Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du er villig til at gå på eventyr, er Aalborg smækfyldt med smukke, ældre byhuse i alle regnbyens farver – og her taler vi ikke kun om steder som Hjelmerstald, som efterhånden har lagt kulisse til mange Instagram-opslag.

Beskrivelsen passer faktisk næsten bedre til et andet enestående område i Aalborg, som med sin placering i en stille baggård, er en af byens skjulte perler.

Det er denne gemte baggård, vi besøger en varm juni-dag på Langesgade ved siden af Karolinelund, og som du også kan opleve til åbent hus på søndag den 26. september kl. 13.00 til 13:45 (tilmelding ikke nødvendig).

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

I baggården på adressen Langesgade 12A ligger et 122 kvm stort byhus, der praktisk talt lyser sine omgivelser op, og som nu er kommet på markedet.

Med sin fantastiske gule farve og finurlige detaljer som den antikt-udseende væglampe, den spinkle, romantiske bænk og de høje stokroser er byhuset nærmest som taget ud af en Wes Anderson film.

Der er dog meget mere til huset end bare et charmerende ydre.

Historiens vingesus

Det usædvanlige byhus gemmer på et stykke lokal historie, som måske er gået lidt i glemmebogen for mange aalborgensere.

Da baggårdshuset blev bygget i 1877 var det slet ikke designet til at huse mennesker, men derimod heste fra hesteeskadronen, som blev trænet i Karolinelund.

På daværende tidspunkt var Karolinelund hjem til det Jyske Infanteri-Regiment, som på opfordring af Kong Frederik VI forvandlede området fra et sumpet areal til et lystanlæg.

Siden dengang er der løbet meget vand gennem åen, og mens Karolinelund er forvandlet fra militærgrund til tivolipark til folkepark, har Langesgade 12A ligeledes gennemgået en fantastisk forvandling.

Den tidligere hestestald blev fra 2018 til 2020 nænsomt renoveret og er nu moderniseret fra top til bund med ny isolering, ny el, nye vinduer og en helt ny plantegning.

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

Når man træder over dørtersklen, mærker man straks, at det er ejere med en forkærlighed for historie, der har stået for renoveringen; bl.a. i stueetagen, hvor husets oprindelse og originale design kommer til udtryk i de flotte hvælvede lofter.

På overetagen føler man ligeledes historiens vingesus i det indvendige bindingsværk, hvor indgraveringer fra husets bebyggelse i 1877 har fået lov til at overleve.

Vi møder de nuværende ejere Ellen Jensen og Bjørn Benedikt til en snak om deres unikke hjem, som de nu har valgt at sætte til salg for 3.995.000 kr hos Din Mægler.

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

Villadrømme i midtbyen

Da Ellen og Bjørn for fire år begyndte deres søgen efter et hus, var drømmen et byhus centralt i Aalborg, som de kunne sætte deres eget præg på.

Det skulle dog hurtigt vise sig at være lidt op af bakke.

“Vi havde en drøm om et byhus, men vi kunne ikke finde et, der havde de elementer, som vi synes et moderne hus skal have.

Byhuse er jo normalt meget små med meget lavt til loftet, og vi ønskede mere plads uden at skulle flytte helt ud af byen,” fortæller Ellen Jensen og tilføjer:

“Så da vi opdagede dette hus, var vi helt solgt. Det havde en fantastisk placering i forhold til både kultur, shopping og natur, og vi kunne ovenikøbet sætte det i stand nøjagtig, som vi ønskede det.”

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

Deres ønsker for drømmehjemmet har udmøntet sig i velovervejede beslutninger om, hvad en moderne boligejer ønsker sig af sit hjem; f.eks. i form af to badeværelser og fire værelser, hvoraf de to kan opdeles eller åbnes til et større rum ved hjælp af den indbyggede foldedør.

Det gælder ikke mindst det rummelige køkken-alrum, der har et nyt, grebsfrit Designa Køkken med indvendige skuffer, GROHE Red og alle de hvidevarer, man overhovedet kan tænke sig.

Materialer og farver er der også tænkt over. Træ og sten samt neutrale farver går igen i samtlige rum – inklusiv badeværelserne, der fremstår med stilrene detaljer som italienske fliser på væggene og en stenvask.

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg

Blomstrende område

Den unikke placering lige ved siden af Karolinelund og tæt på, ja, stort set alt i Aalborg midtby, er grunden til at Ellen og Bjørn først forelskede sig i byhuset, og det er intet under.

I baggården er der stille, og stilheden afbrydes kun af fuglekvidder og sporadiske stemmer, når folk bevæger sig fra Langesgade til Karolinelund.

Det er imponerende, at der stadig findes steder i vores livlige by, hvor man kan befinde sig kun to gader væk kulturhuset Nordkraft på den ene side og Nørregade med alle dens butikker og caféer på den anden, og stadig have ro.

“Det er lækkert, at man kan gå ned og træne eller gå en tur langs havnen på nærmest ingen tid, men at man samtidig kan trække sig tilbage, når man har fået nok,” siger Bjørn Benedikt.

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg
default

Han fremhæver også udviklingen af området, som sker med hastige skridt i disse år.

“Man kan virkelig mærke, at området blomstrer. Folk vil det gerne, og kommunen vil det gerne, og derfor rykker byfornyelsen også denne vej,” fortæller han.

Denne byfornyelse kommer især til udtryk i kommunens planer for Karolinelund.

Sjældent de er til salg: Få dit helt eget smukke byhus midt i Aalborg
Visualisering af Karolinelund med Østerå

I maj tog borgmester Thomas Kastrup-Larsen det første spadestik til Østerå-kanalen i Karolinelund, som vil stå færdig i efteråret 2022. Med projektet skabes en afslappende korridor med stier og opholdsmuligheder og med et højt indhold af natur og biodiversitet.

Vælger man at gøre Langesgade 12A til sit hjem kommer man dermed til at bo tæt på alt det bedste Aalborg har at byde af natur, kultur og byliv, og også et hjem, hvor hvert enkelt penselstrøg er ført med respekt til husets sjæl.

Læs mere om det smukke byhus på Langesgade 12A her.