Hovedoptagelsen er startet: HF&VUC NORD har et bredt udvalg af linjer

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: HF&VUC NORD
Foto: HF&VUC NORD

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvis du ikke allerede har taget den vigtige og svære beslutning om, hvilken uddannelsesmæssige retning du vil gå efter sommerferien, har HF&VUC NORD heldigvis masser at byde på.

HF&VUC NORD har undervisningssteder i hele Nordjylland – fra Frederikshavn til Hobro – og de har forskellige uddannelser, lige fra den klassiske hf og 9. & 10. klasse for voksne, til helt nye linjer, som imødekommer de studerende, som ikke bare vil gå den klassiske vej.

Fra 1. maj har man haft muligheden for at søge om optagelse, og uddannelserne har alle start i starten af august.

Bliv klar til en videregående uddannelse

HF&VUC NORD har et bredt udvalg af hf-linjer, som alle det til fælles, at du får en gymnasial uddannelse, som giver adgang til videre uddannelse.

Hf er primært målrettet erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, men derudover kan du tage et såkaldt overbygningsforløb, så du også kan læse videre på universitetet med en hf-eksamen.

Foto: HF&VUC NORD

Du kan vælge at tage en klassisk 2-årig hf i både Aalborg og Hjørring, og hf som enkeltfag på de fleste VUC-uddannelsessteder rundt omkring i regionen.

Studerende med dokumenteret ordblindhed har derudover mulighed for at følge et særligt tilrettelagt hf-forløb, som er på helt samme niveau og af samme kvalitet som en almindelig hf.

Skræddersyede linjer for enhver smag

Men derudover tilbyder HF&VUC NORD også en bred vifte af spændende hf-linjer, der virkelig giver mulighed for at kombinere en gymnasial uddannelse med lige netop dit interesseområde.

Du kan blandt andet vælge en e-sport linje, der kombinerer en almen gymnasial uddannelse med undervisning i e-sport.

Uddannelsen varer to år som en normal hf-uddannelse, og derudover har man to ugentlige moduler, der står i e-sportens tegn.

For de mere kreative har HF&VUC NORD linjen hfMusT, der kombinerer uddannelse med musik eller teater. Hf-undervisningen foregår tre dage om ugen, og så har kursisterne to dage, hvor de arbejder intensivt med enten musik eller teater.

Er du typen, der elsker at være aktiv og lærer bedre, når du er i bevægelse, har HF&VUC NORD også den populære linje Action Nature, der er skræddersyet til den aktive studerende.

Uddannelsen byder på en afvekslende hverdag, hvor bevægelse og aktivitet er tænkt ind i al slags undervisning: lige fra større udflugter med eksempelvis klatring eller MTB eller små øvelser i løbet af skoledagen.

Du kan læse mere meget om hf-linjerne her.

9. og 10. klasse for voksne

Udover et bredt udvalg af ungdomsuddannelser, tilbyder HF&VUC NORD også 9. og 10. klasse, som hedder Almen Voksenuddannelse (AVU).

Det er et tilbud til voksne, som aldrig fik taget folkeskolens afgangseksamen, eller hvis du vil blot forberede dig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau.

Fagene i 9. og 10. klasse kan skræddersyes lige efter dit behov, og kan give dig muligheden for at læse videre på en erhvervsuddannelse eller måske på én af de mange spændende hf-linjer på HF&VUC NORD.

Foto: HF&VUC NORD

Ligesom på hf-linjerne, har HF&VUC Nord også mange forskellige og spændende klasseretninger for 9. og 10. klasse.

Der er skræddersyede linjer til både ordblinde, tosprogede og ikke mindst for dig, som vil bruge det til at tage en erhvervsuddannelse.

9. og 10. klasse kan både tages som enkeltfag og som fjernundervisning, og de kan tages på alle HF&VUC NORD’s undervisningssteder.

Du kan læse meget mere om dine muligheder her.

Billige billetter med MigogAalborg: Nu starter sommer-koncerter i Blokhus

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I morgen er det omsider dagen, hvor Vi Elsker Sommer Tour rammer Nordjylland.

