Hovedoptagelsen er startet: HF&VUC NORD har et bredt udvalg af linjer

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: HF&VUC NORD
Foto: HF&VUC NORD

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvis du ikke allerede har taget den vigtige og svære beslutning om, hvilken uddannelsesmæssige retning du vil gå efter sommerferien, har HF&VUC NORD heldigvis masser at byde på.

HF&VUC NORD har undervisningssteder i hele Nordjylland – fra Frederikshavn til Hobro – og de har forskellige uddannelser, lige fra den klassiske hf og 9. & 10. klasse for voksne, til helt nye linjer, som imødekommer de studerende, som ikke bare vil gå den klassiske vej.

Fra 1. maj har man haft muligheden for at søge om optagelse, og uddannelserne har alle start i starten af august.

Bliv klar til en videregående uddannelse

HF&VUC NORD har et bredt udvalg af hf-linjer, som alle det til fælles, at du får en gymnasial uddannelse, som giver adgang til videre uddannelse.

Hf er primært målrettet erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, men derudover kan du tage et såkaldt overbygningsforløb, så du også kan læse videre på universitetet med en hf-eksamen.

Foto: HF&VUC NORD

Du kan vælge at tage en klassisk 2-årig hf i både Aalborg og Hjørring, og hf som enkeltfag på de fleste VUC-uddannelsessteder rundt omkring i regionen.

Studerende med dokumenteret ordblindhed har derudover mulighed for at følge et særligt tilrettelagt hf-forløb, som er på helt samme niveau og af samme kvalitet som en almindelig hf.

Skræddersyede linjer for enhver smag

Men derudover tilbyder HF&VUC NORD også en bred vifte af spændende hf-linjer, der virkelig giver mulighed for at kombinere en gymnasial uddannelse med lige netop dit interesseområde.

Du kan blandt andet vælge en e-sport linje, der kombinerer en almen gymnasial uddannelse med undervisning i e-sport.

Uddannelsen varer to år som en normal hf-uddannelse, og derudover har man to ugentlige moduler, der står i e-sportens tegn.

For de mere kreative har HF&VUC NORD linjen hfMusT, der kombinerer uddannelse med musik eller teater. Hf-undervisningen foregår tre dage om ugen, og så har kursisterne to dage, hvor de arbejder intensivt med enten musik eller teater.

Er du typen, der elsker at være aktiv og lærer bedre, når du er i bevægelse, har HF&VUC NORD også den populære linje Action Nature, der er skræddersyet til den aktive studerende.

Uddannelsen byder på en afvekslende hverdag, hvor bevægelse og aktivitet er tænkt ind i al slags undervisning: lige fra større udflugter med eksempelvis klatring eller MTB eller små øvelser i løbet af skoledagen.

Du kan læse mere meget om hf-linjerne her.

9. og 10. klasse for voksne

Udover et bredt udvalg af ungdomsuddannelser, tilbyder HF&VUC NORD også 9. og 10. klasse, som hedder Almen Voksenuddannelse (AVU).

Det er et tilbud til voksne, som aldrig fik taget folkeskolens afgangseksamen, eller hvis du vil blot forberede dig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau.

Fagene i 9. og 10. klasse kan skræddersyes lige efter dit behov, og kan give dig muligheden for at læse videre på en erhvervsuddannelse eller måske på én af de mange spændende hf-linjer på HF&VUC NORD.

Foto: HF&VUC NORD

Ligesom på hf-linjerne, har HF&VUC Nord også mange forskellige og spændende klasseretninger for 9. og 10. klasse.

Der er skræddersyede linjer til både ordblinde, tosprogede og ikke mindst for dig, som vil bruge det til at tage en erhvervsuddannelse.

9. og 10. klasse kan både tages som enkeltfag og som fjernundervisning, og de kan tages på alle HF&VUC NORD’s undervisningssteder.

Du kan læse meget mere om dine muligheder her.

Koncert og natklub i én: Infernal laver Technotombola i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste år har Infernal sendt Københavnerne på juleferie med en god gang vodka i blodet og bas-armen højt hævet over nissehuen.

