Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hurtigere end en Lamborghini: Så vildt bliver race på Limfjorden

Af Michael Qureshi

Når Aalborg Regatta skydes i gang i morgen, så bliver det med masser af spændende events og aktiviteter.

Det helt unikke ved dette års Regatta er det Race på Limfjorden, som kommer til at foregå langs Havnefronten.

Hestekræfterne slippes i den grad løs på Limfjorden, når F2 Powerboat World Championship – Grandprix of Denmark løber af stablen.

Racet i Aalborg er sæsonens andet løb, og det tegner til at blive en weekend med fart over feltet. Der er tilmeldt 27 både fra hele verden. Løbssæsonen startede i Kaunas, Litauen og tager turen fra Aalborg til Tønsberg i Norge, Ribadouro i Portugal for til sidst at slutte serien i Colombo på Sri Lanka.

Sidste år blev regattaens smukke sejlskibe for første gang kombineret med motorsport, da P1 Powerboat var del af eventen. I 2018 er det de hurtigere og mere prestigefyldte F2 Powerboat, Aalborg Regatta kan præsentere.

F2 Powerboats er letvægtskatamaraner af kulfiber med en hastighed på op til 200km/t og en acceleration hurtigere end en Lamborghini Murcielago LP640.

Starter med matchrace på fredag

Racet starter med et matchrace fredag d. 15. juni inden kvalifikationen til søndagens finaler afvikles lørdag.

Kørerne kommer blandt andet fra Norge, Sverige, Tyskland, Abu Dhabi og Danmark. Vores nordiske naboer har i mange år domineret sporten, hvor Sverige har hævet VM-trofæet fra 2011-2016.

“Powerboatracet i 2017 var en stor succes, og jeg er ikke i tvivl om, at årets løb vil være en spændende både for publikum og kørerne. Jeg er utrolig glad for, at vi igen har mulighed for at være vært for et arrangement af denne kaliber.

Limfjorden og havnefronten er et samlingspunkt for aalborgensere i alle aldre, så det er fantastisk, at Aalborg Regatta byder på aktiviteter for både de fartglade, familien, unge som ældre, der har mulighed for at nyde vores smukke havnefront” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg Regatta byder på et væld af aktiviteter foruden fart og spænding på fjorden – ikke mindst pga. F2 Powerboat World Championship – Grandprix of Denmark.

Nyd de flotte sejlskibe

Blandt andet kan du glæde dig til at se en række smukke skibe langs Havnefronten, som du både kan nyde synet af og ikke mindst komme ombord på.

Her er nogle af de skibe, du kan glæde dig til at opleve ved årets Regatta.

Gulden Leeuw

Smukt hollandsk skib bygget i 1937. Imponerende længde på 54 meter og over 33 meter højt.

Hurtigere end en Lamborghini: Så vildt bliver race på Limfjorden

Skoleskibet Danmark

Et af landets mest kendte skibe. En tremastet fuldrigger bygget i 1932. Det er 64,9 meter langt med en mastehøjde på 38,8 meter.

Shtandart

Det russiske skib var det første skib i Ruslands baltiske flåde. Bygget i 1703 og har så meget historik i sig.

Absalon

Regatta får også besøg af et vaskeægte dansk krigsskib. Det største skib sammen med søsterskibet Esbern Snare som har været i aktion for Danmark. Det er over 130 meter langt.

Hurtigere end en Lamborghini: Så vildt bliver race på Limfjorden

Brita Leth

Skonnerten er et to-mastet træskib bygget i Svendborg i 1911. Det har været med til jødetransporter og efter krigen fungerede skibet som sten- og vragfisker.

LOA

LOA er et dansk skib med mere end 90 år på kølen, tusindvis af sømil er tilbagelagt og mange mennesker har sejlet med eller kendt det gamle skib i årene, der er gået.

Jens Krogh

Træskibet drives af FDF Aalborg Søkreds. Skibet blev bygget i 1899 i Frederikshavn.

Der kommer også gratis koncerter torsdag, fredag, lørdag og søndag. DM i Fyrværkeri lørdag aften. Der kommer Danmarks VM-kamp mod Peru og en masse andre aktiviteter. Der ventes at strømme over 100.000 ind til Aalborgs Havnefronten i løbet af dagene.

Læs hele programmet her

 

Del artikel

Andre læser også