Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hun bruger #aalborg: Denne livsstil har givet hende 14.000 følgere

Af Michael Qureshi

Det sociale medie Instagram øger dagligt populariteten på verdensplan og ikke mindst i Danmark.

Hvis man er en velkendt bruger af Instagram, bruger man ofte hashtags. Mange nordjyder bruger #aalborg, når de for eksempel gerne vil gøre opmærksom på, at de er i byen.

Flere er også begyndt at bruge #migogaalborg. Tak for det.

Går man ind under hashtagget Aalborg, viser app’en selv de mest populære opslag fra #aalborg. Altså de billeder der har fået flest likes på en dag.

Det er ret tit, at vi støder på billeder fra en Instagram-profil, der hedder sund_inspiration. Derfor besluttede vi os for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den spændende insta-profil.

Det kan du læse om her.

Fortæl kort om dig selv

“Jeg hedder Almedina Bajramovic og er 27 år. Jeg er gymnasielærer på Aalborghus Gymnasium og underviser i tysk og samfundsfag. En af mine største passioner ved siden af at undervise er at eksperimentere med al slags sund mad, som gerne skal være let at lave. Jeg går meget op i en sund og aktiv livsstil, selvom jeg også er en kæmpe sucker for bland selv slik og burgere.”

Hvad elsker du mest med Instagram?

“Jeg elsker at man kan være med til at gøre en forskel for nogen og at andre kan gøre en forskel for en. Der er utallige af muligheder for at inspirere og motivere hinanden derinde. Det elsker jeg!”

Hvorfor startede du en Insta-profil med sund inspiration?

“Der var mange overvejelser omkring netop denne profil, men besluttede mig for at oprette den, da jeg indså, at mange havde samme problem, som jeg selv havde.  Jeg er glutenintolerant og er ikke alene i denne verden. Derudover går jeg op i sund og nærende mad.

Jeg besluttede derfor at koble de to ting sammen og få det bedste ud af det. Jeg havde aldrig troet det ville blive så stort som det er og at jeg faktisk ville være med til at ændre vaner hos mennesker eller gøre deres liv en smule lettere. Det gør det hele værd.”

Søndag = bagning! Glutenfrie og fiberrige gulerodsboller med frø og kerner ? Opskrift: 5 dl lunkent vand 25 g økologisk gær 2 tsk. fibersirup (@energilageretdk) 1 tsk. salt 10 g FiberHUSK 2 spsk. tang olivenolie (@nordisktang) 100 g revne gulerødder 0,5 dl solsikkekerner (@finaxdk) 0,5 dl hørfrø 0,5 dl græskarkerner 100 g fuldkornsmajsmel 50 g fiberfin (@sukrin.dk) 250 g rismel (@vitafood.dk) Fremgangsmåde: Rør gæren ud i vandet og tilsæt fibersirup. Lad det stå 4-5 min, så gæren begynder at arbejde. Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer. Bland de revne gulerødder og kerner og frø i. Tilsæt majsmel og ca. halvdelen af rismelet i og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer. Tilsæt nu fiberfin og resten af rismelet til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min. Drys lidt rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt mere mel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej. Tril dejen til en pølse og del den i ca. 10-12 stykker. Form stykkerne til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i 1½ time. Bag dem i ca. 35 min. ved 200 grader eller 180 grader i varmluftovn. Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #boller

A photo posted by Almedina Bajramović (@sund_inspiration) on

Har du gode råd til nogen der gerne ville have så mange følgere som dig?

“Jeg har kæmpet mig op og det kræver 100% dedikation til det man laver. Når man har skaffet sig en del følgere, så fortsætter den positive stigning med dagene og det ene påvirker det andet.  I bund og grund handler det om at kunne motivere og inspirere de rigtige steder.

Hvorfor tror du, at folk er så vilde med din Insta-profil?

“Jeg tror de fleste mennesker kan relatere til min profil. Det er ikke fancy opstillede billeder med dyr kamera og alt muligt lir, men min telefon, en tallerken og mit spisebord. Stilrent og konkret. Det handler jo om maden.  Derudover er der opskrifter under alle mine billeder og folk bruger det som en lille mini opskriftsbog, de kan have med sig alle steder.

Hvordan opstod interessen for at skabe sådan en blog/profil?

“Interessen lå blandt andet i min sunde og aktive livsstil og at jeg havde en vision om at kunne ændre livsstil hos andre mennesker, som enten kæmper med at leve sundt eller kæmper med at leve uden gluten.”

Endelig weekend og aftensmaden er denne lækre glutenfri pizzabund med røget laks, spinat og frisk mozzarella ?? Dej: 1 pakke glutenfri pizzamel (@vitafood.dk) 25 g økologisk gær 2½ dl lunken vand 5 tsk olie ½ tsk salt Fyld: 1 dåse tomatpure 300 g frossen helbladet spinat 225 g røget laks 125 g frisk mozzarella 1 rød peberfrugt 75 g revet ost 16 % oregano Fremgangsmåde: Gæren opløses i vandet, og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt igennem. Sæt den til hævning i ca 1 time til halvanden. Dejen rulles tyndt ud passende til en bageplade. Smør dejen med tomatpureen og kom oregano på. Bag den i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter. Tilsæt herefter det revne ost først. Spinaten optøes og drænes for vand og bredes ud over bunden. Laksen skæres i små tern og drysses over sammen med de skårne peberfrugter. Mozarellaen rives i mindre stykker og drysses over. Derefter bages pizzaen igen i ca. 20 minutters tid indtil pizzaskorpen er gylden og osten er smeltet. Vitafoods produkter kan findes i COOP’s butikker og gør hverdagen meget lettere for glutenallergikere eller glutenintolerante. De har bestemt gjort det lettere for mig. ?? Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #pizza

A photo posted by Almedina Bajramović (@sund_inspiration) on

Hvad er det bedste ved at bo i Aalborg?

“Det bedste ved at bo i Aalborg er, at selvom byen er lille, så har den så meget at byde på. Der er lidt til enhver smag. Vandet er tæt på, de smukkeste parker er tæt på, de fedeste cafeer er tæt på og ikke mindst masser af lækre butikker.”

Nævn et par yndlingsbutikker?

“Jeg elsker at shoppe og køber ofte tøj i FANDANGO, Envii og Companys. Det er helt forskellige stile, men de rammer min stil på hver deres måde.

Hvor kan du lide at spise?

“Et af mine favoritsteder er Cafe Vi2. Der kan man med 99% sikkerhed altid finde mig, hvis jeg skal på lækker cafe. Men derudover er jeg også stor fan af Vesterå og Spiret.”

Hvor går du ud?

“Vesterå er et af mine yndlingssteder (hvis jeg ellers kommer ud) Stemningen er altid i top og deres drinks er vildt lækre.”

Andre artikler i samme stil

Søren bruger #aalborg: Sådan har han fået 28.000 følgere på Instagram

Del artikel

Andre læser også