Vega har været fyldt, og festen er mildest talt gået over gevind. En slags hel-aftensforestilling med overskriften TECHNOTOMBOLA.

For Infernal har været trætte af at få folk til at feste amok til deres koncerter for derefter at se publikum lidt slukørede søge videre ud på barer og natklubber, når lysene tændes, og der skal fejes gulve.

Derfor har Paw & Lina har besluttet at tage hele scenariet videre og vil i år gi’ jyderne og fynboerne muligheden for at få den perfekte optakt til  julen med et brag af en fest lige op til højtiden.

Det sker på Skråen her i Dobbelt A fredag d. 20. december.

Efter koncerten fortsætter festen

Når Infernal entrerer scenen bliver det med fuld energi, en gennemført æstetik, smukke kostumer, specialdesignet scenografi og ikke mindst bas-arm til alle.

Efter koncerten fortsætter festen med optræden af ADHD og DJ Pelle Peter Jencel, der vil sikre at festen fortsætter for fuld ild.

Derfor slutter det også først klokken 02.00. På den måde behøver man ikke at tage festen videre et andet sted. Her får man både koncert, natklub-stemning og ekstra lir med de vilde ADHD.

Du kan læse mere om det her

Blandt Danmarks bedste: Meyers leverer årets nytårsmenu direkte til døren i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Årets sidste middag skal være en fest, men mange ender med slet ikke selv at kunne nyde værtsrollen.

I stedet gemmes festkjole eller smoking under forklædet, og du rumsterer med gryder og pander, mens resten af selskabet sipper champagne og skyder bordbomber af for næsen af dig.

For Meyers har måltidet og samværet omkring de særlige anledninger altid i været i højsædet, og derfor begyndte man allerede for mange år siden at supplere beholdningen af gode nytårsopskrifter fra bøger og hjemmeside med salget af en nytårsmenu, der skulle gøre det let at skyde genvej til en lækker nytårsmiddag med holdning og høj kvalitet.

Rosastegt nytårsklassiker eller en grøn eksplosion?

Nytårsmenuerne fra Meyers leveres til hele Danmark og øer med brofast forbindelse, og der er to forskellige menuer at vælge imellem: Den klassiske og den vegetariske.

Fælles for dem begge er, at de tager udgangspunkt i solidt kokkehåndværk, bæredygtig omtanke og sæsonnære råvarer.

Uanset udgaven er prisen 355 kr. pr. kuvert for en 3-retters menu.

Den klassiske menu står i år på bisque af jomfruhummer og strandkrabber med brug af krabbekød, æble og syltet fennikel efterfulgt at tournedos af dansk oksemørbrad med trøffelsauce, confiteret persillerod og langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær.

Finalen er en intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og blomster fra i sommer.

På den grønne front er Meyers med helt fremme, når det kommer til at skabe gennemførte smagsoplevelser fra planteriget.

Den vegetariske nytårsmenu står derfor på jordskoksuppe med friske æbler, en hovedret af kejserhatte stegt i misosmør og elementer som saltet citron, roser og en sprød crumble med løg, svampe, tyttebær og timian.

Desserten er den samme nytårsbombe som på den klassiske menu.

Menuerne kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs, hvis der både er kødspisere og grøntsagselskere i selskaber. Tjek de flotte billeder af menuerne nederst i artiklen.

Særlig menu til små nytårsgæster – og til de tørstige

Mens mangt en voksen nytårsgæst også snildt kan risikere at gå kold før tolv, sker det for ungerne oftest grundet træthed.

Derfor gør Meyers noget særligt ud af aftenens tidlige program med en 3-retters menu skræddersyet til junior for 165 kr.

Her står den på jordskoksuppe med bacon, mør kylling med skysauce og snackgrønt, samt en dessert på højde med de voksnes.

Ligesom der er mulighed for tilkøb til de små, er der også linet op med små tilkøb til resten af selskabet.

Det gælder kransekage direkte fra Meyers eget konditori og en vinmenu skræddersyet til maden med bobler, hvid- og rødvin i flaskevis.

