HusCompagniets udstillingsby er populær: Få nybygger-drømmen opfyldt

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Som nybygger kan det være svært at indrette et helt nyt hjem, når man pludselig står med et tomt lærred.

Det vil Danmarks foretrukne parcelhus byggefirma HusCompagniet gøre noget ved.

De vil hjælpe nybyggerne med forestillingsevnen til at skabe følelsen og billedet af et nyt hjem.

Huse med hjemlige oplevelser

Ét vigtigt element i HusCompagniets kunderejse er de 11 udstillingsbyer, som firmaet har bygget i hele landet med færdigindrettede boliger i forskellige arkitekturer, størrelser og materialevalg.

Det gælder også den på Griegsvej i postnummer 9200 Aalborg.

Boligerne er ikke blot indrettet med et køkken og bad.

De er indrettet med ét formål, at skabe den følelse og stemning, som skal få kunderne til at nemmere at forestille sig, hvordan deres kommende hjem kan komme fra drøm til realitet.

“Vi har gennem mange års erfaring skabt et fundament, hvor vi hjælper kundernes forestillingsevne på vej til at se, hvordan de selv kan komme til at bo.

Det er for at give dem den største inspiration og professionelle input fra starten i byggerejsen.

Vi ønsker at gøre det så levende og synligt som muligt,” fortæller Peter Jakobsen, der er afdelingsdirektør i HusCompagniet i Aalborg og Randers.

De byggelystne nordjyder har derfor mulighed for at se, føle og mærke de nybyggede huse i virkeligheden i udstillingsbyerne.

Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Alle huse er fuldt møbleret

Alle husene er fuldt møbleret, og vil fra første skridt over dørtrinet skabe inspiration og en god stemning via indretningen.

“Det er vigtigt, at husene indeholder noget for enhver smag. For mange nybyggere kan det være svært, at få skabt en personlig indretning i sit nybyggeri.

Derfor prøver vi at tænke alle målgrupper ind. Lige fra dem der ønsker helt klassiske løsninger, til de kunder, som interesserer sig for de nyeste smart-home teknologier og moderne arkitekturer,” forklarer Peter Jakobsen.

Det er ikke kun indvendigt, at HusCompagniet indretter boligerne i deres udstillingsbyer. De indretter hele byggegrunden – derfor også udearealerne; alt fra haveanlæg, terrasser, flagstang, trampoliner, gyngestativ og terrassevarmere.

Skal give en hjemlig oplevelse

HusCompagniet giver alle muligheder for at skabe forestillingerne til dagligdagen; at kunne smide sine ben op i sofaen og læse en god bog, eller stå ude på terrassen mens man laver mad ved grillen – samtidig med, at børnene leger i haven.

På den måde skal udstillingsbyerne give de interesserede husbyggere en så hjemlig oplevelse som muligt.

Se alle udstillingshusene tæt på Aalborg og åbningstiderne her.

Start hjemmefra sofaen

HusCompagniet kom sidste år på markedet med et katalog, der ikke før er set i byggebranchen. Samtidig lancerede de en app, der er helt banebrydende spiller sammen med kataloget.

Her kan man scanne selve plantegningen af det hus, man drømmer om, og derefter “gå rundt” i huset via sin smartphone.

Også husene i appen er fuldt møbleret, så du hjemmefra kan opleve din drømmebolig i 360 graders grafiske visualiseringer.

I appen er det muligt, at ændre materialevalg i form af mursten og tag på boligen. På den måde kan du visuelt skabe drømmeboligen med det udseende du ønsker hjemme fra sofaen.

Ingen penge op af lommen før nøglerne overdrages

Er drømmen at flytte ind i et nybyggeri, så kan økonomien ofte være første hindring. Men HusCompagniet gør det nemt – de tilbyder en gratis grundfinansiering

Med en gratis grundkøbskredit kan finansiering foretages omkostningsfrit i hele byggeperioden.

Med andre ord skal grund- og huskøberne først have penge op af lommen den dag, de overtager nøglerne til det indflytningsklare hus.

Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Selv efter kunderne har overtaget boligen, sikrer HusCompagniet, at kunderne er tilfredse.

