Hoteller og gourmet: Bühlmann-parret er med til at løfte Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Bühlmann-parret Anemette og Danni skal stå for det nye superhotel i Aalborg
Bühlmann-parret Anemette og Danni skal stå for det nye superhotel i Aalborg

I et hus tilstødende det skønne Scheelsminde Hotel bor Alosia Jensen på 92 år.

Her har hun boet siden 60’erne, hvor hun sammen med sin mand Hugo Jensen overtog det der i dag er Scheelsminde.

Fra huset kan hun betragte, hvordan glade gæster dagligt forlader det historiske hotel i Aalborg.

Hun kan se det ekstra liv, som top gourmet-restauranten Bühlmann har skabt omkring Scheelsminde om aftenerne.

Hun kan med ro i sindet konstatere, at familieforretningerne lever i bedste velgående. Ja, faktisk bedre end nogensinde før.

Det skyldes i høj grad parret Anemette og Danni Bühlmann. Anemette er barnebarn til Alosia, og er vokset op med Scheelsminde som sit barndomshjem.

Men det er ikke bare nok at have en virksomhed helt inde på livet. Man er nødt til at vide, hvordan man driver en forretning.

Anemette og Danni har været en stærk kombination, der ikke bare har drevet familieforretningen videre. De har skabt et mindre imperium i Aalborg.

Under deres paraply har de i dag Hotel Scheelsminde, gourmet-restauranten Bühlmann, Airport Hotel, Hjorths Badehotel, Victors Madhus og Nørre Vosborg hotel i Holstebro.

Victors Aalborg
Udsigten fra Victors Madhus på Nørresundby-siden

I sidste uge offentliggjorde AaB så, at Victors Køkken fremadrettet leverer leverer al mad til konferencer, arrangementer, kantiner og sportsevents. En stærk aftale for begge parter.

”Siden Danni og jeg blev indsat som direktør-par herude, så har vi hele tiden gerne ville noget mere end Scheelsminde. Jeg er selv vokset op med, at mine forældre var meget afhængige af Scheelsminde, og det ønskede vi ikke, at vi skulle være.



Vores strategi har været at have flere hoteller og vækste på den måde. Vi ønskede at have flere ben at stå på inden for både hotel- og gastronomi,” fortæller Anemette Bühlmann.

Vi har sat os i et lækkert mødelokale med en smuk udsigt over parken på Scheelsminde Hotel.

Scheelsminde Aalborg
Hotel Scheelsminde

Der er sådan en helt speciel kemi mellem Anemette (34 år) og Danni (38 år). De er meget afstemt med hinanden, og supplerer hinanden godt i samtalen.

”Mange kan godt spørge os, om vi ikke bliver trætte af hinanden, når vi ser hinanden både på job og derhjemme. Men det er ikke bare et job for os. Det er en livsstil, og det hele flyder i et. Vi behøver ikke at have regler om at tale om andet, for det her er vores liv.

Vores børn bor jo her på Scheelsminde med os, og dermed er det lige så meget en del af deres liv,” forklarer Anemette Bühlmann.

Der er ingen tvivl om, at de er begge ildsjæle, og bliver endnu stærkere som par.

”Vi har hver vores kompetencer, og det gør os gode sammen. Men selvfølgelig fylder forretningerne meget i vores liv. Vi joker med, at vores venner skændes om vasketøjet, og vi diskuterer vores forretninger,” forklarer Danni Bühlmann.

Anemettes far er Peter Christian Jensen, der tidligere drev Scheelsminde, og nu står i spidsen for velrenommerede Ruths Hotel i Skagen.

”Anemettes bror har seks børn. Så Peter plejer at sige i sjov, at hans søn samler på cpr-numre, og hans datter samler cvr-numre,” siger Danni og smiler bredt.

Bühlmann Aalborg

Aalborg-parret har selv Isabella på ni år og Victor på otte år.

For Bühlmann-parret har der de seneste år været sat flere spændende skibe i søen. Lufthavnshotellet i Aalborg, Victors Madhus i Nørresundby og gourmet-satsningen med Bühlmann.

