Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hook & Cook ved Nordvestkysten: Gratis events med bl.a. Nikolaj Kirk, Claus Holm & Mathilde Falch

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Kristian Skjødt
Foto: Kristian Skjødt

Det populære event Hook & Cook er allerede i fuld gang langs den 250 km lange kyststrækning på Nordvestkysten, og i den kommende weekend kan vi glæde os til endnu flere store oplevelser for både store og små helt fra Hirtshals i nord til Thorsminde i syd.

Den samlede oversigt af byernes eventprogram finder du her

Hook & Cook byder på spændende events med smag, udfordringer og oplevelser hvor fællesnævneren er fisk. Og det bedste af det hele? Det er ganske gratis at deltage.

I den kommende weekend kan du bl.a. glæde dig til at opleve Nikolaj Kirks havnekøkken, en vaskeægte kutterfestival med skøn musik og det populære Fisken på disken, der fylder Hanstholm Havn med fisk, mennesker, liv og glade dage hele weekenden.

Få overblikket her:

Fredag d. 9. september – søndag d. 11. september: Fisken på disken

Læs hele programmet her.

Et af de helt store højdepunkter til dette års Hook & Cook er Hanstholm Havns helt særlige “Fisken på disken”-event, der plejer at trække masser af mennesker til havnen både fredag, lørdag og søndag.

Her kan du både røre, føle, mærke og smage de friske fisk fra kutterne.

Vælg din egen fisk, lær at filetere og tilberede eller lad en af de professionelle kokke hjælpe dig.

Ligesom de forgangne år, er der igen lagt op til en begivenhedsrig weekend med friske fisk, børneaktiviteter, live musik, lystfiskerkonkurrence og gang i køkkenet.

Det hele finder sted på Hanstholm Havn. Der vil være boder, lokale producenter, live musik, tatovør og ikke mindst fisk i alle afskygninger og for enhver smag.

Lørdag den. 10 september: Hirtshals går helt i fisk

Glæd dig til at opleve sprudlende Nikolaj Kirk, en masse god musik og spændende fortællinger fra Nordsøen Oceanarium, når Hook & Cook lander i Hirtshals.

Smagsprøver fra Nikolaj Kirks Havnekøkken

Nikolaj Kirk åbner sit magiske havnekøkken på Den grønne Plads i Hirtshals. Her vil han tage både børn og voksne med på et madlavningseventyr, med et hav af smagsoplevelser. Med sig har han den lokale fisker og ”gæstekok”, Niller, også kendt som formand for Hirtshals Fiskeriforening.

Hook & Cook ved Nordvestkysten: Gratis events med bl.a. Nikolaj Kirk, Claus Holm & Mathilde Falch

Nikolaj Kirk og Niller vil tage jer med i hele processen lige fra rensning af råvaren til servering. Alt sammen krydret med en god portion røverhistorier.

Man må naturligvis smage på lige det man lyster, når Nikolaj og Niller langer smagsprøver ud over køkkenkanten.

Slåbrock Trio

Kjeld Torbjørns ”Slåbrock Trio” lægger vejen forbi havnebyen og afholder en lille (mar)intim koncert ved byens nye fiskekutter-sauna.

Når Slåbrock Trio går på scenen er det med en skøn blanding af de nyere numre, verbal spanking af publikum og selvfølgelig en perlerække af de gamle hits fra Slåbrock Band-tiden.

Nordsøen Oceanariums hummerbørnehave

Kan en hummer gå i børnehave? Kom og få svaret, når Nordsøen Oceanarium fortæller om deres hummerbørnehave-projekt, hvor sorthummerens yngel klækkes, passe og udsættes i havet.

Er du også nysgerrig efter at finde ud af, hvorfor Nordsøen Oceanarium har lavet en hummerbørnehave? Vær med når Nordsøen Oceanariums guider kommer og fortæller om deres spændende projekt og viser film fra udsætningen af over 5.000 hummere.

Du får også mulighed for at røre ved ægte hummerskeletter. Frygt ej, de kan ikke nappe!

Vær meddommer i Hirtshals' fiskedelle-fejde

Surf & Naturs "Bedste Fiskedelle"-fejde bliver en spændende dyst mellem to lokale duellanter. Undervejs får du lov at smage på fiskedellerne og være meddommer, når vinderen skal findes.

Der er skønne Hook & Cook-menuer hos flere spisesteder i denne weekend – tilberedt med masser af kærlighed og friske råvarer.

Hook & Cook ved Nordvestkysten: Gratis events med bl.a. Nikolaj Kirk, Claus Holm & Mathilde Falch
Foto: Nordsøen Oceanarium

Læs hele programmet her.

Lørdag den 10. september: Gratis Kutterfestival i Thorupstrand

Lørdag bliver også dagen, hvor du kan komme til en vaskeægte kutterfestival i forbindelse med Hook & Cook.

På programmet kan du blandt andre opleve magiske Mathilde Falch, der skaber den helt rigtige stemning til en.

Hele dagen vil være spækket med musik og der vil være toner for en hver smag. Tag dit tæppe med, køb noget at drikke og noget lækkert at spise i en af boderne og nyd musikken fra:

Kl. 14 Os to

Kl. 16                  Superscum

Kl. 18                  Mathilde Falck

Kl. 19                  Lemvig Shanty Kor

Strandbaren Revlen har åbent under hele festivalen og står klar med lækre kolde fadøl, drinks og cocktails samt ginbar ved Tranum Mølle Destilleri.

Du kommer ikke til at gå sulten fra Kutterfestivallen, for der er rig mulighed for at få stillet sulten undervejs.  Thorupstrand Fiskehus tilbyder fiskepakker der kan tilberedes over bål og ”Gutterne” fra røgeriet laver lækkert "beachmad".

Mød også Vildmarks Jon i hans outdoorcamp, hvor du kan opleve hvordan en fisk tilberedes på vildmarksmanér.

Se hele programmet her.

Lørdag d. 10. september: Hook & Cook hos HAVS Nørlev Strand

Hvad siger du til en hel dag fyldt med surfing, chill vibes og masser af aktiviteter for både store og små?

På Nørlev Strand er der fyldt med aktiviteter fra klokken 10.00 - 22.00 i forbindelse med Hook & Cook denne lørdag.

Der vil også være naturaktiviteter for børn med fokus på strand og vand, musik, grill på terrassen, konkurrence med surf kursus som præmie - og måske lidt overraskelser undervejs.

Mærk bølgerne på surfboards, mærk sandet og naturen helt tæt på og oplev det særlige terræn. Saunaen tændes op i løbet af dagen, isene ligger klar i fryseren og kaffen er klar og varm.

Hook & Cook ved Nordvestkysten: Gratis events med bl.a. Nikolaj Kirk, Claus Holm & Mathilde Falch
Foto: HAVS Nørlev

Arrangørerne opfordrer både til at pakke badetøj, outdoortøj og ellers være klar til en dag fyldt med kærlighed til havet.

I Lønstrup er der også mulighed for at komme med på sanke-eventyr, samt at prøve kræfter med modellering i ler sammen med Galleri Visby.

Se hele programmet her.

Konceptet Hook & Cook er udviklet af Destination Nordvestkysten i samarbejde med de lokale turismeaktører, og det har som formål at øge rejselysten til vestkysten udenfor hovedsæsonerne. Det sker med en række arrangementer, events og konkurrencer, der alle har fisk og fiskeri som udgangspunkt.

Den samlede arrangementsoversigt finder du her


Del artikel