Kun 40 minutters kørsel fra Aalborg, i Blokhus, vil du i både uge 29 og 30 kunne se og opleve en lang række danske kunstnere.

Der kommer blandt andet til at være koncerter med store navne som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl og til de mindste er der stor underholdning med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Det hele foregår i et stort telt med stolerækker og man kan også vælge at købe en bordplads. Så koncerterne er ikke så afhængige af det lunefulde danske sommervejr.

Spar endnu flere penge på billetprisen

I forvejen er der 50 % reduceret pris på billetterne på grund af regeringens sommerpakke, der støtter op om kultur og events denne sommer, hvor langt de fleste danskere holder sommerferie herhjemme.

Men nu har MigogAalborg indgået et eksklusivt partnerskab med Vi Elsker, så vi til hvert eneste show i de to uger har en pulje billetter, som vi har fået lov til at udbyde endnu billigere.

Så du kan pludselig komme ind og se Burhan G fra 149 kr., Hr. Skæg fra 84 kr., Rasmus Bjerg aka John Mogensen fra 124 kr. og så videre.

Det kan kun bestilles via dette link

Der er kun 480 siddepladser per show, og MigogAalborg har fået del i en pulje billetter på hvert show, så det gælder om at være hurtig for at udnytte det helt særlige tilbud.

Programmet er som følger:

BLOKHUS –Jensensvej 34, 9492 Blokhus 

UGE 29: 16. juli – 17. juli – 19. juli – 20. juli – 21. juli

16. juli 11.00 MGP show     16.00 Sanne Salomonsen    19.30 Mick Øgendahl

17. juli 11.00 MGP show     16.00 Rasmus Bjerg              19.30 Burhan G

19. juli 11.00 Hr. Skæg     16.00 Rasmus Bjerg              19.30 Burhan G

20. juli 11.00 Onkel Reje   16.00 Rasmus Bjerg              19.30 Burhan G

21. juli 11.00 MGP    16.00 Sanne Salomonsen    19.30 Mick Øgendahl

UGE 30: 23. juli – 24. juli – 26. juli – 27. juli – 28. juli

​23. juli 11.00 Onkel Reje    16.00 Sanne Salomonsen    19.30 Mick Øgendahl

24. juli 11.00 MGP Show      16.00 Rasmus Bjerg              19.30 Burhan G

26. juli 11.00 MGP Show    16.00 Rasmus Bjerg              19.30 Burhan G

27. juli 11.00 MGP Show   16.00 Sanne Salomonsen    19.30 Mick Øgendahl

28. juli 11.00 MGP Show     16.00 Sanne Salomonsen    19.30 Mick Øgendahl

Sådan bestiller du;

Klik på linket for at se hele programmet og booke billetter

Vælg forestilling
Vælg antal billetter først
Tryk derefter på vælg pris og sektion – og du vil se de helt særlige MigogAalborg-priser

Konkurrence

I samarbejde med Vi Elsker Sommer Tour har vi fået lov at udlodde 4 billetter til et valgfrit show. Se hvordan du deltager i vores Facebook-opslag.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

Unik rundvisning: Oplev Nordeuropas største vikinge-gravplads

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På det smukke område ved Lindholm Høje ligger en gravplads fra vikingetiden, som er helt unik.

Den lå gemt i næsten tusind år under metervis af flyvesand, indtil den blev genopdaget i 1880’erne.

Dengang var gravpladsen en stor gåde, for hvor kom alle de grave fra? Et stort søslag, foreslog nogle.

Den ivrige amatørarkæolog Augusta Zangenberg gik i gang med at redde området, så ordentlige undersøgelser kunne udføres.

I 1950’erne blev gravpladsen så endelig udgravet, og vi ved derfor i dag, at der på Lindholm Høje er grave fra en 600-årig periode fra ca. år 400 til 900 e.Kr.

Gravpladsen er vandret henover bakken over tid, hvilket også gælder for landsbyen derved, som gennem perioden har flyttet sig.