Aalborg Bühlmann
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg

Man kan sige, at alle tre projekter har været succesfulde. Men det har krævet hårdt arbejde at skabe succes med projekterne.

”Jeg vil gerne indrømme, at vi havde lidt ondt i maven, da vi havde skrevet under på Airport hotellet.  Vores bekymring var, at Aalborg by lå så tæt på lufthavnen, så det var et kæmpe sats. Flere spurgte os, om vi var helt raske oveni hovedet. Men vi har en rigtig høj belægningsprocent.

Det der måske har overrasket os mest er, at det er forretningsmanden, der er den primære gæst på det hotel. De kommer ud af lufthavnen, smider tasken, tager ind til byen og spiser og så ud og overnatter. Vi troede, vi skulle leve af leisure-gæster,” forklarer Danni Bühlmann.

Victors Madhus er blevet det bedste spisested i Nørresundby, hvor mange fra Aalborg hver uge tager turen over broen for at spise der. Spisestedet har blandt andet over 10.000 Facebook-følgere.

Restaurant Bühlmann var et prestigeprojekt. Et forsøg på at øge niveauet på gastronomien i Aalborg og Nordjylland.

”Vi har været gode og heldige til at se, hvor branchen og kulturen drejer hen. Vi forudså, at folk ville begynde at spise mere ude og efterspørge højere kvalitet. Vi ønskede at have en position på markedet, som dengang Anemettes farfar havde det.

Dengang var det en af Aalborgs bedste restauranter. Vi har fået en rigtig god start med restauranten, blandt andet tre stjerner i Den Danske Spiseguide. Men vi er næsten ikke engang begyndt vores rejse med Bühlmann. Der er langt større potentiale der,” forklarer Danni.

Scheelsminde Aalborg

Han var Food & Beverage chef på Scheelsminde, da han og Anemette blev et par. Hun var nærmest med egne ord flygtet nogle år tidligere væk fra de trygge omgivelser i Aalborg.

”Jeg havde ikke den store lyst til, at min fremtid allerede var fastlåst allerede som teenager. Efter gymnasiet rejste jeg både til Schweiz og Australien, hvor jeg tog en uddannelse i hotelmanagement.

Da jeg kom hjem arbejdede jeg i receptionen på Scheelminde, hvor jeg så mødte Danni. Men selv da vi blev kærester, så var jeg ikke færdig med at rejse. Vi tog til Singapore, hvor vi arbejdede sammen på et femstjernet hotel,” forklarer Anemette.

En graviditet ændrede dog kursen på deres liv, hvor de igen havnede i Aalborg.

”I Singapore har man 14 dages barsel, så det fik os da til at søge hjemad igen. På samme tidspunkt ønskede mine forældre et generationsskifte. Så takkede vi ja, og har aldrig fortrudt, at vi tog chancen.

Vi har fået bygget noget spændende op, men vi havde ikke været her uden et fantastisk personale. For os har de mange forskellige projekter også gjort, at vi har formået at holde på vores medarbejdere i længere tid, fordi vi så har kunne holde dem motiveret ved at rykke dem lidt rundt,” fortæller Anemette.

Selv om alle dele af Bühlmann-paraplyen er vigtige, så er det Scheelsminde, der er det centrale i forretningen.

”Der stilles større krav til denne virksomhed, fordi den har historikken i det. Man vil ikke såre sine forældre og bedsteforældre, som har skabt det her. For os er det utrolig ærefuldt at drive Scheelsminde og tage det videre,” forklarer Anemette Bühlmann og smiler ved tanken om, at hendes farmor stadig spiller en rolle i deres dagligdag.

Hotel Scheelsminde er blandt de steder, der har en af byens bedste nytårsfester

Aalborgs bedste nytårsfester: Disse restauranter giver dig en fantastisk aften

Nytår Aalborg

Er slet ikke til at kende: Eternitten er Aalborgs nye attraktive område

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Eternitten har været rigtig meget i fokus det seneste år med bydelens eksplosive udvikling.

På få år har det store areal tæt på Aalborgs midtby gennemgået en opløftende udvikling og fået sig en bemærkelsesværdig forandring.

