Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Husker du “Aktiv Sommer”?: Børn i folkeskolen får stadig fede sommerferietilbud

Af Stine Kjølby Christensen

Måske husker du selv det lille hæfte, man som elev i Aalborg Kommune fik tildelt op til alle folkeskolens sommerferier?

Hvert hæfte indeholdt forskellige tilbud til eleverne og gode bud på, hvordan en god sommerferie “herhjemme” kunne bruges.

“Aktiv Sommer” eksisterer stadig, og har gjort det lige siden 1980. I dag er tiltaget dog mere digitalt, og nu skal man blot fremvise hjemmesiden for at gøre brug af de mange tilbud.

Læring og sjov

Aktiv Sommer tilbyder børn og unge fra 3. til 10. klasse en bred vifte af muligheder for at udforske, lære og have det sjovt i deres sommerferie.

Aktiv Sommer er et samarbejde mellem Aalborg Kommune, foreninger og kulturelle tilbud, der har til formål at berige børns ferieoplevelser og samtidig understøtte lokalsamfundet.

Programmet er omhyggeligt sammensat og tilbyder aktiviteter i ugerne 27 til 32, hvor deltagerne kan vælge mellem alt fra sportsaktiviteter til kreative workshops og kulturelle oplevelser.

Det kan du opleve

I løbet af uge 27 kunne børnene for eksempel opleve alt fra Sommergøgl i HUSET til sjove aktiviteter som Hoppeland ved SKANSEN og Blå dage ved fjorden.

Der var også nye tilbud som Jazz camp for piger og Det kærlige måltid, hvor man kunne lære at lave mad til dem, der har brug for det.

Ved fremvisning af hjemmesiden får børnene adgang til de mange aktiviteter for en skarp pris – eller helt gratis.

For eksempel kan man komme i svømmehallen for 20 kr., i Aalborg Zoo for 75 kr. eller spille minigolf for 0 kr.

Nogle af aktiviteterne kræver, at man følges med en voksen.

Det kan man opleve i sommerferien:

Uge 28 byder på endnu flere spændende valgmuligheder, herunder Aquacamp ved Svømmeklub Nord og besøg på museet Springeren eller Aalborg Zoo. For sportsentusiaster er der mulighed for fodboldgolf og gymnastik ved Aalborg Idrætsgymnastik.

Læs ugens tilbud her.

I uge 29 kan børnene prøve kræfter med aktiviteter som fodboldgolf og minigolf, bade ved Haraldslund eller udforske historien på Forsvars- og Garnisionsmuseet og Aalborg Historiske Museum.

Læs ugens tilbud her.

Uge 30 byder på endnu flere kreative og lærerige aktiviteter som arkitekturmodeller og Lego, Minecraft og VR på Utzon Center, samt rollespil i skoven med TROA.

Læs ugens tilbud her.

I uge 31 kan børnene deltage i streetidræt hos Street Mekka, prøve kræfter med parkour ved Streetmovement eller dykke ved Fjordhuset. Der er også sportsaktiviteter hos Aalborg Idrætsgymnastik og flere muligheder for fodboldgolf.

Læs ugens tilbud her.

I uge 32 afsluttes sommeren med naturfaglige aktiviteter ved LIFE, biograffilm i BIFFEN og danseoplevelser hos House of Dance. Der er også mulighed for action og eventyr ved Cable Park eller historiefortælling på Aalborg Historiske Museum.

Læs ugens tilbud her.

Aktiv Sommer tilbyder ikke kun en sjov måde at tilbringe sommerferien på, men også en mulighed for at lære nye færdigheder, dyrke interesser og møde nye venner.

Hver aktivitet er omhyggeligt planlagt med fokus på sikkerhed og læring, og det er en fantastisk mulighed for børn og unge i Aalborg til at opleve alt det, deres by har at tilbyde.

Så hvis du er forælder til børn i alderen 3.-10. klasse eller kender nogen, der er, så sørg for at tjekke Aktiv Sommer-programmet ud og fyld sommeren 2024 op med nye eventyr for store som små.

Del artikel

Andre læser også