Hun bruger #aalborg: Denne livsstil har givet hende 14.000 følgere

Skrevet af: Michael Qureshi

Det sociale medie Instagram øger dagligt populariteten på verdensplan og ikke mindst i Danmark.

Hvis man er en velkendt bruger af Instagram, bruger man ofte hashtags. Mange nordjyder bruger #aalborg, når de for eksempel gerne vil gøre opmærksom på, at de er i byen.

Flere er også begyndt at bruge #migogaalborg. Tak for det.

Går man ind under hashtagget Aalborg, viser app’en selv de mest populære opslag fra #aalborg. Altså de billeder der har fået flest likes på en dag.

Det er ret tit, at vi støder på billeder fra en Instagram-profil, der hedder sund_inspiration. Derfor besluttede vi os for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den spændende insta-profil.

Det kan du læse om her.

Fortæl kort om dig selv

“Jeg hedder Almedina Bajramovic og er 27 år. Jeg er gymnasielærer på Aalborghus Gymnasium og underviser i tysk og samfundsfag. En af mine største passioner ved siden af at undervise er at eksperimentere med al slags sund mad, som gerne skal være let at lave. Jeg går meget op i en sund og aktiv livsstil, selvom jeg også er en kæmpe sucker for bland selv slik og burgere.”

Hvad elsker du mest med Instagram?

“Jeg elsker at man kan være med til at gøre en forskel for nogen og at andre kan gøre en forskel for en. Der er utallige af muligheder for at inspirere og motivere hinanden derinde. Det elsker jeg!”

Hvorfor startede du en Insta-profil med sund inspiration?

“Der var mange overvejelser omkring netop denne profil, men besluttede mig for at oprette den, da jeg indså, at mange havde samme problem, som jeg selv havde.  Jeg er glutenintolerant og er ikke alene i denne verden. Derudover går jeg op i sund og nærende mad.

Jeg besluttede derfor at koble de to ting sammen og få det bedste ud af det. Jeg havde aldrig troet det ville blive så stort som det er og at jeg faktisk ville være med til at ændre vaner hos mennesker eller gøre deres liv en smule lettere. Det gør det hele værd.”

Søndag = bagning! Glutenfrie og fiberrige gulerodsboller med frø og kerner ? Opskrift: 5 dl lunkent vand 25 g økologisk gær 2 tsk. fibersirup (@energilageretdk) 1 tsk. salt 10 g FiberHUSK 2 spsk. tang olivenolie (@nordisktang) 100 g revne gulerødder 0,5 dl solsikkekerner (@finaxdk) 0,5 dl hørfrø 0,5 dl græskarkerner 100 g fuldkornsmajsmel 50 g fiberfin (@sukrin.dk) 250 g rismel (@vitafood.dk) Fremgangsmåde: Rør gæren ud i vandet og tilsæt fibersirup. Lad det stå 4-5 min, så gæren begynder at arbejde. Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer. Bland de revne gulerødder og kerner og frø i. Tilsæt majsmel og ca. halvdelen af rismelet i og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer. Tilsæt nu fiberfin og resten af rismelet til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min. Drys lidt rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt mere mel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej. Tril dejen til en pølse og del den i ca. 10-12 stykker. Form stykkerne til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i 1½ time. Bag dem i ca. 35 min. ved 200 grader eller 180 grader i varmluftovn. Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #boller

A photo posted by Almedina Bajramović (@sund_inspiration) on

Har du gode råd til nogen der gerne ville have så mange følgere som dig?

“Jeg har kæmpet mig op og det kræver 100% dedikation til det man laver. Når man har skaffet sig en del følgere, så fortsætter den positive stigning med dagene og det ene påvirker det andet.  I bund og grund handler det om at kunne motivere og inspirere de rigtige steder.

Hvorfor tror du, at folk er så vilde med din Insta-profil?