Fra et gråt industriområde, med den store eternitfabrik som omdrejningspunkt, til et smukt og farverigt byområde med alt i hverdagens fornødenheder.

Kort sagt, så er Eternitten blevet et bydelskvarter, der rummer kultur, diversitet, hjem og en bydel for alle.

Flere af de historiske bygninger på grunden er blevet omdannet til lejligheder, som Gavlhusene og Kedelhuset.

Eternitten rummer en masse ejerlejligheder, lejeboliger, smukke kunstneriske gavlmalerier, supermarkeder bygninger med sportsbaner på toppen og langt mere – alt sammen medvirkende til, at Eternitten er blevet en særdeles populær bydel.

Spørgsmålet er så hvorfor?

Det har MigogAalborg Bolig spurgt ProDomus’ direktør, Britta Jespergaard, om:

“Eternitten er en oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten. Det har ramt helt plet,” fortæller Britta Jespergaard fra ProDomus, og fortsætter:

“Eternitten er en fantastisk oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder som netop nu fornemmes i takt med, at byggerierne står færdige.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten.

Det har ramt helt plet – den gamle eternitfabrik er jo en del af Aalborgs DNA og ikke mindst aalborgensernes identitet” fortæller Britta Jespergaard.

Mange mennesker er allerede flyttet ind på Eternitten i de nybyggerier, der er skudt op de sidste par år.

Men der er særdeles en ting, der får Eternitten til udmærke sig over andre nybyggerier i Aalborg.

Som bilejende beboer i lejlighed i Aalborg kan det være svært at finde en bolig med gode parkeringsmuligheder, og det bliver der brudt med på Eternitten.

“Der er lavet supergode parkeringsløsninger til stort set alle lejligheder i området.

Til nogle tilhører parkeringen lejligheden, hvor der andre steder er mulighed for at leje en.

Det er en helt perfekt løsning for beboerne med biler. Bilen kan holde i nærheden af, hvor man har sin lejlighed. I et miljø hvor der er trygt, godt og rart midt i byen,” fortæller Britta Jespergaard.

Udover de lækre bolig- og parkeringsfaciliteter, så er der flere opholdssteder omkring boligblokkene, der rummer grønne og rekreative områder.

Ved Kildevældet ligger oplevelsestrappen op til Vandværksparken, der giver dig en af Aalborgs bedste udsigter udover byen.

Foto: Christine, MigogAalborg

“Man kan gå en tur på Eternitten, og opleve hvordan det allerede er lykkedes at implementere et lækkert og tiltrækkende miljø for udeliv for beboerne i de grønne områder mellem bygningerne,” fortæller Britta Jespersgaard.

Eternitten er blevet en lille by inde i byen med supermarkeder som Føtex, Netto, Fakta og for nyligt flyttede Victors Madhus også ind på grunden.

Ruller igen på fredag: 15 km på rulleskøjter i Aalborgs gader

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en stor succes, da Friday Night Skate åbnede sæsonen tidligere på måneden.

Det hyggelige rulleskøjte-fællesskab har virkelig fået godt fat i aalborgenserne, og på fredag d. 24. maj rulles der igen.

Ruten på fredag går bl.a. igennem Kærby, Skalborg og Hasseris, og tempoet er så alle kan være med på den 15 km lange rute.

Det hele starter ved Jomfru Ane Parken ved Havnefronten, og så ruller man ellers i samlet flok afsted på ruten. Det er ganske gratis at deltage, og man møder bare op.

Der er en pause undervejs, hvor man får frugt og væske sponsoreret af Rema1000.

Helt særlig træning til nybegyndere

På fredag har man også et helt særligt tilbud til nybegyndere.

“Den 24. maj har du mulighed for at lære de mest basale teknikker.

Et hold af erfarne rulleskøjteløbere står klar til at hjælpe dig igang.

Dette sker på Aalborg havn foran Jomfru Ane Park fra kl 18 – Altså en time før Friday Night Skate starter.

Begyndertræningen er gratis, og kræver ingen forhåndstilmelding. Du skal blot møde op på skøjterne for at deltage,” skriver arrangørerne på Facebook.

