ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarksmesterskaber på stribe: Honnørkajen bliver samlingspunkt for DM-ugen

Af Emil Kjær Jørgensen

I næste uge går det endelig løs.

Her er Aalborg vært for den første DM-ugen nogensinde, og fra torsdag d. 23. juni – søndag d. 26. juni bliver vi forkælet med et sandt overflødighedshorn af idræt på allerhøjeste niveau, når der skal kåres 180 danmarksmesterskaber i 52 sportsgrene.

DM-ugen kan bedst beskrives som en slags mini-OL, hvor hele Aalborg kommer til at summe af spænding, liv og fede sportsoplevelser, og der bliver gang i den over hele byen, hvor der bliver dystet på over 15 forskellige venues.

Her på MigogAalborg vil vi naturligvis anbefale, at du får set så mange konkurrencer som muligt rundt omkring i byen ( … pssst: du kan få overblikket og lave dit helt eget program i DM-app’en, som du kan hente her).

Honnørkajen bliver centrum for det hele

Hvis der ét sted, du SKAL besøge under DM-ugen, så er det Honnørkajen, hvor DM-ugens Centre Court kommer til at være.

“Det bliver centrum for hele dækningen af DM-ugen, hvor DR bl.a. vil sende direkte TV fra, men hvor vi også vil skabe en folkefest og trække en masse sjove DM-konkurrencer ned i centrum af byen. Der vil stort set være gang i den fra fredag eftermiddag og frem til søndag aften,” fortæller Mads Bang Aaen, projektleder i Danmarks Idrætsforbund.

Centre Court er også stedet, hvor du kan få dig et overblik over alle aktiviteterne rundt omkring i byen, for der vil være tre kæmpe storskærme, hvor der løbende vil blive vist resultater, højdepunkter og et overblik over kommende konkurrencer.

På Honnørkajen opstiller man en stor hovedscene, hvor fra der eksempelvis vil blive vist DM i alt fra Judo til vægtløftning og taekwondo. Her vil man også afholde en række medaljeoverrækkelser, så de vundne atleter kan få en stor fortjent hyldest.

Du kan nyde (og heppe på) de mange atleter fra tre mindre mobiltribuner, som du – ligesom med resten af DM-ugen – kan benytte kvit og frit, eller du kan slå dig ned i mere uformelle rammer i eksempelvis Utzon Parken, hvor du har flot udsyn til konkurrencer og den smukke fjord.

“I området vil der også være diverse boder, der sælger is, mad og drikkevarer, så man kan hygge sig med venner og familie, mens man betragter og nyder nogle af landets dygtigste atleter,” forklarer Mads.

Det kan du opleve på Honnørkajen

Aktiviteterne på Honnørkajen indvies med et brag fredag kl 15.00, for her vil en af Danmarks mest prestigefyldte idrætspriser, Kulturministerens Idrætspris, nemlig blive uddelt af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

De nominerede er OL-guldvinderen i sejlsport Anne-Marie Rindom, Håndboldprojektet LykkeLiga, Play the Game- direktør Jens Sejer Andersen og Herrelandsholdet i fodbold.

Herefter går det løs med den ene fede konkurrence efter den anden – helt frem til og med søndag. Der vil være op mod 15 forskellige finaler, som du kan se direkte fra Honnørkajen.

Fredag kan du eksempelvis opleve DM i længdespring direkte fra Honnørkajen. Den observante læser vil måske tænke: “Længdespring? På en havnefront?!”

“Vi har fået transporteret et mobil længdespring-anlæg hele fra Slovakiet. Den måler 65 meter med en sandgrav i,” fortæller en tydeligt begejstret Mads Bang Aaen.

“Jeg tør godt love, at det bliver en helt spektakulær oplevelse, og så med broen og den smukke Limfjorden i baggrunden. Det bliver næsten ikke bedre,” siger Mads.

Udspring fra Limfjordsbroen og DM i padel direkte på kajen

Fredag eftermiddag kan du også opleve DM i High Diving, når landets bedste udspringere springer ud fra Limfjordsbroen i nogle spektakulære hop.

Fredag aften slutter med et brag, når der er DM i sprint i Stand Up Paddle. Her skal atleterne sprinte 100 meter ud og 100 meter hjem igen.

“Mange danskere har efterhånden prøvet stand up paddle, så det er nok meget sjovt lige at se med egne øjne, hvor stærkt det kan gå, når de professionelle dyster.

Hele generelt kommer vi til at udnytte fjorden på bedste vis under hele DM-ugen, og der vil virkelig være noget at kigge på hele ugen. Vandet vil være fyldt med atleter de fleste dage, og man opleve både Stand Up Paddle, udspring og en masse spændende sejladser – bl.a. Sejlsportsligaen, siger Mads.

Resten af weekenden kan du blandt andet glæde dig til DM i vægtløft, brydning, taekwondo, Judo, Funktionel Fitness og meget mere direkte på Honnørkajen.

Det er også på Honnørkajen, at du kan opleve DM i den mest hypede sport i Danmark netop nu.

“Vi opstiller en padel-bane direkte på kajen, og herfra kan man altså se de bedste i Danmark dyste om DM-titlen i padel,” siger Mads.

Aalborg er udnævnt som værter for DM-ugen i både 2022 og 2023, og Mads håber på en kæmpe opbakning fra aalborgenserne.

“Vi glæder os til at vise aalborgenserne en masse nervepirrende, flotte og sjove DM-konkurrencer, og vi lover, at der virkelig bliver smæk for skillingen. Vi vil gerne skabe den her OL-stemning i miniformat, hvor man får en masse aha-oplevelser med nye idrætsgrene,” siger Mads.

Du kan læse vores guide til DM-ugen her.

Du kan få det fulde overblik over DM-ugens aktiviteter lige her.

Del artikel