“Jeg tror de fleste mennesker kan relatere til min profil. Det er ikke fancy opstillede billeder med dyr kamera og alt muligt lir, men min telefon, en tallerken og mit spisebord. Stilrent og konkret. Det handler jo om maden.  Derudover er der opskrifter under alle mine billeder og folk bruger det som en lille mini opskriftsbog, de kan have med sig alle steder.

Hvordan opstod interessen for at skabe sådan en blog/profil?

“Interessen lå blandt andet i min sunde og aktive livsstil og at jeg havde en vision om at kunne ændre livsstil hos andre mennesker, som enten kæmper med at leve sundt eller kæmper med at leve uden gluten.”

Endelig weekend og aftensmaden er denne lækre glutenfri pizzabund med røget laks, spinat og frisk mozzarella ?? Dej: 1 pakke glutenfri pizzamel (@vitafood.dk) 25 g økologisk gær 2½ dl lunken vand 5 tsk olie ½ tsk salt Fyld: 1 dåse tomatpure 300 g frossen helbladet spinat 225 g røget laks 125 g frisk mozzarella 1 rød peberfrugt 75 g revet ost 16 % oregano Fremgangsmåde: Gæren opløses i vandet, og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt igennem. Sæt den til hævning i ca 1 time til halvanden. Dejen rulles tyndt ud passende til en bageplade. Smør dejen med tomatpureen og kom oregano på. Bag den i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter. Tilsæt herefter det revne ost først. Spinaten optøes og drænes for vand og bredes ud over bunden. Laksen skæres i små tern og drysses over sammen med de skårne peberfrugter. Mozarellaen rives i mindre stykker og drysses over. Derefter bages pizzaen igen i ca. 20 minutters tid indtil pizzaskorpen er gylden og osten er smeltet. Vitafoods produkter kan findes i COOP’s butikker og gør hverdagen meget lettere for glutenallergikere eller glutenintolerante. De har bestemt gjort det lettere for mig. ?? Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #pizza

A photo posted by Almedina Bajramović (@sund_inspiration) on

Hvad er det bedste ved at bo i Aalborg?

“Det bedste ved at bo i Aalborg er, at selvom byen er lille, så har den så meget at byde på. Der er lidt til enhver smag. Vandet er tæt på, de smukkeste parker er tæt på, de fedeste cafeer er tæt på og ikke mindst masser af lækre butikker.”

Nævn et par yndlingsbutikker?

“Jeg elsker at shoppe og køber ofte tøj i FANDANGO, Envii og Companys. Det er helt forskellige stile, men de rammer min stil på hver deres måde.

Hvor kan du lide at spise?

“Et af mine favoritsteder er Cafe Vi2. Der kan man med 99% sikkerhed altid finde mig, hvis jeg skal på lækker cafe. Men derudover er jeg også stor fan af Vesterå og Spiret.”

Hvor går du ud?

“Vesterå er et af mine yndlingssteder (hvis jeg ellers kommer ud) Stemningen er altid i top og deres drinks er vildt lækre.”

Andre artikler i samme stil

Søren bruger #aalborg: Sådan har han fået 28.000 følgere på Instagram

Karneval kan slå rekord: Det kan du glæde dig til i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

I morgen sker det endelig: Nordeuropas største karneval er igen klar til at pakke Aalborg ind i fest, farver og masser af kærlighed.

Temaet i år er “De fire årstider”, som jo kan fortolkes helt frit.

Èn ting er dog sikkert; Vi får hverken besøg af årstiderne efterår og vinter, da vejret tegner til at blive helt perfekt med både tørvejr og fine temperaturer – læs mere om det her.

Sidste års karneval skrev sig ind i historiebøgerne med det højeste deltagerantal i paraden nogensinde, da hele 80.000 deltagere festede i Aalborgs gader.

“Det er altid svært at spå om, men vi regner med cirka samme antal i år,” fortæller Aalborg Karnevals daglige leder Kresten Thomsen.

Der er dog absolut mulighed for, at man overstiger rekordantallet fra 2018.