Dermed sættes der virkelig en streg under, at Friday Night Skate er for alle.

Sidste år i løbet af den brandvarme sommer nåede man op på rigtig mange deltagere ved flere af arrangementerne.

Fem datoer er fastsat

Der er resten af året fem Friday Night Skate arrangementer.

Datoerne er følgende;

fredag den 24. maj
fredag den 14. juni
fredag den 2. august
fredag den 30. august
fredag den 20. september

De sidste 12-15 år har der blandt andet været Friday Night Skate i København, og der er årligt Friday Night Skates i flere store byer verden over bl.a. London, Paris og San Francisco.

I 2013 afholdte man den første Friday Night Skate her i Aalborg, og det er siden blevet en fast del af sommeren.

Hvad: Friday Night Skate
Hvornår: Fredag d. 24. maj kl. 19.00
Hvor: Start ved Jomfru Ane Parken ved siden af Fusion
Læs mere her

Sommeren er reddet: Bubble Waffles er vendt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I juli 2018 kunne vi her på MigogAalborg med glæde meddele, at den megapopulære Bubble Waffle havde meldt sin ankomst i byen.

Det var Pico Bello i Østerågade, der havde fået fingrene i den luftige og lækre isvaffel.

Desværre lukkede Pico Bello ned senere på året, hvilket også betød farvel til Bubble Waffle’s her i Aalborg.

… indtil nu.

Det er nemlig med boblende glæde, at vi nu kan afsløre, at en aalborgensisk café nu har taget vaflen til sig.

Et sted, der ellers specialiserer sig i den mere flade udgave.

Det er selvfølgelig Pandekagehuset, der holder til ved Aalborg Lystbådehavn, der fremover bliver Aalborgs (foreløbigt) eneste leverandør af den uimodståelige sommersnack.

Fra og med i dag.

“Jeg var i forvejen kunde ved Vaffelbilen, som kom og sagde, at han havde noget pissegodt til os,” fortæller Rasmus Winther Jørgensen, der er medejer af Pandekagehuset.

“Vi havde snakket om det mange gange – fx at få belgiske vafler, men vi har altså ikke så meget plads at arbejde på i forvejen.

Det endte dog med at lykkes ved at sætte nogle hylder på væggene, så der kunne blive plads til maskinen.”

Prisen på en Bubble Waffle bliver 69 kr. og inkluderer – foruden vaflen – to kugler valgfri is (16 valgmuligheder), softice, drys (9 valgmuligheder), guf, flødeskum og sauce (5 valgmuligheder).

Vaflen kan både bestilles to go og to stay. Bestiller man den to go bliver det i et paprør, der er tilpasset vaflens form, så den kan fungere som et kræmmerhus.

“Produktionstiden på selve vaflen bliver cirka to minutter, som jo så kan bruges på at udvælge hvilken is, man vil have i,” forklarer Rasmus, der altså ikke frygter en ekstra lang kø i det populære is-hus, når sæsonen for alvor kommer i gang.

“Det bliver så godt!”

Gennemført koncept med særlig opskrift

Bubble Waffle-konceptet kommer oprindeligt fra streetfood-miljøet i Hong Kong, hvor man i stedet for de søde sager, fylder vaflen med fødevarer som pølse og ost.

Siden blev vaflerne adopteret til USA, hvor man besluttede at gå all in på et fuldbyrdet sukkerchok.

I Danmark er det Vaffelbaronerne, der gennem et par år har været med til at brede budskabet om den insta-venlige vaffel. Dette er bl.a. sket via forskellige pop-ups i storbyerne.

Vaflerne i Pandekagehuset bliver også produceret på baggrund af deres opskrift, der er udviklet i samarbejde med en række gode ishuse fra hele landet med henblik på at lave den lækreste og sprødeste Bubble Waffle.

Pandekagehuset har dog valgt at pifte opskriften op med lidt appelsin, så den får en mere syrlig undertone.

Du kan bestille din Bubble Waffle fra og med i dag i hele Pandekagehusets åbningstid (kl. 11.00-21.00).