Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad er forskellen på alarm til erhverv og alarm til private? Få svaret her

Af Annoncør

Har du nogensinde undret dig over, hvad forskellen er på alarm til erhverv og de alarmer, du kan købe og montere i din bolig?

Annoncør betalt indhold leveret af Sikringnord.com

Da de forskellige alarmer til erhverv har til formål at beskytte noget vidt forskelligt fra det, du vil have hjælp til, når du opstiller en alarm derhjemme, er der også forskel på de to alarm-kategorier.

Følg med her nedenfor, hvor vi fortæller mere om mulighederne for alarmer til erhverv og til private.

Kameraovervågning til private vs. som alarm til erhverv

Kameraovervågning til private og til erhverv er en af de mest hyppige og bedst kender former for sikkerhedssystemer og alarmer. Det er en effektiv metode til tyverisikring, da den både kan hjælpe med at virke forebyggende såvel som at få fat i tyven, hvis skaden er sket. 

Den store forskel på kameraovervågning som alarm til erhverv og private er, at der gælder forskellige regler for virksomheder og privatpersoner.

Kameraovervågning til private: Hvad siger loven?

Som privatperson må du ikke overvåge områder, hvor der færdes mennesker. Ifølge TV-overvågningslovens §1 må du som privat derfor “ikke foretage TV-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel”. 

Du må som privat dog gerne overvåge din egen indkørsel, terrasse eller have. Du må også optage i dit hjem, men du skal huske at fortælle en eventuel barnepige, au pair eller rengøringsdame, at boligen bliver overvåget.

Kameraovervågning som alarmsystem til erhverv: Hvad siger loven?

For mange virksomheder fungerer kameraovervågning som en overbygning til deres alarm til erhverv. 

Ifølge TV-overvågningsloven må virksomheder dog godt overvåge offentlige rum, hvis de overholder den gældende lovgivning. Det betyder eksempelvis, at en virksomhed gerne må overvåge facaden af og indgangen til virksomheden. 

Der skal være tydelig skiltning, hvis virksomheder overvåger bestemte områder eller lokaler, hvor der er almen adgang – for eksempel med de klistermærker, du ofte ser på facader, inden du går ind i en butik. 

Bestemte former for virksomheder er helt undtaget af §1. Det betyder eksempelvis, at overdækkede butikscentre, fabriksområder og tankstationer gerne må filme offentligt. Det må de, fordi det hjælper virksomheder med at kunne beskytte sig selv bedre, uden at det påvirker kundernes mulighed for at handle hos og med dem.

Uanset om du er privat eller virksomhed: Du skal registrere din overvågning

Den 1. juli 2020 blev det vedtaget, at alle private og offentlige myndigheder, der foretager TV-overvågning af områder, som benyttes til almindelig færdsel, skal registrere sig i politiets register over TV-overvågningskameraer – det kaldes POLCAM.