Hornsleth rykker til byen: Provo-kunstner åbner vild bar i Aalborg

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Endnu et nyt koncept ser snart dagens lys i Jomfru Ane Gade. Hornsleth Bar er et hit både i København og i Aarhus. Nu er turen kommet til Aalborg.

Hornsleth Bar er et cocktailbar-koncept, som er delt ind i forskellige universer. Det er en kombination af sexet cocktail-stemning med den vilde natklub.

Den 17. november slår Hornsleth Bar dørene op i Aalborg, så man er i fuld gang med indretningen af hvad der kan blive et nyt populært insted i Aalborg.

Først Hornsleth åbnede i 2009

MigogAalborg har været forbi i byggerodet for at møde manden bag konceptet, provokunstneren Kristian Hornsleth.

Den første Hornsleth Bar åbnede i København i 2009. Siden er der kommet en til i Aarhus, og nu er turen endelig kommet til Aalborg.

”At åbne her i Aalborg ser jeg som en naturlig forlængelse af min mission om at erobre hele landet. Jeg vil gerne udfordre nordjyderne og skabe et anderledes rum. Her kan du blive klogere, mens du drikker” siger Kristian Hornsleth begejstret.

Kunsten og festen

Indretningen af Hornsleth Bar i Aalborg vil, ligesom i de øvrige Hornsleth barer, have et provokerende særpræg i stil med den kunstneriske stil, som Hornsleth er så kendt for.

Modsætningsforholdet mellem kunst og fest udviskes. Kunst opfattes af mange som noget svært og utilgængeligt, men på Hornsleth Bar sættes den i en anden og mere afslappet kontekst. Her er alle velkommen.

DJ’en spiller musik fra alle årtierne, og bartenderne serverer alt lige fra lækre cocktails til øl på fad. Alt imens udfolder kunsten sig i rummet.

”Det er lidt som en rejse ind i et stort kunstværk. Rummet er opdelt i tre universer. Himlen, helvede og skærsilden. Skærsilden er det kun de sejeste, der ender i” fortæller Hornsleth om barens indretning.

”Det handler egentlig om, hvor liberal du er. Det kommer nok til at udfordre folk, så de skal have ja-hatten på. Man kan bruge udtrykket: ”Jeg kan ikke forstå det, men jeg kan lide det” fortæller han videre.

Et sted for alle

Selvom kunsten har en central plads på Hornsleth Bar, så skal det først og fremmest være et fedt sted at komme.

”På Hornsleth Bar skal du ikke være smart, og du skal ikke leve op til noget. Stemningen er afslappet, og du kan sagtens komme her for at sludre sammen med dine venner. Baren er – ligesom kunsten – en hyldest til livet” understreger Hornsleth.

Hornsleth Bar åbner d. 17 november i Jomfru Ane Gade og vil have åbent fredag og lørdag. Aldersgrænsen for stedet er 23 år.

Læs mere om Hornsleth Bar i Aalborg her. 

DMI udsender varsel: Advarer om risiko for voldsomt vejr

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

DMI har søndag morgen udsendt et varsel om risiko for voldsomt vejr i store dele af Jylland og Fyn.

Ifølge vejrtjenesten kan der falde mellem 15 og 25 millimeter regn på blot 30 min. Det gælder blandt andet Aalborg-området, og øvrige Nordjylland.

DMI’s varsel gælder fra klokken 12 søndag til klokken 20.

Vær opmærksom

Der er tale om en risikovarsel, der kan udvikle sig til et reelt varsel om voldsomt vejr.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at lavtliggende områder som kældre og viadukter risikerer at blive oversvømmet.

DMI opfordrer videre til, at man tilpasser sin fart i trafikken til, at der kan være dårligere sigtbarhed og vand på kørebanen.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!