Hvad skal jeg lave i Aalborg til sommer?

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Bor du i Aalborg eller omegn, og mangler du noget at lave enten alene eller med veninderne til sommer? Aalborg har en masse hyggelige ting at foretage sig til sommer, hvad end det er at opleve naturen, seværdigheder eller diverse begivenheder, som foregår denne sommer. Læs videre i artiklen her, hvis du ønsker tips til, hvad du kan lave i Aalborg til sommer.

Gå en hyggelig tur i byen

Ønsker du at nyde det lækre vejr i dit eget selskab i Aalborg denne sommer, så kan du med fordel tage de gode sko på, og tage ud og gå en tur ud for at opleve byen. Hvad end det er for at tage et smut forbi havnen, gå en tur langs de smukke parker eller måske opleve den smukke streetart byen har at tilbyde, så er der rigeligt at opleve i byen. Særligt i varmen er det ekstra lækkert at bare gå og nyde naturen i solskinsvejret. En ekstra ting du kan lave, mens du er ude at gå en tur, er at lytte til lydbøger. Hvad end du er til krimier, science fiction eller noget helt tredje, findes der noget til enhver stil og genre, så du kan med fordel tjekke dette ud, hvis du vil have noget i ørene, mens du er ude og gå en tur. Du kan også tage din mor, kæreste eller en veninde under armen og nyde byen sammen på en gåtur.

Tag ud og nyd en svømmetur

Elsker du at bade? Så kan du opleve hav, strand og fjord i Aalborg, hvor du har mulighed for at køle dig ned med en dukkert til sommer. Du kan vælge at besøge Vestre Fjordpark, som ligger tæt på Aalborg midtby. Hvad end du blot ønsker en lille svømmetur eller måske sejle i kano, så er dette også muligt her. Vestre Fjordpark er det tidligere friluftsbadet, som er oplagt for alle aldre, da der her findes en masse forskellige faciliteter til alle aldersgrupper. Der er åbent døgnet rundt og der er gratis entre, så der er rig mulighed for alle at komme et smut her forbi til sommer.

Besøg dyrene i Aalborg Zoo

Er du glad for eksotiske dyr, og ønsker du at komme helt tæt på disse? Så kan du med fordel tage et smut i Aalborg Zoo! Her har du mulighed for at opleve dyr som chimpanser, elefanter, giraffer, kænguruer og mange, mange flere. Er du fan af løvernes konge, så har du mulighed for at se ”Timon, Pumba og Simba”, da de både har surikater, vortesvin og løver, så det er ligesom at opleve filmen på tæt hold! Her er det tilladt at tilbringe sin egen mad, og du kan derfor pakke en madpakke til at tage med til at spise rundt omkring på de forskellige borde og bænke, så du kan tilbringe mange timer her.

Tag ud og shoppe med veninderne

Hvis du ønsker at tage ud og shoppe med veninderne til sommer, så er der rig mulighed for det i Aalborg. Hvis I ønsker at nyde det gode vejr udenfor, kan I tage et smut forbi byen og kigge på butikker. Dog er det også muligt for jer at komme en tur i skyggen og shoppe i Aalborg Storcenter, som også har en masse butikker og cafeer, som dig og dine veninder kan nyde godt af til sommer.

Du kommer ikke til at kede dig til sommer, når du befinder dig i Aalborg, og byen har en masse forskellige ting at byde på. Vi håber, at I nyder sommeren i Aalborg, og kan bruge inspiration fra denne artikel til, hvad I skal lave i Aalborg til sommer.

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Aalborg er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is. Vi har haft den berømte romkugle-is og Guf & Kugler har haft en White Russian is med sprut i.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.

11 millioner solgte albums: Katie Melua optræder i Musikkens Hus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

I efteråret 2018 lagde Katie Melua vejen forbi Aalborg, og til næste år giver hun igen koncert i Aalborg – denne gang i Musikkens Hus.

Det sker den 3. oktober kl. 20.00.

‘Nine Million Bicycles’, ‘The Closest Thing to Crazy’ og ‘If You Were a Sailboat’ er blot nogle af de sange, der har gjort Katie Melua til et verdenskendt navn.

Katie Melua, der med elleve millioner solgte albums og 56 platin-plader, er én af Storbritanniens mest sælgende sangerinder, drager på en tour, der næste år bringer hende tilbage til Musikkens Hus.

Hun har udgivet syv albums, der alle er strøget ind på Top-10. I år udkommer hun med en dobbelt cd, der blandt andet indeholder liveindspilninger med det 23-medlemmer store georgiske vokalensemble, Gori Women’s Choir, som hun gæstede Musikkens Hus med i 2016.

En af Englands bedste sælgende sangerinder

Hendes kraftfulde stemme, charmerende personlighed og fejlfri performance gør Melua til en efterspurgt artist rundt om på verdens musikscener.

Den 35-årige sangerinde, der oprindeligt er fra Georgien, albumdebuterede i 2003, blot 19 år gammel. Hendes fyldige stemme og dragende sange er blevet hendes varemærke, siden hun første gang kunne opleves med ’The Closest Thing To Crazy’.

Tre år senere var hun Englands bedst sælgende sangerinde. Debuten ‘Call Off the Search’ solgte næsten to millioner eksemplarer i England alene, mens hendes andet album ‘Piece by Piece’ (2005) gik fire gange platin.

Hvad: Katie Melua koncert
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 3. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo her.