Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Uoverskuelig gæld, hvad gør jeg?

Af Annoncør

Der findes mange mennesker i Danmark, som har en rigtig stor gæld. En gæld som er helt umulig at få bugt med. En gæld som er helt urealistisk at håndtere både nu og i fremtiden. Selvom der er forskel på, hvor de mest forgældede borgere er placeret i kommunerne, så rammer det privatpersoner i hele landet.

I Danmark er borgernes gæld typisk fra lån, som er taget i forbindelse med køb af ejendom. Dette topper listen sammen med forbrug, rejser og biler. Hvad er så håbløs gæld? En håbløs gæld er, når det er umuligt at betale den tilbage indenfor en ”rimelig tidsperiode”. Det er derfor vigtigt at vide de basale ting om økonomi, samt kende til de muligheder som findes, hvis man har brug for hjælp. Ligeledes er det vigtigt at forholde sig til, hvordan man undgår at havne i en sådan situation.

Hvad er gældsrådgiving?

Hvis gælden bliver for stor, og det hele bliver for uoverskueligt, så er det, at man bør søge gældsrådgivning. Det kan være svært selv at overskue, hvordan man skal komme videre i sit liv, når økonomien halter. Det er netop derfor, at der sidder folk klar til at hjælpe og rådgive om mulighederne for at blive gældfri. En gældsrådgiver kan hjælpe i forhold til økonomi og jura, men har i mange tilfælde også det menneskeligt aspekt med i bagagen, således at du kan forvente en helstøbt personlig rådgivning.

Der kan være mange årsager til, at økonomien bliver for uoverskuelig. Nogle folk optager yderligere lån for at betale afdrag på gamle lån eller ubetalte regninger. Så er du først ude på en rigtig glidebane. En Gældsrådgiver vil her kunne være behjælpelig og guide dig rigtigt igennem processen.

Hvad kan du selv gøre for at forebygge en stor gæld?

Har du allerede en større gæld, bør du holde dig fra at låne flere penge. Dette vil blot gøre situationen endnu mere uoverskuelig. Skift til debetkort således at du ikke kan trække over. Tag eventuelt en snak med banken eller dine kreditorer, og forhør dig om en evt. bedre løsning i forhold til dine lån.

Bliv bedre til at styre økonomien

Har du mistet overblikket over din nuværende økonomi, er tiden kommet til at få tjekket op på den. Lav gerne et opdateret budget med indtægter og udgifter. Tjek dit skattekort og sørg for at det er korrekt. Dette skal du gøre, således at du ikke ender med at skulle betale penge tilbage i skat. Har du svært ved at gennemskue, hvordan du kan få et bedre overblik over økonomien, kan du med fordel spørge din bankrådgiver til råds.

Del artikel

Andre læser også