Husker du Restaurant MEST? Nu har de stor succes med et nyt projekt

Skrevet af: Michael Qureshi
Mette og Stefan fra dengang de overtog Svalegaarden i 2016
Mette og Stefan fra dengang de overtog Svalegaarden i 2016

Af Stine Kjølby Christensen

Det var en af Aalborgs mest populære restauranter.

Restaurant MEST havde stort set fuldt booket hver aften, og netop som det eftertragtede spisested i Brandstrupsgade havde mest fart på i 2014, så lukkede Mette og Stefan.

Mette blev gravid, og restauratør-parret kunne ikke se, hvordan de skulle kombinere familielivet med at være så meget tilstede på restauranten.

Sidste år overtog Mette og Stefan så Svalegaarden i Hasseris. Dengang fik migogaalborg forklaret lidt om ambitionerne og drømmene med det nye projekt. (kan du læse lige her)

Otte måneder efter er vi tilbage i Svalegaarden for at høre, om det hele er gået, som de håbede?

Svalegaarden var en øjeblikkelig succes

Det er det i den grad, fortæller de.

Projektet var en øjeblikkelig succes med mange selskabs-bestillinger krydret med nogle eksklusive events, hvoraf et af dem er her i weekenden.

Mette og Stefan fortæller, at virkelig har mærket, at tiden i Brandstrupsgade gav pote.

”Hvis vi ikke havde drevet MEST dengang, og pludselig ville åbne op for selskaber, så var det nok blevet en svær opstart. Det kræver stor tillid at holde en 50 års fødselsdag, og de færreste vælger et sted, som de ikke har kendskab til, eller nogensinde har smagt den mad, som de tilbyder.

Vi har heldigvis haft så mange dejlige gæster i restauranten, som stadig ønsker at benytte os og har tillid til os. Det er superfedt!” siger Mette og fortæller, at det sidste halve år derfor har været travlt, udfordrende og fyldt med gode oplevelser.

Temaaftener med anerkendte stjernekokke på menuen

Og fremtiden ser lys ud i Svalegaarden MEST. Udover en booket kalender med selskaber, så har Mette og Stefan også allerede arrangeret flere kokke- og madkurser for private.

Generelt har de en stor lyst til at levere gastronomiske og kulturelle oplevelser for deres gæster, hvilket man bl.a. kan opleve søndag d. 26. marts, hvor den anerkendte Michelin-restaurant Søllerød Kro gæster Svalegaarden MEST.

Her kan de tilmeldte glæde sig til en fem retters menu, kokkereret af Søllerøds køkkenchef Brian Mark Hansen, imens Aalborgs største vinkender, Thomas Lysgaard, vil præsentere aftenens vinmenu.




Der bliver virkelig spillet på alle tangenter, og Stefan lover en restaurantoplevelse udover det sædvanlige.

Vil gerne lave flere temaaftenener og events

Men denne aften bliver forhåbentligt én ud af flere i fremtiden.

”Vi vil meget gerne lave mange flere af den slags arrangementer og gerne med forskellige temaer. Selvfølgelig kommer vi også til at lave nogle i MEST-regi med det samme mad, som vi ellers laver, men vi synes det er vanvittigt spændende at invitere andre talentfulde kokke indenfor og se hvordan de arbejder.” fortæller Stefan.

For Mette er Stefan er der slet ingen tvivl om, at de tog den rigtige beslutning, da de dengang valgte at afstå livet i Brandstrupsgade ­– på trods af den enorme succes.

”MEST i Brandstrupsgade var vores første barn, og det var et virkelig fedt, men travlt liv. Vi havde dog fra start haft en aftale om, at vi max. ville tage fem år dernede, og så skulle vi videre” fortæller Stefan om tiden i én af Aalborgs mest populære restauranter og Mette fortsætter:

”Da jeg så blev gravid, var vi enige om, at det liv vi levede ikke skulle kombineres med et liv som familie. Vi tog derfor valget om at sælge stedet, og ni dage efter lukningen kom vores datter til verden.”

Selvom deres liv nu drejede sig om deres nytilkomne datter, så havde de allerede sørget for at installere et industrikøkken i deres egen kælder.

Herfra kunne Stefan igen udfolde sine madkundskaber og kørte det næste år en populær kantineordning for forskellige virksomheder.

Læs også: Åbningsdatoen er klar: Aalborgs største Street Food marked åbner i Vestbyen

En dag blev han kontaktet af Preben fra den store Aalborg-virksomhed Nowaco, som håbede, at Stefan var interesseret i at levere kantinemad hos dem.

”Vi aftalte en to måneders prøveperiode, men det har kørt lige siden. Alle parter er glade for samarbejdet, og vi kunne bruge dagstimerne på det og dermed få en helt anden arbejdsrytme, end vi kunne i restauranten.” fortæller Stefan.

Savnede gæsterne

Selvom Mette og Stefan havde fået opbygget en virksomhed, som spillede godt overens med deres nye familieliv, så havde de hele tiden i baghovedet: Hvad skal der ske som det næste?

”Vi har hele tiden nydt at kunne tilberede og levere kantineordninger og catering rundt omkring i byen, men vi savnede at kunne tilbyde arrangementer for gæsterne. Derfor begyndte vi at lede efter et sted, som både kunne rumme catering og selskaber.” forklarer Stefan.

Og da aftalen om, at Mette og Stefan fremover skulle drive Svalegaarden i Hasseris faldt på plads, så kunne det heller ikke blive meget bedre. Her havde de muligheden for at fortsætte deres projekter, men samtidig at kunne tilbyde endnu mere for deres gæster.

Læs også: Nomineret til toppriser i Danmark: Tabu-profiler i fint Michelin-selskab

Den 1. marts kom parrets andet barn til verden, men denne gang kommer det ikke til at have indflydelse på fremtiden for MEST.

Mette og Stefan ønsker at fortsætte i samme høje tempo og takket være deres eget kæmpe engagement i kombination med deres dygtige personale kan visionerne og drømmene stadig følges til dørs i Svalegaarden.

Vil du være gæst til det luksuriøse event d. 25. marts, så er der stadig ledige pladser

Han står bag Vi Elsker 90’erne: I år bliver den største fest nogensinde

Aqua er hovednavnet til Vi Elsker 90’erne 2017