Kæmpe konfettitårn på Vesterbro

Deltagerne i paraden kan, udover en kæmpe folkefest, blandt andet se frem til et gigantisk konfettitårn ovenpå Cimbertyren, som bliver skudt af løbende.

“Vi har købt over 100 kg konfetti, så der bliver masser af fest og farver,” lover Kresten.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Fed musik i vente

Traditionen tro fortsætter festen inde i Kildeparken, hvor der allerede er underholdning fra klokken 11.00.

Musikprogrammet til dette års karneval byder på i alt otte headline-kunstnere.

Med to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som BroBrandon BealFaustixSnavs, Navid og Djämes Braun bliver 2019 et festfyrværkeri af populære kunstnere, hvor karnevalisterne både kan synge med og får ny musik i ørerne.

“Vi glæder os helt vildt til at feste med alle deltagerne, og så kan vi selvfølgelig kun opfordre folk til at bakke op om festen ved at opføre sig ordentligt, passe på hinanden og bakke om på karnevallet ved at købe et loyalitetsarmbånd,” siger Kresten.

Pas på hinanden

Nordjyllands politi er klar med 6 gode råd på Facebook, så alle får et sjovt og roligt karneval:

1) Få noget ordentlig morgenmad. Ja, det lyder da hyggeligt med et halvt rundstykke med pålægschokolade og 1-2-3-4 sidevogne til, men det er ikke en ordentlig bund. Tænk på, at dit næste måltid måske først er klokken 16.

2) Planlæg din brandert. Det lyder nederen og underligt og voksent, bevares, men det ér bare ikke fedt at blive smidt med en taxa hjem klokken 13, fordi man har drukket for meget morgenmad.

3) Drop stofferne. Et karneval med 100.000 mennesker er ikke dagen, hvor du har lyst til at få en psykose (det har man faktisk aldrig lyst til at få).

4) Hold fast i vennerne! Og snak endelig med dem. Sig til, hvis du skal over for at snakke med hende i Pikachu-kostumet, eller hvis du skal finde et sted at tisse, så de kan vente på dig.

5) Begrav stridsøksen (og karnevalsvognen)
Skal du i kilden, eller gider du ikke slæbe på din vogn mere, så husk, at du kan begrave den over for Kildeparken. Så bliver der kvitteret med en øl og en highfive.

6) Tømmermændene kommer i løbet af aftenen, så hvis du ikke kan holde til at smutte i byen efter 12 timer i sprit, så husk at have tanket op på chips, panodiler og Sex and the City derhjemme. Så er du klar igen søndag.

Du kan læse mere om Aalborg Karneval her.

Tall Ship Races markerer 20 års jubilæum i Aalborg: Sådan bliver det i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er sket meget i Aalborg siden 1999.

Hvor Havnefronten bestod af slidte pakhuse, grusparkering og få visuelle oplevelser, så er det helt modsat her 20 år senere.

Havnefronten stråler med Utzon Center, Musikkens Hus og mange lækre bygninger langs kajen.

Rekreative oaser er placeret blandt kulturhuse, ungdomsboliger og ejerlejligheder. Studerende tager en pause fra bøgerne på en af de mange loungestole langs fjorden. Der indbydes til ophold og hygge.

Det er langt fra det billede af byen, der var første gang man var vært for Cutty Sark – der senere blev omdøbt til Tall Ship Races.

Sådan så det ud første gang i 1999

“Under Cutty Sark i 1999 blev det tydeligt, hvordan Limfjorden kan samle folk og binde Aalborg og Nørresundby sammen.

Alle tog The Tall Ships Races til sig, og mange fik øjnene op for mulighederne ved fjorden.

Herefter gik udviklingen af havnefronterne i gang, og det er lykkedes at skabe fantastisk flotte havnefronter, hvor vi nu har mulighed for at holde store koncerter med fjordkig, skabe en bred variation af aktiviteter i det store arrangementsområde kombineret med oplevelser ombord på skibene,” siger Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune.

Vært for femte gang i juli

Aalborg er for femte gang værtshavn for The Tall Ships Races i dagene 3-6 juli 2019. Byen har tidligere været vært i 1999, 2004, 2010, 2015.

