Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad er kontinens, og hvordan behandler man det?

Af Annoncør

Er kontinens og inkontinens det samme? Hvordan behandler man det? Læs med, og få alle svarene her.

Hvad er kontinens?
Mange tror, at kontinens og inkontinens er det samme, men det er faktisk to forskellige ting, og de behandles heller ikke på samme måde.

Kontinens er evnen til at tilbageholde urin. Oplever man kontinensproblemer, er det derfor nødvendigt at anvende et hjælpemiddel, når man skal have tømt blæren flere gange dagligt. Her er behandlingen ofte brug af katetre.

Kontinens er ikke det samme som inkontinens  
Kontinens er altså en tilstand, man ønsker at opnå. Inkontinens, som også kaldes for ufrivillig vandladning, er, når man har manglende evne til at kontrollere ens vandladning. Kan man omvendt ikke lade vandet/tømme blæren for urin, lider man af urinretention.

Produkter, der gør hverdagen lettere  
Lider du af urinretention, vil løsningen eller behandlingen ofte være at bruge et kateter. Gennem et kateter vil du kunne lade vandet og tømme blæren, når du har behov for det. Der findes forskellige katetre på markedet, som kan være med til at gøre hverdagen med kontinens lettere.

Der findes både standardkatetre og kompakte katetre. Det er forskelligt, hvad folk foretrækker. Nogle kan bedst lide at holde sig til enten det ene eller andet, mens andre bruger forskellige katetre alt afhængigt af behov og situation.Her gælder det om at prøve sig frem for at finde katetre, der passer bedst til en, og som gør hverdagen lettere, når man skal lade vandet.

SpeediCath-katetre
Coloplast har udviklet kateter-serien, SpeediCath, som kan bruges af både mænd og kvinder, drenge og piger. Det er et overfladebehandlet og fleksibelt kateter, der giver en utrolig hygiejnisk kateterisation. Det er brugervenligt at anvende, og så kommer det i en steril saltvandsopløsning og klar til brug.

SpeediCath fås også i en kompakt udgave, SpeediCath Compact. Disse er mindre end de almindelige katetre, og gør det endnu nemmere at have med på arbejde, til sociale arrangementer eller andre steder, hvor du bevæger dig udenfor hjemmet.

Bliv en del af Coloplast Care og bestil gratis vareprøver på katetre
Ønsker du at finde det helt rette kateter, der gør din hverdag lettere, men ved du ikke helt, hvilket der passer bedst? Så meld dig ind i Coloplast Care. Som medlem har du nemlig en række fordele, du kan benytte dig af. Du har f.eks. muligheden for at bestille gratis vareprøver på de forskellige katetre, som Coloplast forhandler, så du kan have god tid til at afprøve dem og finde frem til det kateter, der passer bedst til dig, dine behov og din livsstil. De leveres i en diskret indpakning, så du kan være helt tryg ved at bestille hos dem. Har du brug for råd og vejledning til produkter eller livet med kontinens, kan du altid spørge de sygeplejersker, der er tilknyttet Coloplast Care.

Del artikel

Andre læser også