulighed for at køle dig ned med en dukkert til sommer. Du kan vælge at besøge Vestre Fjordpark, som ligger tæt på Aalborg midtby. Hvad end du blot ønsker en lille svømmetur eller måske sejle i kano, så er dette også muligt her. Vestre Fjordpark er det tidligere friluftsbadet, som er oplagt for alle aldre, da der her findes en masse forskellige faciliteter til alle aldersgrupper. Der er åbent døgnet rundt og der er gratis entre, så der er rig mulighed for alle at komme et smut her forbi til sommer.

Besøg dyrene i Aalborg Zoo

Er du glad for eksotiske dyr, og ønsker du at komme helt tæt på disse? Så kan du med fordel tage et smut i Aalborg Zoo! Her har du mulighed for at opleve dyr som chimpanser, elefanter, giraffer, kænguruer og mange, mange flere. Er du fan af løvernes konge, så har du mulighed for at se ”Timon, Pumba og Simba”, da de både har surikater, vortesvin og løver, så det er ligesom at opleve filmen på tæt hold! Her er det tilladt at tilbringe sin egen mad, og du kan derfor pakke en madpakke til at tage med til at spise rundt omkring på de forskellige borde og bænke, så du kan tilbringe mange timer her.

Tag ud og shoppe med veninderne

Hvis du ønsker at tage ud og shoppe med veninderne til sommer, så er der rig mulighed for det i Aalborg. Hvis I ønsker at nyde det gode vejr udenfor, kan I tage et smut forbi byen og kigge på butikker. Dog er det også muligt for jer at komme en tur i skyggen og shoppe i Aalborg Storcenter, som også har en masse butikker og cafeer, som dig og dine veninder kan nyde godt af til sommer.

Du kommer ikke til at kede dig til sommer, når du befinder dig i Aalborg, og byen har en masse forskellige ting at byde på. Vi håber, at I nyder sommeren i Aalborg, og kan bruge inspiration fra denne artikel til, hvad I skal lave i Aalborg til sommer.

Billeder fra weekenden deles i vildskab: Aalborgs borgmester med opråb

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Det startede med en Facebook-opdatering hos renovationsarbejderen Per Holland søndag morgen.

Siden har lige præcis det opslag med tilhørende billeder spredt sig som en steppebrand på det sociale medie, og mandag havnede det så hos Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Der er tale om billeder fra Aalborgs midtby efter weekendens fester, hvor man tydeligt ser et værre svineri over det hele. Fra Jomfru Ane Parken og inde omkring Nytorv.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Klæder ikke Aalborg

Overalt ligger der affald spredt ud over det hele, og det klæder absolut ikke en by som Aalborg i rivende udvikling, og en Havnefront vi gerne vil være stolte af.

“Lidt fra weekendens morgenfejning. Vi møder 8 mand ind mellem 4:30 – 5:00 for at ryde op efter dagens og nattens fester. Der var også en træ der måtte lade livet. Mågerne har også en del af skylden
Go’ Søndag.”

Sådan skrev renovationsarbejderen Per Holland i den nu famøse Facebook-opdatering, der er delt langt over 500 gange, og som du kan se billeder fra her i artiklen.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Nu kommer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også med en løftet pegefinger og et opråb om, at vi bliver bedre til at rydde op efter os selv.

Lige nu er ekstraordinært mange ude om aftenen i det hede aftener og ikke mindst når nattelivet er lukket ned efter midnat.

Er lige rigeligt nok

Thomas Kastrup-Larsen opfordrer nu til, at man husker at rydde bedre op, når man nyder de store grønne arealer i Aalborg.

“Kære alle sammen.

Skal vi ikke love hinanden at blive bedre til at rydde op efter os selv, når vi bruger Aalborgs skønne rekreative rum.

Jeg kan godt forstå at renovationsmedarbejderne synes at affaldsmængderne der ligger smidt rundt omkring på havnefronten og i gaderne er blevet lige rigelige nok,” skriver borgmesteren.

Foto: Per Holland

Han fortsætter;

“Vi elsker alle sammen at bruge byens mange reakrative muligheder.

Skal vi ikke hjælpe hinanden med at holde dem rene, tage vores affald med hjem eller hen til en skraldespand med plads, så Aalborg også for de næste der kommer også er en god oplevelse at besøge og være i.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

 • Glostrup
 • Nyborg
 • Solrød
 • Sorø