“Vi holder kunderne i hånden, og sørger for alt. Helt fra underskrift til de flytter ind i boligen. Efterfølgende holder vi et et års eftersyn på boligen for at tilsikre, at alt er som det skal være,” slutter Peter Jakobsen af med.

I øjeblikket kører HusCompagniet en kampagne resten af året, hvor der er masser af penge at spare hvis du overvejer at bygge nyt.

Læs og se mere om det her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Byprojekt får stor opmærksomhed: Aalborg nomineret til national byplanspris

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Dansk Byplan Laboratorium har netop offentliggjort, at Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune er blandt de tre nominerede til Byplanprisen 2019.

”Vi er i fællesskab blevet nomineret for den gennemgribende omdannelse af Kildeparken i det østlige Aalborg.

Juryen har hæftet sig ved, at vi på forholdsvis kort tid er lykkedes med at skabe en positiv udvikling i et udsat boligområder.

Det er sket med afsæt i den helhedsplan for Kildeparken, som blev godkendt for kun syv år siden, og som har effektivt har koblet det store boligområde på de massive investeringer i bydelen”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Tjener som inspiration

Juryen fremhæver i nomineringen ”den klare fortælling og vision, innovationskraften, samarbejdet mellem aktørerne og den konsekvente kobling mellem investeringerne på tværs af parter og kommunale sektorer.

Modellen kan tjene som inspiration for andre kommuner og boligorganisationer, der skal i gang med den svære opgave det er at vende en negativ spiral i et udsat boligområde”.

Byplanprisen bliver givet til en kommune, region eller organisation for en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer. Ole Nielsen siger videre:

”Hidtil har det været kommuner alene, der er blevet nomineret til prisen, så vi kan godt tillade os at være stolte over, at vi er kommet med i dette selskab.

Og hos Aalborg Kommune er man ikke uvant med at være med i opløbet, for så sent som i 2016 vandt kommunen prisen.”

Flere store skridt mod et attraktivt område

Det første skridt til forandringen af Kildeparken blev taget med opførelsen af Sundheds- og Kvartershuset på Blåkildevej, der i dag rummer læger, apotek, fysioterapeuter, politi, fitness, cafe og socialøkonomiske virksomheder – og tjener som et centralt mødested.

Efterfølgende er flere end 1.000 boliger fra 1970’erne blevet gennemgribende renoveret og der er skabt stor variation i udbuddet af boligtyper.

”Området har fået et generelt arkitektonisk løft ved udvikling af nye rækkehuse og tagboliger, mens seks privatopførte punkthuse har medvirket til fortætning midt blandt de almene boliger. En omskabelse, som vi er glade for, at også Dansk Byplan Laboratorium har fået øje på”, siger Ole Nielsen.

De tre nominerede til Byplanprisen 2019 er Aabenraa Kommune, Partnerskab for Vestkystturisme (11 kommuner og tre regioner) samt Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune. Vinderen bliver afsløret i forbindelse med Byplanmødet i oktober 2019.

Gode nyheder til Aalborgs midtby: Her kommer der snart 105 nye p-pladser

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Længe har manglen på parkeringspladser i midtbyen været et omdiskuteret emne.

I forbindelse med åbningen af Budolfi Plads i starten af november, er der også godt nyt til Aalborgs billister.

105 offentlige parkeringspladser i hjertet af Aalborg

Vi kan se frem til et storartet smukt område, når Budolfi Plads en dag står helt klar, og det forventes at blive et særdeles attraktivt område.

En anden god nyhed i forbindelse med det nye områder er, at der står hele 105 nye P-pladser klar i den nye parkeringskælder under Budolfi Plads.

Parkeringen bliver i kælderen under pladsen, hvor bilerne har adgang til parkeringskælderen fra Vingårdsgade.

“Parkeringskælderen er i niveau med Vingårdsgade, så bilisterne skal ikke køre ned af en stejl og smal rampe for at komme ind i kælderen.

Kælderen har faktisk mere karakter af overdækket parkering” fortæller Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S.

Her bliver der god mulighed for at parkere, imens der blandt andet kan handles dagligvarer i den nye Rema 1000 forretning.

Visualisering: Dimension Design

Allerede nu kan Mikkel Højsleth fortælle, hvad taksten bliver:

“Bilisterne kan holde i parkeringskælderen for 16 kr. i timen.”

