Hurtigere end en Lamborghini: Så vildt bliver race på Limfjorden

Skrevet af: Michael Qureshi

Når Aalborg Regatta skydes i gang i morgen, så bliver det med masser af spændende events og aktiviteter.

Det helt unikke ved dette års Regatta er det Race på Limfjorden, som kommer til at foregå langs Havnefronten.

Hestekræfterne slippes i den grad løs på Limfjorden, når F2 Powerboat World Championship – Grandprix of Denmark løber af stablen.

Racet i Aalborg er sæsonens andet løb, og det tegner til at blive en weekend med fart over feltet. Der er tilmeldt 27 både fra hele verden. Løbssæsonen startede i Kaunas, Litauen og tager turen fra Aalborg til Tønsberg i Norge, Ribadouro i Portugal for til sidst at slutte serien i Colombo på Sri Lanka.

Sidste år blev regattaens smukke sejlskibe for første gang kombineret med motorsport, da P1 Powerboat var del af eventen. I 2018 er det de hurtigere og mere prestigefyldte F2 Powerboat, Aalborg Regatta kan præsentere.

F2 Powerboats er letvægtskatamaraner af kulfiber med en hastighed på op til 200km/t og en acceleration hurtigere end en Lamborghini Murcielago LP640.

Starter med matchrace på fredag

Racet starter med et matchrace fredag d. 15. juni inden kvalifikationen til søndagens finaler afvikles lørdag.

Kørerne kommer blandt andet fra Norge, Sverige, Tyskland, Abu Dhabi og Danmark. Vores nordiske naboer har i mange år domineret sporten, hvor Sverige har hævet VM-trofæet fra 2011-2016.

“Powerboatracet i 2017 var en stor succes, og jeg er ikke i tvivl om, at årets løb vil være en spændende både for publikum og kørerne. Jeg er utrolig glad for, at vi igen har mulighed for at være vært for et arrangement af denne kaliber.

Limfjorden og havnefronten er et samlingspunkt for aalborgensere i alle aldre, så det er fantastisk, at Aalborg Regatta byder på aktiviteter for både de fartglade, familien, unge som ældre, der har mulighed for at nyde vores smukke havnefront” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg Regatta byder på et væld af aktiviteter foruden fart og spænding på fjorden – ikke mindst pga. F2 Powerboat World Championship – Grandprix of Denmark.

Nyd de flotte sejlskibe

Blandt andet kan du glæde dig til at se en række smukke skibe langs Havnefronten, som du både kan nyde synet af og ikke mindst komme ombord på.

Her er nogle af de skibe, du kan glæde dig til at opleve ved årets Regatta.

Gulden Leeuw

Smukt hollandsk skib bygget i 1937. Imponerende længde på 54 meter og over 33 meter højt.

Skoleskibet Danmark

Et af landets mest kendte skibe. En tremastet fuldrigger bygget i 1932. Det er 64,9 meter langt med en mastehøjde på 38,8 meter.

Shtandart

Det russiske skib var det første skib i Ruslands baltiske flåde. Bygget i 1703 og har så meget historik i sig.

Absalon

Regatta får også besøg af et vaskeægte dansk krigsskib. Det største skib sammen med søsterskibet Esbern Snare som har været i aktion for Danmark. Det er over 130 meter langt.

Brita Leth

Skonnerten er et to-mastet træskib bygget i Svendborg i 1911. Det har været med til jødetransporter og efter krigen fungerede skibet som sten- og vragfisker.

LOA

LOA er et dansk skib med mere end 90 år på kølen, tusindvis af sømil er tilbagelagt og mange mennesker har sejlet med eller kendt det gamle skib i årene, der er gået.

Jens Krogh

Træskibet drives af FDF Aalborg Søkreds. Skibet blev bygget i 1899 i Frederikshavn.

Der kommer også gratis koncerter torsdag, fredag, lørdag og søndag. DM i Fyrværkeri lørdag aften. Der kommer Danmarks VM-kamp mod Peru og en masse andre aktiviteter. Der ventes at strømme over 100.000 ind til Aalborgs Havnefronten i løbet af dagene.

Læs hele programmet her

 

Film-maraton: Oscar-film vises hele søndagen i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PR/A Star is born
Foto: PR/A Star is born

Hvis du elsker film og kan skrive filmnørd på visitkortet, så ved du nok allerede, at det er natten til mandag 25. februar, at Hollywood ruller den røde løber ud og uddeler de eftertragtede Oscar-statuetter.

Selvom showet indledes med verdens største modeshow med kjoler fra Dior, Chanel, Louis Vuitton og andre af de mest ikoniske modehuse, så er det jo filmene, det hele handler om.

Det ved man i Biffen i Nordkraft, og i den anledning inviterer de til et ekstraordinært filmmaraton søndag 24. februar.

Oscar-film til skarp pris

Her kan du se en lang række af de film, der er nomineret i de mange kategorier og tilmed til en favorabel pris på kun 70 kr. for en billet til en film.

Allerede fra kl. 11 kan du opleve den første film: A Star is Born – med Lady Gaga og Bradley Cooper i hovedrollerne.

Filmen er nomineret til hele otte statuetter: deriblandt Bedste film og Bedste sang – mens både Lady Gaga og Bradley Cooper er nomineret for deres skuespilspræstationer som henholdsvis tjeneren Ally og den alkoholiserede rockstjerne Jack.