Vind en nytårsmenu til fire fra Meyers

Meyers udlodder en nytårsmiddag til en heldig MigogAalborg læser og tre gæster.

Vinderen vælger selv, om præmien skal være den klassiske eller vegetariske menu.

Maden leveres til døren i en praktisk termokasse den 30. december – lige til at varme op og anrette dagen efter.

Sådan vinder du;
Like opslaget inde på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil have med til nytårsfest
Skriv hvilke 4 menuer du vil have, hvis du vinder

Du kan se den klassiske nytårsmenu her

Du kan se den vegetariske nytårsmenu her

Du kan se børne nytårsmenuen her

Vi trækker en vinder allerede på onsdag d. 11. december

Se de flotte billeder af Meyers Nytårsmenuer herunder

Vegetar-forret
Klassisk nytårsmenu hovedret
Børnemenu dessert

Milliardærer med benene plantet på jorden: Ny DR-serie følger et af Aalborgs rigeste par

Skrevet af: Michael Qureshi
Eigild og Sonja Christensen
Pressefoto: DR
Eigild og Sonja Christensen Pressefoto: DR

Et af Aalborgs mest kendte par er for alvor kommet ind i danskernes bevidsthed.

Et nyt DR-program på tre afsnit følger Sonja og Eigild Christensen.

De bor i en af Nordjyllands lækreste villaer med udsigt over byen, de har flyselskabet Great Dane Airlines, en racerbane i Spanien, kender alle indflydelsesrige mennesker i Danmark og er involveret i 20 virksomheder.

I september 2019 opgjorde Nordjyske på en liste, at Eigild Christensens holdingselskab var god for 1,8 milliarder kr., og hans holdingselskab var Nordjyllands næstmest værdifulde virksomhed kun overgået af A. Enggaard Holding.

Meget mere end penge

Men Sonja og Eigild er mere end bare penge. De har i den grad også hjertet på det rette sted, og bruger mange millioner hvert eneste år på at hjælpe andre.

Det er blandt andet den del man får et unikt indblik i, når DR er med hele vejen rundt om Sonja og Eigild, og serien har også fået det meget passende navn;

“Superrig med benene plantet på jorden”.

I det første afsnit, som blev vist i torsdags og som hele tiden kan ses på DR TV online – se det her – er vi blandt andet med til Tall Ships Races på Aalborgs Havnefront.

Sonja Christensen og Kathrine Lyster Hansen fra CoolUnite

Donerede det største fyrværkerishow nogensinde til Aalborg

Man husker måske, at det var netop Sonja og Eigild, der donerede Danmarks største fyrværkerishow nogensinde til Aalborg.

I maj arrangerede Sonja Christensen også Raise for Kids som var et kæmpe show med koncerter, hurtige biler og mange andre fede ting på Flyve Station Aalborg. Her sendte hun også en større check afsted til CoolUnite og Gestus Nord, der hjælper udsatte børn.

Parret har også et ambitiøst nødhjælpsprojekt i Nicaragua.

Eigild (tv) ejer Great Dane Airlines sammen med Thomas Hugo Møller

Rejse ændrede mange ting

Eigild Bødker Christensen solgte Color Print i 2006 og lagde for alvor fundamentet under formuen.

En rejse til Nicaragua ændrede dog på mange ting i parrets liv.

“På et tidspunkt skulle jeg bare have Eigild væk fra firmaet og fra mobiltelefoner og internet.

Så vi rejste til den her banan plantage i Nicaragua. Der faldt jeg pladask for landet og folket.

Man har ingen idé om, hvordan man tigger, før man har set børnene i det her land.

Så vi byggede en landsby, hvor der var ordentlige forhold. Siden byggede vi også et fritidscenter “Los Ninos de Sonja” (Sonjas børn), som er et af de få steder i landet, hvor man lærer engelsk, får lov til at danse og i det hele taget har en anden livsglæde end i resten af landet,” har Sonja Christensen fortalt i et længere interview med MigogAalborg.

DR2 følger dem de næste tre torsdage klokken 21.30, og ellers kan det ses på DR TV her