Derfor er der også spor efter en landsby, som har ligget ikke ved siden af, men ovenpå de ældste dele af gravpladsen, hvor sandet allerede dengang havde dækket og skjult gravene

På rundvisningen får du hele historien om gravpladsen og om udgravningerne i 1950’erne.

Livet på højen

Turen går også ind på selve museet, hvor du kommer helt tæt på de mange fund, der er gjort på gravpladsen.

Fund, som er med til at give et billede af livet i yngre jernalder og vikingetid.

Blandt andet ser vi på de gravgaver, som de afdøde fik med sig i efterlivet, som fx smykker og lerkar – men du møder også de hunde, som fulgte med deres herre i døden, og som man har fundet i gravene.

Fundene viser, at det har været helt almindelige mennesker, der har boet på Lindholm Høje.

Det betyder dog ikke, at de har levet afsondret fra resten af verden. Lindholm Høje, ja faktisk hele området omkring Limfjorden, var dybt afhængig af fjorden og havet.

Limfjorden har fungeret som et vindue ud i verden, og som en slags datidens motorvej har fjorden og de øvrige vandveje muliggjort handel med omverdenen.

Fund bekræfter, at området ved Lindholm Høje havde veletablerede handelsforbindelser til bl.a. Norge, Sverige og de britiske øer – fx blev flintdolke sejlet til Norge for at blive byttet til andre varer som pels og klæbersten.

Rundvisningen foregår dels udenfor på selve fortidsmindet, og dels indenfor i museets udstillinger.

Museet er indrettet med elevator og slisker, så det sikrer let adgang for kørestole, barnevogne med mere. Selve fortidsmindet egner sig ikke for kørestole og barnevogne.

Der er rundvisninger på følgende datoer:

Tirsdag 21. juli 2020 kl. 14.00-15.00
Tirsdag 28. juli 2020 kl. 14.00-15.00
Onsdag 05. august 2020 kl. 14.00-15.00

Køb din billet her.

Selvlysende fænomen spottet i Limfjorden: Morild alger kan også nå til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Jed Sundwall, CC BY-SA 2.0, Wikipedia.
Foto: Jed Sundwall, CC BY-SA 2.0, Wikipedia.

Et særligt naturfænomen har i disse dage indtaget Limfjorden.

Der er tale om de såkaldte morild-alger, der ellers normalt først opblomstrer i sensommeren.

Nye prøver fra Miljøstyrelsen viser dog, at der flere steder i Limfjorden er observeret Noctiluca scintillans – den såkaldte morild-alge, der i dagtimerne farver vandet rødligt.

Miljøstyrelsen beretter, at disse alger bl.a. er blevet spottet ved Vestkysten og Rønbjerg Havn.

Lyser op om natten

Men det er ikke kun om dagen, at morild-algerne vækker opsigt. Tværtimod.

Om natten sker der nemlig noget endnu mere specielt: Her udsender algerne korte glimt i blåt lys, der farver vandet.

Det samme syn kan potentielt opstå, hvis algerne bliver stressede – eksempelvis hvis der kastes en sten i vandet eller man svømmer eller sejler igennem.

Der er altså mulighed for at få en helt unik oplevelse, hvis du lægger vejen forbi et sted, hvor algerne blomstrer – og tager en svømmetur i de selvlysende bølger.

Sådan ser vandet ud, når morild-algerne farver det. Foto: Miljøstyrelsen

Med morild-algernes indtog i Limfjorden er det dermed slet ikke usandsynligt, at de på et tidspunkt når Aalborg – hvis ikke de allerede er der.

Det fortæller Jesper Hansen, biolog og projektleder af Limfjordsrådet.

“Vi har ikke mulighed for at overvåge, om algerne er nået helt til Aalborg, for i så fald skulle vi have styr på både vind- og strømretning hele tiden. Det kan vi selvfølgelig ikke,” fortæller han.

Derfor er Aalborg Kommune og Limfjordssekretariatet afhængige af henvendelser fra borgerne, der eventuelt kunne have spottet det røde – eller blå – vand.

“Det er virkelig, virkelig en smuk oplevelse,” fortæller Jesper Hansen om naturfænomenet.

Har du spottet alger i eller omkring Aalborg kan du henvende dig her.