Hoteller og gourmet: Bühlmann-parret er med til at løfte Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Bühlmann-parret Anemette og Danni skal stå for det nye superhotel i Aalborg
Bühlmann-parret Anemette og Danni skal stå for det nye superhotel i Aalborg

I et hus tilstødende det skønne Scheelsminde Hotel bor Alosia Jensen på 92 år.

Her har hun boet siden 60’erne, hvor hun sammen med sin mand Hugo Jensen overtog det der i dag er Scheelsminde.

Fra huset kan hun betragte, hvordan glade gæster dagligt forlader det historiske hotel i Aalborg.

Hun kan se det ekstra liv, som top gourmet-restauranten Bühlmann har skabt omkring Scheelsminde om aftenerne.

Hun kan med ro i sindet konstatere, at familieforretningerne lever i bedste velgående. Ja, faktisk bedre end nogensinde før.

Det skyldes i høj grad parret Anemette og Danni Bühlmann. Anemette er barnebarn til Alosia, og er vokset op med Scheelsminde som sit barndomshjem.

Men det er ikke bare nok at have en virksomhed helt inde på livet. Man er nødt til at vide, hvordan man driver en forretning.

Anemette og Danni har været en stærk kombination, der ikke bare har drevet familieforretningen videre. De har skabt et mindre imperium i Aalborg.

Under deres paraply har de i dag Hotel Scheelsminde, gourmet-restauranten Bühlmann, Airport Hotel, Hjorths Badehotel, Victors Madhus og Nørre Vosborg hotel i Holstebro.

Victors Aalborg
Udsigten fra Victors Madhus på Nørresundby-siden

I sidste uge offentliggjorde AaB så, at Victors Køkken fremadrettet leverer leverer al mad til konferencer, arrangementer, kantiner og sportsevents. En stærk aftale for begge parter.

”Siden Danni og jeg blev indsat som direktør-par herude, så har vi hele tiden gerne ville noget mere end Scheelsminde. Jeg er selv vokset op med, at mine forældre var meget afhængige af Scheelsminde, og det ønskede vi ikke, at vi skulle være.



Vores strategi har været at have flere hoteller og vækste på den måde. Vi ønskede at have flere ben at stå på inden for både hotel- og gastronomi,” fortæller Anemette Bühlmann.

Vi har sat os i et lækkert mødelokale med en smuk udsigt over parken på Scheelsminde Hotel.

Scheelsminde Aalborg
Hotel Scheelsminde

Der er sådan en helt speciel kemi mellem Anemette (34 år) og Danni (38 år). De er meget afstemt med hinanden, og supplerer hinanden godt i samtalen.

”Mange kan godt spørge os, om vi ikke bliver trætte af hinanden, når vi ser hinanden både på job og derhjemme. Men det er ikke bare et job for os. Det er en livsstil, og det hele flyder i et. Vi behøver ikke at have regler om at tale om andet, for det her er vores liv.

Vores børn bor jo her på Scheelsminde med os, og dermed er det lige så meget en del af deres liv,” forklarer Anemette Bühlmann.

Der er ingen tvivl om, at de er begge ildsjæle, og bliver endnu stærkere som par.

”Vi har hver vores kompetencer, og det gør os gode sammen. Men selvfølgelig fylder forretningerne meget i vores liv. Vi joker med, at vores venner skændes om vasketøjet, og vi diskuterer vores forretninger,” forklarer Danni Bühlmann.

Anemettes far er Peter Christian Jensen, der tidligere drev Scheelsminde, og nu står i spidsen for velrenommerede Ruths Hotel i Skagen.

”Anemettes bror har seks børn. Så Peter plejer at sige i sjov, at hans søn samler på cpr-numre, og hans datter samler cvr-numre,” siger Danni og smiler bredt.

Bühlmann Aalborg

Aalborg-parret har selv Isabella på ni år og Victor på otte år.

For Bühlmann-parret har der de seneste år været sat flere spændende skibe i søen. Lufthavnshotellet i Aalborg, Victors Madhus i Nørresundby og gourmet-satsningen med Bühlmann.

Aalborg Bühlmann
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg

Man kan sige, at alle tre projekter har været succesfulde. Men det har krævet hårdt arbejde at skabe succes med projekterne.

”Jeg vil gerne indrømme, at vi havde lidt ondt i maven, da vi havde skrevet under på Airport hotellet.  Vores bekymring var, at Aalborg by lå så tæt på lufthavnen, så det var et kæmpe sats. Flere spurgte os, om vi var helt raske oveni hovedet. Men vi har en rigtig høj belægningsprocent.

Det der måske har overrasket os mest er, at det er forretningsmanden, der er den primære gæst på det hotel. De kommer ud af lufthavnen, smider tasken, tager ind til byen og spiser og så ud og overnatter. Vi troede, vi skulle leve af leisure-gæster,” forklarer Danni Bühlmann.