I år er faciliteterne endnu bedre og endnu flere end sidst.

“Vi har fået kulturbroen, der sammen med shuttlefærgerne gør det lettere for folk at opleve skibene på begge sider af fjorden.

Vi markerer, at Nørresundby Lystbådehavn er blevet færdig med musikscene, barområde og et af de store sejlskibe.

Østre Havn er også forvandlet siden sidst.

Det er blevet et lille paradis for vandsport, boliger, iværksættermiljø, café og supermarked. Her placerer vi de mindste skibe, så de ligger i læ derinde.

På pladsen foran Musikkens Hus laver vi et loungeområde,” fortæller Søren Thorst.

Binder en oplevelsessløjfe

Variationen af tilbud langs havnefronterne har været vigtig for forvandlingen og succesen, mener Henrik Jess Jensen, der er formand for Havne- og Teknikgruppen.

“The Tall Ships Races er en juvel for Aalborg og nordjyderne, for den har vist de udfoldelsesmulighederne, der er ved at være placeret lige ned til den smukke Limfjord.

Havnefronterne er indrettet rekreativt, så de besøgende kan tage en pause, en aktivitet og så en pause igen.

I både vest og øst er der skabt mulighed for at krydse Limfjorden med Egholm-færgen og Kulturbroen, og undervejs møder du et væld af oplevelser, så i år kan vi for første gang binde en oplevelsessløjfe hele vejen rundt om havnefronterne.,” siger Henrik Jess Jensen begejstret.

Det er første gang, at Aalborg er starthavn for The Tall Ships Races. Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie.

I år har erhvervs-parret Eigild og Sonja Christensen doneret det der bliver Danmarkshistoriens største fyrværkerishow til Aalborg og Tall Ship Races.

Det er i øvrigt også dem, der står bag den gigantiske familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg på søndag, hvor Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje og mange andre optræder. Læs mere om det her

James Robertson er karnevalsklar: De første 50 udklædte får halv pris på menuen

Skrevet af: Redaktionen

Byens nye store kebab-restaurant James Robertson har for alvor erobret aalborgensernes hjerter.

Kebab-restauranten åbnede i slutningen af februar i de gamle Sunset Boulevard lokaler på Boulevarden/Østerågade, og har fået en forrygende start på tilværelsen i Aalborg.

James Robertson skiller sig markant ud fra byens øvrige kebabsteder ved at være mere som McDonalds og Burger King i deres koncept.

Derudover bruger de specialopskrifter på deres kød og brød, hvilket har gjort dem populære i byen.

Nu er man så klar til restaurantens første karneval, og det ønsker man at markere på en helt særlig måde. Således får de første 50 kunder, som er udklædt, en menu til halv pris.

Derudover har James Robertson som sædvanlig også sent åbent i weekenderne, og det gælder også karneval, hvor man har åbent frem til klokken 05.00.

Så hvis du ikke når derind i løbet af dagen, så kan du få en pita, durum eller sandwich med hjem.

Krydret efter legendariske opskrifter
Der er stort fokus på kødet, som kæden nøje udvælger ud fra høje kvalitetskriterier. Man kan vælge imellem lammekød, oksekød og kylling.

Kødet er krydret efter opskrifter, som nogle af Tysklands allerstørste kebabkæder har kæmpe succes med.

Blandt andet har den tidligere tyske landsholdsstjerne Lukas Podolski kastet sig ud i et kebab-eventyr, der godt kan minde lidt om konceptet, som James Robertson har introduceret til danskerne.

KONKURRENCE
Vind 5 pitamenuer

I samarbejde med James Robertson udlodder vi 5 pitamenuer, som du kan dele med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget  (lagt på MigogAalborgs Facebook-side fredag kl. 16.40)
Skriv mindst en du vil dele præmien med

Du kan følge James Robertson på Facebook her

Vi trækker en vinder på søndag d. 26. maj.