Hun bruger #aalborg: Denne livsstil har givet hende 14.000 følgere

Skrevet af: Michael Qureshi

Det sociale medie Instagram øger dagligt populariteten på verdensplan og ikke mindst i Danmark.

Hvis man er en velkendt bruger af Instagram, bruger man ofte hashtags. Mange nordjyder bruger #aalborg, når de for eksempel gerne vil gøre opmærksom på, at de er i byen.

Flere er også begyndt at bruge #migogaalborg. Tak for det.

Går man ind under hashtagget Aalborg, viser app’en selv de mest populære opslag fra #aalborg. Altså de billeder der har fået flest likes på en dag.

Det er ret tit, at vi støder på billeder fra en Instagram-profil, der hedder sund_inspiration. Derfor besluttede vi os for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den spændende insta-profil.

Det kan du læse om her.

Fortæl kort om dig selv

“Jeg hedder Almedina Bajramovic og er 27 år. Jeg er gymnasielærer på Aalborghus Gymnasium og underviser i tysk og samfundsfag. En af mine største passioner ved siden af at undervise er at eksperimentere med al slags sund mad, som gerne skal være let at lave. Jeg går meget op i en sund og aktiv livsstil, selvom jeg også er en kæmpe sucker for bland selv slik og burgere.”

Hvad elsker du mest med Instagram?

“Jeg elsker at man kan være med til at gøre en forskel for nogen og at andre kan gøre en forskel for en. Der er utallige af muligheder for at inspirere og motivere hinanden derinde. Det elsker jeg!”

Hvorfor startede du en Insta-profil med sund inspiration?

“Der var mange overvejelser omkring netop denne profil, men besluttede mig for at oprette den, da jeg indså, at mange havde samme problem, som jeg selv havde.  Jeg er glutenintolerant og er ikke alene i denne verden. Derudover går jeg op i sund og nærende mad.

Jeg besluttede derfor at koble de to ting sammen og få det bedste ud af det. Jeg havde aldrig troet det ville blive så stort som det er og at jeg faktisk ville være med til at ændre vaner hos mennesker eller gøre deres liv en smule lettere. Det gør det hele værd.”

Søndag = bagning! Glutenfrie og fiberrige gulerodsboller med frø og kerner ? Opskrift: 5 dl lunkent vand 25 g økologisk gær 2 tsk. fibersirup (@energilageretdk) 1 tsk. salt 10 g FiberHUSK 2 spsk. tang olivenolie (@nordisktang) 100 g revne gulerødder 0,5 dl solsikkekerner (@finaxdk) 0,5 dl hørfrø 0,5 dl græskarkerner 100 g fuldkornsmajsmel 50 g fiberfin (@sukrin.dk) 250 g rismel (@vitafood.dk) Fremgangsmåde: Rør gæren ud i vandet og tilsæt fibersirup. Lad det stå 4-5 min, så gæren begynder at arbejde. Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer. Bland de revne gulerødder og kerner og frø i. Tilsæt majsmel og ca. halvdelen af rismelet i og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer. Tilsæt nu fiberfin og resten af rismelet til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min. Drys lidt rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt mere mel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej. Tril dejen til en pølse og del den i ca. 10-12 stykker. Form stykkerne til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i 1½ time. Bag dem i ca. 35 min. ved 200 grader eller 180 grader i varmluftovn. Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #boller

A photo posted by Almedina Bajramović (@sund_inspiration) on

Har du gode råd til nogen der gerne ville have så mange følgere som dig?

“Jeg har kæmpet mig op og det kræver 100% dedikation til det man laver. Når man har skaffet sig en del følgere, så fortsætter den positive stigning med dagene og det ene påvirker det andet.  I bund og grund handler det om at kunne motivere og inspirere de rigtige steder.

Hvorfor tror du, at folk er så vilde med din Insta-profil?

“Jeg tror de fleste mennesker kan relatere til min profil. Det er ikke fancy opstillede billeder med dyr kamera og alt muligt lir, men min telefon, en tallerken og mit spisebord. Stilrent og konkret. Det handler jo om maden.  Derudover er der opskrifter under alle mine billeder og folk bruger det som en lille mini opskriftsbog, de kan have med sig alle steder.

Hvordan opstod interessen for at skabe sådan en blog/profil?

“Interessen lå blandt andet i min sunde og aktive livsstil og at jeg havde en vision om at kunne ændre livsstil hos andre mennesker, som enten kæmper med at leve sundt eller kæmper med at leve uden gluten.”

Endelig weekend og aftensmaden er denne lækre glutenfri pizzabund med røget laks, spinat og frisk mozzarella ?? Dej: 1 pakke glutenfri pizzamel (@vitafood.dk) 25 g økologisk gær 2½ dl lunken vand 5 tsk olie ½ tsk salt Fyld: 1 dåse tomatpure 300 g frossen helbladet spinat 225 g røget laks 125 g frisk mozzarella 1 rød peberfrugt 75 g revet ost 16 % oregano Fremgangsmåde: Gæren opløses i vandet, og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt igennem. Sæt den til hævning i ca 1 time til halvanden. Dejen rulles tyndt ud passende til en bageplade. Smør dejen med tomatpureen og kom oregano på. Bag den i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter. Tilsæt herefter det revne ost først. Spinaten optøes og drænes for vand og bredes ud over bunden. Laksen skæres i små tern og drysses over sammen med de skårne peberfrugter. Mozarellaen rives i mindre stykker og drysses over. Derefter bages pizzaen igen i ca. 20 minutters tid indtil pizzaskorpen er gylden og osten er smeltet. Vitafoods produkter kan findes i COOP’s butikker og gør hverdagen meget lettere for glutenallergikere eller glutenintolerante. De har bestemt gjort det lettere for mig. ?? Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #pizza

A photo posted by Almedina Bajramović (@sund_inspiration) on

Hvad er det bedste ved at bo i Aalborg?

“Det bedste ved at bo i Aalborg er, at selvom byen er lille, så har den så meget at byde på. Der er lidt til enhver smag. Vandet er tæt på, de smukkeste parker er tæt på, de fedeste cafeer er tæt på og ikke mindst masser af lækre butikker.”

Nævn et par yndlingsbutikker?

“Jeg elsker at shoppe og køber ofte tøj i FANDANGO, Envii og Companys. Det er helt forskellige stile, men de rammer min stil på hver deres måde.

Hvor kan du lide at spise?

“Et af mine favoritsteder er Cafe Vi2. Der kan man med 99% sikkerhed altid finde mig, hvis jeg skal på lækker cafe. Men derudover er jeg også stor fan af Vesterå og Spiret.”

Hvor går du ud?

“Vesterå er et af mine yndlingssteder (hvis jeg ellers kommer ud) Stemningen er altid i top og deres drinks er vildt lækre.”

Andre artikler i samme stil

Søren bruger #aalborg: Sådan har han fået 28.000 følgere på Instagram

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.