Victors Madhus er blevet det bedste spisested i Nørresundby, hvor mange fra Aalborg hver uge tager turen over broen for at spise der. Spisestedet har blandt andet over 10.000 Facebook-følgere.

Restaurant Bühlmann var et prestigeprojekt. Et forsøg på at øge niveauet på gastronomien i Aalborg og Nordjylland.

”Vi har været gode og heldige til at se, hvor branchen og kulturen drejer hen. Vi forudså, at folk ville begynde at spise mere ude og efterspørge højere kvalitet. Vi ønskede at have en position på markedet, som dengang Anemettes farfar havde det.

Dengang var det en af Aalborgs bedste restauranter. Vi har fået en rigtig god start med restauranten, blandt andet tre stjerner i Den Danske Spiseguide. Men vi er næsten ikke engang begyndt vores rejse med Bühlmann. Der er langt større potentiale der,” forklarer Danni.

Scheelsminde Aalborg

Han var Food & Beverage chef på Scheelsminde, da han og Anemette blev et par. Hun var nærmest med egne ord flygtet nogle år tidligere væk fra de trygge omgivelser i Aalborg.

”Jeg havde ikke den store lyst til, at min fremtid allerede var fastlåst allerede som teenager. Efter gymnasiet rejste jeg både til Schweiz og Australien, hvor jeg tog en uddannelse i hotelmanagement.

Da jeg kom hjem arbejdede jeg i receptionen på Scheelminde, hvor jeg så mødte Danni. Men selv da vi blev kærester, så var jeg ikke færdig med at rejse. Vi tog til Singapore, hvor vi arbejdede sammen på et femstjernet hotel,” forklarer Anemette.

En graviditet ændrede dog kursen på deres liv, hvor de igen havnede i Aalborg.

”I Singapore har man 14 dages barsel, så det fik os da til at søge hjemad igen. På samme tidspunkt ønskede mine forældre et generationsskifte. Så takkede vi ja, og har aldrig fortrudt, at vi tog chancen.

Vi har fået bygget noget spændende op, men vi havde ikke været her uden et fantastisk personale. For os har de mange forskellige projekter også gjort, at vi har formået at holde på vores medarbejdere i længere tid, fordi vi så har kunne holde dem motiveret ved at rykke dem lidt rundt,” fortæller Anemette.

Selv om alle dele af Bühlmann-paraplyen er vigtige, så er det Scheelsminde, der er det centrale i forretningen.

”Der stilles større krav til denne virksomhed, fordi den har historikken i det. Man vil ikke såre sine forældre og bedsteforældre, som har skabt det her. For os er det utrolig ærefuldt at drive Scheelsminde og tage det videre,” forklarer Anemette Bühlmann og smiler ved tanken om, at hendes farmor stadig spiller en rolle i deres dagligdag.

Hotel Scheelsminde er blandt de steder, der har en af byens bedste nytårsfester

Aalborgs bedste nytårsfester: Disse restauranter giver dig en fantastisk aften

Nytår Aalborg

Nu lysner det: Politiet giver grønt lys til badning i Vestre Fjordpark

Skrevet af: Michael Qureshi

Årets første rigtige sommerdag rundede de 25 grader her i Aalborg-området.

Havde det været et normalt år havde der været totalt proppet i Vestre Fjordpark med badende aalborgensere. Men selv om man gerne må sole sig derude i det store friluftsbad, så er der endnu ikke vand i anlægget.

Aalborg Kommune har afventet nye retningslinjerne fra Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne, før de ville sætte dato på, at Vestre Fjordpark sådan for alvor åbner op.

Nu er der grønt lys fra øverste myndighed.

Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det skriver Dansk Svømmebadsteknisk Forening i en pressemeddelelse.

“Vi har nu Rigspolitiets ord for, at der ikke er noget juridisk til hinder for, at friluftsbade, svømmesøer og havnebade kan åbne.

Ligeledes har sundhedsmyndighederne bekræftet, at det er fuldt ud sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne friluftsbade,” lyder det i pressemeddelelsen.

Foto: Stine Kjølby Christensen

Odense har allerede dato på

Nu gælder det så lokalt, hvornår man genåbner. I Odense har man allerede sat datoer på åbning af både Havnebad- og Friluftsbad, og det sker allerede inden for de kommende 10 dage.

Pressevagten hos Aalborg Kommune fortæller her 2. pinsedag til MigogAalborg, at genåbning af Vestre Fjordpark er et vigtigt punkt på dagsordenen, når Magistraten samles tirsdag.

Magistraten består hovedsagligt af Aalborg Kommunes rådmænd, og er kommunens koordinerende organ.

Den tager sig af alle de opgaver, der kræver samordning, eller som ikke kan løses i de enkelte kommunale afdelinger.

Det ventes dog at blive ganske smertefrit, at Magistraten giver grønt lys til genåbningen.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her