Biffens filmprogram fortsætter med Bohemian Rhapsody, Kapernaum, Cold War, The Favourite, Roma, If Beale Street Could Talk, Green Book, og afsluttes med Free Solo kl. 20.50.

Alle er de nominerede i adskillelige kategorier.

De mange filmvisninger indledes naturligvis med et glas bobler til publikum, og de præsenteres af festklædte værter.

Du kan købe billetter til Oscar-filmene her.

Rød løber i Kennedy

Også hos Nordisk Films biograf i Kennedy Arkaden rulles den røde løber ud i anledning af det pailletbesatte awardshow.

Her begynder festen dog først søndag aften kl. 22, hvor filmen Green Book med danske Viggo Mortensen i hovedrollen, vises.

En rolle, som han er nomineret for, og som han senere på natten forhåbentlig kan tage Oscar’en med hjem for.

Efter Green Book stilles der om til den røde løber med alle kjolerne, og derefter kan du se selve showet direkte fra Dolby Theatre i Hollywood i LA helt frem til den lyse morgen.

Billetten koster 130 kr. og kan købes her.

Nordisk Film serverer i løbet af deres Oscar Night bobler og lækker oscar-inspireret kage til den søde tand og opfordrer desuden til, at du trækker i dit bedste Oscar-outfit: Uanset om det er galla eller pyjamas.

I løbet af natten vil der desuden være kaffe, så alle kan holde sig vågne, og der vil være lidt til de sultne at gå hjem på tidligt mandag morgen.

Aftenens program er som følgende:
Kl. 21:30: Vi åbner dørene til den røde løber
Kl. 22:00: Velkomst i salen
Kl. 22:15: Filmstart Green Book
Kl. 00:25: Filmen slutter
Kl. 00:30: Der stilles om til den røde løber i Hollywood
Kl. ca. 05:30-06:00: Godnat og tak for i aften

Læs mere om Oscar Night i Kennedy her.

Gå på banen med spillerne: Indløbsbørn til AaB-kampe skal findes i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

På onsdag d. 20. februar kan fodboldglade børnefamilier krydre vinterferien med et besøg i Magasin. Her har familiens yngste nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

For AaB’s superligaspillere er det hverdagskost at løbe ind på Danmarks mange stadioner foran mange mennesker på tilskuerpladserne samt på tv.

Det er dog en oplevelse, som unge, spirende fodboldtalenter stadig kun kan drømme om en dag at få.

Men nu har alle børn i Aalborg og øvrige Nordjylland chancen. Det kræver i første omgang, at børnene kommer et smut forbi Magasin med forældre her i vinterferien.

Vil skabe lokale oplevelser

Onsdag den 20. februar mellem 14.00-16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

“Vi gør meget ud af at skabe oplevelser og støtte lokale aktiviteter.

Derfor har vi tilrettelagt eventen onsdag i fællesskab med hele Nordjyllands fodboldklub AaB, som vi desuden har indgået et tre-årigt sponsorsamarbejde med.

Sammen leder vi efter 44 indløbsbørn til to af AaB’s forårskampe,” fortæller Tina Mikkelsen, som er Store Manager i Magasin Aalborg.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Skaber glæde: Kendt hotel donerer møbler til udsatte borgere

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Himmerland Golf & Spa
Foto: Himmerland Golf & Spa

Mens håndværkere arbejder på højttryk for at modernisere alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort, får en lang række mennesker gavn af de brugte møbler

I forbindelse med ombygningen af alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort bliver en lang række af de møbler, der hidtil har stået på værelserne, overflødige.

Derfor har Administrerende Direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, indgået en aftale med Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs mad – og hjælpe team, der blandt andet støtter udsatte mennesker i Himmerland.

Dermed sikres det, at de brugte møbler blandt andet bliver brugt til at hjælpe mennesker, der bliver udskrevet fra eksempelvis behandlingsinstitutioner og skal flytte i egen bolig.

“Vi hjælper mange borgere i Vesthimmerlands Kommune. Blandt andre dem, der bliver udskrevet fra misbrugscentret og skal flytte i egen bolig.

Så står de ofte uden penge og uden bolig, og så er det fantastisk, at vi kan hjælpe dem med at møblere deres nye lejlighed,” fortæller Anette Rolighed Nielsen.

Fra venstre: Kim Jensen (Anettes mand), Anette Rolighed Nielsen og Mark Bering

Senge gør en kæmpe forskel

Ikke mindst sengene fra Himmerland Golf & Spa Resort gør derfor en stor forskel.

“Senge er faktisk noget af det, der er sværest at få fat i, fordi mange først smider dem ud, når de er slidt helt op.

Sengene fra hotellet er stadig dejlige at sove i, så det gør en stor forskel. Vi har også fået en del lænestole, som folk er glade for,” siger Anette Rolighed Nielsen.

Glad for at hjælpe

Administrerende direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering er glad for at kunne hjælpe.

“Da vi både moderniserer og ommøblerer værelserne, er vi nødt til at skille os af med en del rigtig fine møbler.

Derfor er jeg rigtig glad for at vi gennem samarbejdet med Annette sikrer, at møblerne ikke bliver smidt ud, men i stedet bliver brugt til at hjælpe nogle mennesker, som virkelig har brug for det,” siger Mark Bering.

Blandt de møbler som Himmerland Golf & Spa Resort giver væk er blandt andet 60 senge, 120 lænestole og 120 lamper og ca. 100 borde.