Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Advarsel: Nu starter højsæson for fup-beskeder

Af Nathalia Hentze Nielsen

I morgen starter Black Friday, der er er årets største shoppedag for mange brancher.

Dernæst sænkes farten ikke ligefrem på online shopping, da julehandlen også skydes i gang.

Alt i alt går vi nu en i en periode, hvor mange danskere køber online og får deres pakker leveret af eksempelvis PostNord, og det betyder desværre også, at det er højsæson for svindel.

PostNord skriver i en pressemeddelelse, at antallet af falske beskeder stiger op til jul.

Det drejer sig typisk om mails og sms’er, hvor svindlerne udgiver sig for at være PostNord, og forsøger at lokke modtagerne til at trykke på et link, opgive bankoplysninger eller lignende.

“Det er desværre uden for vores kontrol at stoppe de falske beskeder, selvom vi arbejder hårdt på at lukke sider ned, der ulovligt bruger vores brand,” siger Henrik Larsen, Kundeservicechef hos PostNord.

Tips til, hvordan du undgår at blive snydt:

  • Brug deres app ”PostNord”, hvor du kan følge med, når der er en pakke på vej til dig. Beskeder og informationer, du modtager i PostNords app, kan du være helt sikker på er fra PostNord. I appen kan du også købe porto og kontakte PostNord.
  • PostNord udsender som hovedregel aldrig e-mails eller sms’er med links til betalingssider. Den eneste gang de gør det, er når du modtager en forsendelse fra lande uden for EU, hvor du skal betale moms eller told. Her går linket altid til enten www.postnord.com eller www.postnord.dk.
  • Vær kritisk og brug din sunde fornuft. Afventer du en pakke og passer pakkenummeret i beskeden med dit pakkenummer? Ser logoet rigtigt ud? Indeholder teksten slåfejl eller mærkelige ord? Hvordan ser afsenderadressen i emailen ud? Ofte kan du spotte et fupnummer ved at se på detaljerne i beskeden.

Svært at gennemskue fup

Svindlerne bliver mere kreative hvert år, og det kan være svært at gennemskue, hvornår der er tale om fup.

Svindlerne er også på de sociale medier, særligt Facebook Marketplace og DBA, hvor de kontakter privatpersoner igennem deres annoncer.

“Man skal ikke være bange for at shoppe online. Det er en nem og bekvem måde at handle og sammenligne priser på, men det er vigtigt, at man bruger sin sunde fornuft. 

Er man i tvivl om en besked kommer fra PostNord, opfordrer vi til, at man bruger PostNords app,” siger Henrik Larsen. 

Hvis man afventer en pakke fra PostNord kan man altid holde øje i PostNords app, hvor man kan være sikker på, at beskederne er korrekte.

PostNord udleverer kun pakker fra posthuse eller pakkebokse. Det er ikke muligt at hente pakker på PostNords terminaler eller hovedkontor. Du kan læse flere gode råd til at undgå it-svindel på it-svindel | PostNord.

Del artikel

Andre læser også