Det forventes at parkeringspladserne kan tages i brug i starten af november, når Budolfi Plads åbner igen.

Flere trafikale ændringer i midtbyen

En stor del af området omkring Budolfi Plads, er blevet omdannet for fremover at blive til en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum, og medvirker til at sammenbinde gågaderne omkring Plads.

Vingårdsgade vil fortsat være åbent for bilister, men dele af Algade er blevet lukket ned for den tunge – og parkerings-søgende trafik.

Algade vil fremover tilgodese fodgængere og cyklister med undtagelse af nødvendig varekørsel med forbindelse til gadens butikker samt renovation.

Det forhenværende lyskryds er nu lavet til en skøn gå-plads med parkering til cykler.

Midtbyen får endnu flere trafikale ændringer, hvor Nytorv snart skal omdannes til et grønnere område uden busser og med en supercykelsti.

Rejsegilde på Teatergården: 52 lejligheder lige midt i Aalborg står klar i maj

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Den gamle byvold, også kaldet Aalborgs vugge, er snart forvandlet fra gamle bygninger og en parkeringsplads til en ny attraktiv boligejendom.

Forleden var der rejsegilde på det ambitiøse projekt Teatergården ved Sankelsmarksgade i Aalborgs midtby.

Himmerland Boligforening og Ejendomsmæglerens Fond er gået sammen om Teatergården, der står klar i maj og kommer til at består af en samlet bebyggelse hvor leje- og ejerboliger samles.

48 almene boliger og 4 penthouselejligheder

Teatergården bliver et mix af 4 dyre private penthouselejligheder og 48 billigere almene boliger, så der er boliger til alle indkomster.

De 48 almene boliger kommer til at være i størrelser fra 2- til 4-værelses lejligheder med en gennemsnitlig kvadratmeterstørrelse på 90 kvadratmeter.

Ejendommen vil visuelt blive opdelt i byhusfacader med forskellige farvet tegl med trappeopgange og portåbninger for at bevare samme stil, som der allerede er i det nuværende Sankelmarksgade.

Himmerland Boligforening ejede i forvejen de gamle bygninger, og de var så sandelig saneringsmodne:

“I 2012-2013,  snakker Ole og jeg sammen. Man ejer på det tidspunkt Sankelmarksgade 2-4, som var de ringest-stillede bygninger inden byfornyelsen,” starter Steen Royberg, der er formand ved Ejendomsmæglerens Fond.

Projektet viser sig at være tegnet om flere gange:

“Vi startede med at tegne en Superbrugs med lejligheder ovenpå. Men det viste sig at Budolfi Plads skulle i spil og så kunne vi godt glemme mulighed for en dagligvareforretning. Så vi tegnede om.

Vi ville gerne have parkering i kælderen og fik det tegnet færdig, indtil vi kiggede vi i jorden og fandt nogle gamle elementer fra gamle dage, da vi undersøgte jorden.

Det gjorde, at vi ikke skulle i jorden og bygge en parkeringskælder.

Vi har tegnet om og rettet til, så byggeriet blev på terræn. Der blev tegnet lidt flere lejligheder, fordi man fra kommunens side gerne ville have et sammenspil mellem private og de almene boliger,” fortæller Steen Royberg.

Penthouselejlighederne bliver fra 146-230 kvadratmeter med store altaner eller tagterrasse.

Visualiseringer: Visometic
Visualiseringer: Visometic

Nybolig Palle Ørtoft står for salget af lejlighederne. Ved interesse kan ejendomsmægler Kathrine Ørtoft kontaktes på 20196521.

Solen skinner over Teatergården

Byggeriet forventes klar til Maj 2020, hvor mange aalborgensere kan se frem til at flytte ind i en attraktiv ejendom.

“Dagen i dag er helt specielt. En stor tak skal der lyde til håndværkerne. I dag skinner solen, og da vi tog første spadestik skinnede solen, så solen skal nok skinne over dette byggeri,” slutter Steen Royberg, der er formand ved Ejendomsmæglerens Fond.

Himmerland annoncerer med at det allerede nu er muligt at blive skrevet op til de almene boliger.